Viggbyholm Sjösidan, Täby

Värtavägen 55A

Såld, 2018-11-11
Besiktigad
Slutpris
8 995 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1304 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
187 kvm / 84 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Ulrika Källström

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 89

Bilder

Välkommen till Värtavägen 55A (B). Värtavägen 55A - Bjurfors
Exteriörbild. Värtavägen 55A - Bjurfors
Stort och charmigt kök. Värtavägen 55A - Bjurfors
Exteriörbild. Värtavägen 55A - Bjurfors
Exteriörbild. Värtavägen 55A - Bjurfors

Härligt ljus i kök

Utgång till altanen från köket. Värtavägen 55A - Bjurfors

Området

Att bo i östra Täby

Viggbyholm är en stadsdel i Täby kommun, Stockholms län. Namnet kommer från Viggbyholms gård, tidigare Viggebyholms gård.

I Viggbyholm finns flera grönområden däribland Björnberget, tidigare känt som August Strindbergs Park. Björnberget är en välbevarad parkmark mitt i villaområdet, till största del bestående av kuperad bergsterräng och ett fornminne. Andra grönområden i Viggbyholm är Laurensviksparken intill Värtan och Virauddsparken intill Rönningesjön.

I Viggbyholm finns flera skolor såsom Bergtorpsskolan, Drakskeppsskolan och Viggbyskolan. Man finner här även Viggbyholms småbåtshamn, med Viggbyholms Bå tklubb, en livlig hamnkommers och båtförsäljning. Rönningesjön sträcker sig in i norra Viggbyholm.

Hägernäs är en del av Täby kommun. I Hägernäs bor du nära natur och vatten men även till bra kommunikationer med Roslagsbanan och buss. Det finns flera förskolor och skolor inärområdet. Gribbylund är en stadsdel i Östra Täby. Området domineras idag av småhusbebyggelse med en stor andel småbarnsföräldrar, en mindre centrumanläggning finns även från mitten av 1980-talet. Rönninge Bys H4 gård och Rönningesjön med bad och fint motionsspår. Sjön plogas vintertid för långfärdsskridskor och skidspår. I Hägernäs centrum finns matbutik och restaurang.

Löttingelund gränsar till Gribbylund i söder. Namnet Löttingelund är hämtat från Löttinge gård som är belägen ett hundratal meter ifrån den övriga bebyggelsen. Gården drivs numera av en ridskola.Området domineras av villabebebyggelse och i Löttingelund finns även Täby kommuns nyaste grundskola, Löttingelundsskolan.

Hägernäs Strand växer successivt och har omvandlats från att vara militärt område till att bli ett attraktivt bostadsområde. Här får man ett exklusivt, sjönära boende. Hägernäs Strand är ett nytt, populärt och rofyllt bostadsområde i Täby. Det är ännu inte helt färdigbyggt men beräknas vara klart i slutet av 2012.

Köpa eller sälja bostad i Täby? Kontakta våra mäklare i Täby. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Viggbyholm Sjösidan, Täby

  Besiktigad
  Adress
  Granitvägen 44A
  Pris
  9 295 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4-5
  Boarea / Biarea
  195 kvm / 51 kvm
  Tomtarea
  885 kvm

  Visning: 2019-01-21 18.30 Boka här

 • Friliggande villa

  Viggbyholm Sjösidan, Täby

  Besiktigad
  Adress
  Timmergränd 6
  Pris
  9 650 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea
  133 kvm
  Tomtarea
  893 kvm