Alla bilder

Vasastan/Birkastan, Stockholm

Vikingagatan 22b

På förhand
Accepterat pris
3 895 000 kr
Avgift
1 099 kr
Antal rum
1
Boarea
38 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Anna Hildingsson

  Fastighetsmäklare/Jur kand

  :
  Mobil: 0732-57 56 72

Alla bilder

. Vikingagatan 22b - Bjurfors
. Vikingagatan 22b - Bjurfors
. Vikingagatan 22b - Bjurfors
. Vikingagatan 22b - Bjurfors
. Vikingagatan 22b - Bjurfors
. Vikingagatan 22b - Bjurfors
. Vikingagatan 22b - Bjurfors
. Vikingagatan 22b - Bjurfors
Föreningens gästlägenhet. Vikingagatan 22b - Bjurfors
Föreningens gästlägenhet
Gästlägenheten har även bastu. Vikingagatan 22b - Bjurfors
Gästlägenheten har även bastu
Utsikt från köksfönstret. Vikingagatan 22b - Bjurfors
Utsikt från köksfönstret
Utsikt från rummet. Vikingagatan 22b - Bjurfors
Utsikt från rummet
Fastigheten. Vikingagatan 22b - Bjurfors
Fastigheten
. Vikingagatan 22b - Bjurfors
. Vikingagatan 22b - Bjurfors

Beskrivning

Sekelskiftesetta med fungerande kakelugn

Beskrivning

Välkommen till ett underbart sekelskiftesboende på bästa läge i trevliga Birkastan. Lägenheten har en välutnyttjad, genomgående planlösning med generöst kök och vardagsrum/sovrum. Den är ljus, inbjudande, stilren och samtidigt mysig. I vardagsrummet med fungerande kakelugn finns det plats för både soffhörna och sovplats (idag finns ett sängskåp om 120 cm). Köket är fint renoverat 2008 med både gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Badrummet har en rymlig duschhörna och det finns goda förvaringsmöjligheter i hallen tack vare en stor inbyggd garderob med skjutdörrar. Genomgående i lägenheten finns tidstypiska detaljer såsom stuckaturer, takrosett, vackra snickerier samt en generös takhöjd. Föreningen är välskött (låg belåning om ca 1,2 mkr enligt årsredovisning 2016) och det finns en fantastisk övernattningslägenhet på vindsplan med bl a bastu, endast till för medlemmarna att hyra till en mindre kostnad. Det går även att nå tvättstugan och cykelförrådet via anslutning med hissen. Kort och gott en perfekt etta i Birkastan!

Birkastan är ett mycket eftertraktat område med dess stora restaurang- och caféutbud. Mycket trivsam atmosfär där folk sitter ute längs Rörstrandsgatans uteserveringar och på sommaren stängs även gatan för all biltrafik. En frukostfavorit är bland annat Mellqvist kaffebar, perfekt en lördagsmorgon. Bara i Birkastan finns hela tre st Seven Eleven butiker med generösa öppettider, två Ica-butiker, Coop samt flera butiker. En ny stor Hemköp-butik har dessutom öppnat upp portarna vid nya kvarteren kring Torsplan och nås på ca fem minuters promenad från bostaden. Vill man motionera eller njuta av naturen har man Karlbergs Slott med Slottspark samt Karlbergskanalen på sju minuters promenad från porten. Perfekt motionsrunda är annars en löptur runt kanalen eller längs kanalen till Hornsbergs Strand på ca 3-5 km, alternativt längs vattnet till Pampas Marina. Eller varför inte besöka Vasaparken alldeles intill, alternativt Hagaparken varav båda nås på en kort promenad. Suveräna kommunikationsmöjligheter med tunnelbana (S:t Eriksplan), citybanans pendeltåg (närmaste station är Odenplan med nedgång finns även från Vanadisplan) varav båda nås på fem respektive tio minuters promenad från porten samt flertalet busslinjer över hela stan. Ett perfekt läge!

