Vasastan/Birkastan, Stockholm

Drejargatan 8

På förhand
Avgift
2 432 kr
Antal rum
3
Boarea
67 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Smart 3:a i attraktiva Birkastan med smakfulla materialval som kombinerats med tidstypiska inslag och lämnar inget att önska!

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Castro

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 64

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Birkastan mellan Karlbergskanalens härliga promenadstråk och Rörstrandsgatans breda restaurangutbud, finns denna fantastiska 20-talstrea med balkong i soligt österläge. Med bevarade detaljer från byggåret såsom spegeldörrar, fiskbensparkett och härlig takhöjd m.m har man här låtit kombinera med stilrena och smakfulla materialval på ett perfekt sätt. Två utmärkta sovrum, en balkong mot gård, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt ett elegant badrum med tvättmaskin. Även förvaringen är utmärkt. Ett boende som inte lämnar något att önska. Välkommen!

På fridfullt läge kan ni njuta av lugnet samtidigt som ni med närhet har Rörstrands gågata runt knuten med ett gediget utbud av mysiga kaféer, restauranger, små butiker och matvaruaffärer. Här finns även direkt närhet till härliga naturområden såsom Karlbergs slott med motionsspår samt Vasaparken. Kommunikationerna är mycket goda med flertalet bussar och tunnelbana från Sankt Eriksplan.

Anmäl ditt intresse redan idag!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge öster.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källar och vindsförråd finns tillhörande lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 432 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
2,99421%
Andel av årsavgiften är
2,99421%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
99-2210-1-27-4
Våningsplan
2*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
67 kvm**

* Våningsplan 2.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Observera att dessa uppgifter enbart är uppskattade och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
150

Bostadsrättsförening

Namn
Hsb:s Brf Rörstrand 210
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
30
Antal lokaler
5
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB.s i Stockholm Brf Rörstrand 210 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1981 och äger och förvaltar fastigheten Terrakottan 8 med adresserna Drejargatan 8 och Rörstrandsgatan 17. Fastigheten omfattar 30 bostadsrättslägenheter (2 247 kvm) och 5 lokaler (330 kvm). Det finns barnvagnsförråd i trapphuset på gatuplan, tvättstuga, bastu och cykelförråd i källaren.

Gården planeras att totalrenoveras under året och trapphuset planeras att målas om inom 1-2 år. Det finns en detaljerad underhålls plan som följs.

Under 1980-talet byttes rörstammar och elstigare i fastigheten och fönster mot gården renoverades. Fasaden mot gården renoverades 2015 och samma år installerades säkerhetsdörrar.

Renoveringar - Utförda och planerade

OVK genomfördes 2015.
Säkerhetsdörrar installerade 2016.
Avloppsstammar spolade 2016.
Fasaden mot gården putsades om och vädringsbalkongerna totalrenoverades under 2015

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bredbandsbolaget

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trivsam innergård med tillgång till utemöbler och grillmöjligheter.

Byggnadssätt

Byggår
1928
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo i Vasastan/Birkastan

I vidsträckta Vasastan ryms Birkastan, områdena Röda bergen, Atlas, Sabbatsberg och Sibirien, ett öknamn från 1800-talet när området låg i stadens ytterkant. Nu växer området ytterligare i och med byggnationen av Norra stationsområdet som beräknas vara färdigt år 2025.

Stadsdelen började växa fram under senare delen av 1800-talet, innan dess präglades området av landsbygd. Kvarteren låg i Vasagatans förlängning och fick därför namnet Vasastan 1926. Stockholms Stadsbibliotek invigdes i mars 1928. Vasaparken är stadsdelens finaste och mest populära grönområde. August Strindberg tillbringade sina första år i livet i Vasastan och Astrid Lindgren bodde i Vasastan under 70 år, främst i lägenheten på Dalagatan med utsikt över Vasaparken.

En populär del av Vasastan är Birkastan med sina gemytliga kvarter mellan S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norra station och Rörstrandsgatan.

I Vasastan finns förutom de stora butikskedjorna också många trevliga småbutiker med olika karaktär och specialiteter. Här finns också gott om kaféer, kvarterskrogar och restauranger. I övrigt finns här all tänkbar service med vårdcentraler, Odenplans läkarhus, bvc, närakut och specialistvård. Här finns också många förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktning i både kommunal och privat regi.

Inom stadsdelen finns flera busslinjer och nyöppnade Citybanan som är en gemensam station för både tunnelbana och pendeltåg vid Odenplan. Flygbussarna stannar vid S:t Eriksplan.

Köpa eller sälja bostad i Vasastan? Kontakta våra mäklare i Vasastan! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Castro

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0732-57 56 64