Bostäder till salu i Rissne

Hitta din nya bostad i Rissne

Attraktiva bostäder till salu i Rissne

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Rissne just nu!

Området

Att bo i Rissne

Rissne är ett mysigt område med närhet till natur, shopping och service. I Rissne centrum finns mataffärer, restauranger och vårdcentral samt skolor och förskolor. Området är även perfekt för rekreation och motion. Inte långt från Rissne ligger också Ursviks motionsspår. Området är ett populärt frilufts- och rekreationsområde med eljusspår för löpning och längdskidåkning på vintern. Ursvik ligger vid Järvafältet med stora grönområden och Igelbäckens naturreservat som inrättades 2004 för att skydda och bevara ett tätortsnära naturområde. Igelbäcken ska samtidigt bevaras som ett levande vattendrag. I bäcken lever den sällsynta fisken grönlingen.

Här finns också Golfängarnas naturområde samt Lötsjön och Rådasjön med den fem kilometer långa ”Hälsans stig” som tar dig runt sjöarna. Lötsjön är den enda insjön i kommunen med ett rikt fågelliv. I närheten finns också den så kallade Gröna Stugan med ett mysigt kafé, perfekt för en lunch eller fikastund i solen med utsikt över vattnet.

Många förändringar och förbättringar kommer att ske i Rissne inom de närmsta åren. Fler bostäder ska byggas och Rissne centrum kommer att få ett utökat shoppingutbud. Även kollektivtrafiken kommer att utökas.

Tillbaka i tiden är Rissne känt sedan medeltiden och förekommer på två runstenar i Sigtuna. 1640 byggdes Rissne gård som i dag är Sundbybergs enda byggnadsminne. Rissne har också präglats av militär verksamhet, där av namnen på dagens kvarter och gator som till exempel Kavallerivägen.

Köpa eller sälja bostad i Rissne? Kontakta våra mäklare i Solna och Sundbyberg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.