Interiör

Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in. Från den ljusa vitmålade hallen når du alla lägenhetens rum. Här ligger vackra furutiljor och det finns gott om förvaring i form av en stor skjutdörrsgarderob samt ett förvaringsskåp.

Till höger finner du köket där den som brinner för matlagning kan trivas. Köket är gjort 2008 och röda luckor sitter på de många skåpen. Trendig diskbänk i betong med aluminiumram. Stänkskydd finns i form av praktiskt glas. Halogenspotlights. Här får du även plats med matbord för flera personer. Golvet är laminatparkett och väggarna är målade i vitt. Det fanns tidigare ett bygglov för fransk balkong från köksfönstret, detta behöver man söka om på nytt.

Tillbaka genom hallen kommer du till det stora rummet. Här finns plats för både soffgrupp och sängavdelning. Med rummets två stora fönster med djupa nischer och lägenhetens höga läge får du in rikligt med ljus. Ut från lägenheten kan du blicka ut över takåsarna och himlen. Stämningen höjs ytterligare av vackra stuckaturer, takrosetten och kronan på verket är den fungerande kakelugnen. I rummet, likt hallen, ligger charmigt furugolv. Väggarna är vitmålade.

Lägenhetens badrum nås från hallen. Här är väggarna kaklade och på golvet ligger klinker. Duschhörnan känns rymlig och är praktiskt avskild. Bra förvaring finns i form av kommod under tvättstället samt badrumsskåp över toaletten. Ovanför kommoden finns en spegel med hylla för avlastning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Modellen 15

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Modellen 12&13
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
58
Antal hyresrätter
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Modellen 12 och 13 är en äkta förening som består av 57 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en hyresrätt (59 kvm) i fastighet byggd 1904-1905. I föreningen finns det även sju lokaler. Föreningen är välskött och lågt belånad (ca 1,2 mkr enligt årsredovisning 2015).

Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Det finns en ingång från markplan direkt in till hissen vilket underlättar mycket för småbarnsfamiljer med barnvagn samt då man har mycket att bära.

Lägenheten värms via direktverkande el. Den genomsnittliga kostnaden för värme har för säljaren varit ca 400 kr/mån.

Renoveringar - Utförda och planerade

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2017 Stamspolning
2013 Renovering av övernattningslägenhet/gemensamhetslokal och installering av elavisningsanlägg på tak samt i stuprännor
2011/2012 Utbyte av takfönster
2010/2011 Fasadrenovering
2010 Stamspolning
2007/2008 Renovering av tvättstuga (nya tvättmaskiner från 2013-2014) och nya armaturer i trappuppgångarna, omläggning av tak, nya häng- och stuprännor samt värmekabel i rännorna, målning och renovering av fönster
2006 Nya balkonger och nytt gårdsbjälklag
1976 Rörstambyte och elstambyte, nyinstallation hiss

KOMMANDE RENOVERINGAR
2018 planeras ommålning av taket.

TV/bredband

Kabel-TV och bredband via Comhem.
Indragen bredbandsfiber med Bredbandsbolaget.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Bredband. Leverantör: ComHem alternativt indragen bredbandsfiber med Bredbandsbolaget.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 099 kr

I månadsavgiften ingår vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,01135%
Årsavgift i föreningen
13 188 kr
Andel av årsavgiften är
1,15493%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
3 895 000 kr
Lägenhetsnummer
243
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
38 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggår
1904-1905
Uppvärmning
Direktverkande el

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
142

Karta

Vikingagatan 22b

Området

Att bo i Vasastan/BirkastanAtt bo i Vasastan – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns flera busslinjer och nyöppnade Citybanan som är en gemensam station för både tunnelbana och pendeltåg vid Odenplan. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.

Köpa eller sälja bostad i Vasastan? Kontakta våra mäklare i Vasastan! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastan/Birkastan, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Norrbackagatan 24, 3tr
  Pris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 395 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!