Välplanerad tvåa med en öppen planlösning

Centrala Hisingen, Göteborg

Borstbindaregatan 3

Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
3 061 kr
Antal rum
2
Boarea
49 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad tvåa med en öppen planlösning

Välplanerad tvåa med öppen planlösning och balkong i västerläge. Föreningen har en gemensam takterrass på 400 kvm för solning, grillning och umgänge

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt på centrala Hisingen i den nya stadsdelen Kvillebäcken ligger denna nybyggda bostad som stod klar för inflyttning under 2015. Bostaden är om ca 49 kvm och erbjuder en välplanerad planlösning. Invändigt är bostaden ljus och trivsamt inredd med genomgående ljusa väggar och parkett. Den öppna sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar hög trivselfaktor och härifrån når man även balkongen i som vetter mot ett västerläge. Köket är välutrustat och erbjuder all maskinell utrustning man kan tänkas behöva. Det rofyllda sovrummet rymmer med enkelhet en stor dubbelsäng. Badrummet är helkaklat och innehar egen kombinerad tvätt och torktumlare.

På taket finns föreningens gemensamma takterass om ca 400 kvm som är perfekt för umgänge, avkoppling, solning och odling. Krukorna ger möjlighet att odla och de ätbara växterna/örterna är det fritt fram att smaka på! Det uppvärmda glashuset går att boka tillsammans med köket om du ska ha någon privat tillställning.
På taket finns även tre gasolgrillar som man kan bokas via förenings hemsidan. Medlemmarna står själva för gasolen.
Föreningen har även en gästlägenhet för 350 kr per natt.

Här bor du centralt med stadspuls, omväxlande arkitektur och gott om små torg, gårdar och parker i närheten.

Interiör

Stig in i denna trivsamma bostad och välkomnas av den hemtrevliga känslan som bostaden präglas av. På golvet ligger parkett som är genomgående för hela bostaden och väggarna är vitmålade. I hallen erbjuds avhängning av ytterkläder i form av goda förvarings- och avhängningsmöjligheter genom en garderober. Ytterligare förvaring nås innan badrummet där fyra garderober erbjuds.

Vidare in kommer du till köket och vardagsrummet som förenas i en öppen planlösning. Vardagsrummet är lätt att möblera och erbjuder ett gott ljusinsläpp från rummets generösa fönstersättning. Vardagsrummet ligger med en öppen planlösning mot köket vilket skapar en härlig rymd. Från vardagsrummet når vi balkongen som vetter mot västerläge.

Köket är praktiskt utformat med vita släta skåpssnickerier med goda förvaringsmöjligheter. Maskinparken omfattas av en kombinerad kyl och frys, spis och ugn med spishäll, mikrovågsugn, inbyggd spisfläkt samt diskmaskin. Väggen ovanför diskbänk och arbetsytor bekläds av vitt kakel. Stor matplats invid fönstret rymmer enkelt sex personer eller fler.

Ett stort och rymligt sovrum där det enkelt ryms en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och mer möblemang om så önskas. Gott ljusinsläpp från det stora fönstret mot innergården.

Badrummet är stilrent utformat med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med toalettstol, ett i kommod integrerat handfat, spegel, samt ett duschutrymme med en vikbar duschskärm i glas. Vidare återfinns här även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Till lägenheten hör ett källarförråd

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Klätterträdet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
81
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen:
Brf Klätterträdet består av 81 bostadsrätter om 2-3rok. Huset består av två trapphus om 6-8 våningar med ingångar på Borstbindaregatan 1 och 3. Brf Klätterträdet ligger centralt på Hisingen och här finner du dessutom Göteborgs första grönskande takterrass.

Inga beslutade avgiftshöjningar.

Totalentreprenör: Veidekke Bostad AB

Parkering

Föreningen har tillgång till 36 garageplatser och 1 MC-plats. Garageplats går att hyra för 950 kr/mån. Uthyrningen av dessa platser sker genom ett separat avtal med Klätterträdet Parkering AB.

Det finns också en SMS-parkering för besökande och ett stort cykelförråd. När föreningen även haft lediga platser så erbjuds det även besöksparkering i samband med att man hyr gästlägenheten.

TV/bredband

Föreningen har tecknat avtal för leverans av TV, bredband och telefoni med Telia (Telia Triple-Play). I dagsläget ingår kanalpaketet lagom (ca. 18 kanaler), bredband 100 Mbit/s och Telias bredbandstelefoni (fasta avgiften) via månadsavgiften. Telias ”gateway” ger möjlighet att välja trådlöst nätverk i lägenheten utan särskild router. Enskild uppgradering av bredbandshastighet och antalet TV-kanaler är möjlig.

Gemensamma utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd. På källarplan har man även tillgång till parkeringsgarage, cykelrum och barnvagnsparkering. Föreningslokal/övernattningslägenhet finns på markplan och uthyres till medlemmar. Det kostar 350 kr per natt. Gästlägenheten består av en köksdel med matplats, badrum med dusch och en sovdel där det finns en 120 + 90 cm loftsäng, samt en bäddsofffa 140 cm. Viss basutrustning och städutrustning finns i lägenheten, och kan behöva fyllas på av den som hyrt lägenhet.

Huset har också en grönskande takterass som kan bokas av medlemmarna. Takterrassen är föreningens yta där medlemmar kan sola, grilla, spela schack och umgås.
Krukorna på taket planteras om vid behov på våren, men det är välkommet att vattna och rensa i rabatterna närhelst lusten faller på. Ätbara växter/örter är det fritt fram att smaka på. Bokning av glashuset inklusive pentry görs via bokningssystem på hemsidan.
Gasolgrillar kan också bokas via hemsidan. Medlemmar står själva för gasol.

Soprum/miljörum för tidningar, matavfall och restavfall finns i huset med egen ingång intill entrén för Borstbindaregatan 3. Ett återvinningsrum gemensamt för området finns i byggnaden på Borstbindaregatan 2.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 061 kr

I avgiften ingår värme, kallvatten samt Triple Play (bredband, digital-tv, IP-telefoni) och bostadsrättstillägg via Trygg Hansa
Föreningen har individuell mätning av förbrukning avseende uppvärmning av varmvatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,055%
Andel av årsavgiften är
1,05498%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
3-1102
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
49 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
200 kr
Försäkring
160 kr
Vatten/Avlopp
120 kr
Summa
480 kr

Byggnadssätt

Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Borstbindaregatan 3

Borstbindaregatan 3,
417 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 3B
  Pris
  1 745 000 kr
  Månadsavgift
  3 511 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2019-10-20 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 19E
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 941 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-10-19 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9A
  Pris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 5B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 304 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2019-10-27 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Jägaregatan 6A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 654 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  45 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 072 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,1 kvm

  Visning: 2019-10-15 18.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 300 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2019-10-19 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sven-Agne Larssons Väg 7
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 513 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Visning: 2019-10-27 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 000 000 kr
  Månadsavgift
  1 715 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  33 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rosenapelgatan 25
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 668 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2019-10-21 17.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!