Högst upp med vindskaraktär ligger denna välplanerade 3a med stilsäkra materialval och sociala ytor!

Södermalm Maria, Stockholm

Timmermansgatan 12

På förhand
Avgift
2 155 kr
Antal rum
3
Boarea
70 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högst upp med vindskaraktär ligger denna välplanerade 3a med stilsäkra materialval och sociala ytor!

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

 • Extra kontaktperson

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Kök med fronter från Picky Living. Timmermansgatan 12 - Bjurfors
Kök med fronter från Picky Living
Ombonad lägenhet med vindskaraktär. Timmermansgatan 12 - Bjurfors
Ombonad lägenhet med vindskaraktär
Arbetsbänk med utsikt över hustaken. Timmermansgatan 12 - Bjurfors
Arbetsbänk med utsikt över hustaken
Bänkskiva och stänkskydd i marmor. Timmermansgatan 12 - Bjurfors
Bänkskiva och stänkskydd i marmor
Extra stor spis med dubbla ugnar från SMEG. Timmermansgatan 12 - Bjurfors
Extra stor spis med dubbla ugnar från SMEG
Utvald detaljbild. Timmermansgatan 12 - Bjurfors

-
Köket erbjuder god förvaring och arbetsyta
-

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade bostad högst upp i huset där alla renoveringar gjorts med fingertoppskänsla i stilsäkra materialval och i sobra färger! Lägenhetens kvadratmeter är välplanerade och bjuder in till sociala ytor mellan kök och vardagsrum, gott om förvaring och ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Köket är försett med vitvaror från SMEG och är en dröm för den matintresserade som efterfrågar det lilla extra. Detta är den optimala bostaden för den som vill bo på en lugn adress med Mariabergets hustak som närmsta granne men med allt vad Södermalm har att erbjuda runt hörnet!

Brf Gropen 28 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2008. Föreningen tillhandahåller 31 garageplatser som disponeras mellan föreningens medlemmar. Föreningen tillhandahåller också barnvänlig innergård, stor hiss samt fin tvättsuga. Föreningens ekonomi är bra med låga avgifter och flera stora renoveringar bakom sig. Föreningen tillhandahåller en mycket informativ hemsida för den som önskar mer information: www.gropen28.se

Mariatorget är för många Södermalms bästa område med sitt generösa utbud av restauranger, barer, caféer och butiker. Här bor man med Götgatspuckeln och Mosebacke åt ena hållet och Hornstull åt andra vilket ger närhet till både kulturområden samt natursköna omgivningar med badplatser och parker. I område finns flera skolor och dagis samt matbutiker. Mycket nära till kommunikation med Mariatorgets T-bana (röda linjen) samt Slussens T-bana (röda och gröna linjen) inom gångavstånd samt flertalet bussar som stannar på närliggande gator.

Interiör

- Hall -
Genom säkerhetsdörr nås hallen med golv i kolmårdsmarmor försett med värme och grönmålade väggar. Golvet övergår sedan i vacker parkett som återfinns i hela bostaden. Plats för avhängning på platsbyggd hatthylla samt ytterligare förvaring i tre garderober samt generös klädkammare.

- Kök -
Stilsäkert kök med gröna luckor från Pickey Living och bänk- och stänkskydd i marmor och detaljer i mässing. Köket är försett med stor spis med dubbla ugnar, kyl/frys samt diskho, allt från SMEG, samt diskmaskin och fläkt. I köksön finns ytterligare kyl och frys för dubbel förvaring samt praktiska lådor som är lätta att överskåda. Ytterligare förvaringsmöjlighet och arbetsbänk är snyggt inbyggd i en av fönsterkuporna med utsikt över granntaken.

- Vardagsrum -
Öppen planlösning mot köket tillåter gott om plats för matgrupp, förvaring samt stor soffgrupp. Tack vare fönsterkuporna upplevs rummet som ljust och ombonat med mycket karaktär.

- Sovrum 1 -
Stort sovrum med sex stycken platsbyggda garderober med handtag i mässing. Garderoberna är målade i samma lugnande grå ton som resterande väggar vilket ger en enhetlig och stilren känsla. Plats för dubbelsäng med nattygsbord samt tex arbetsplats finns.

- Sovrum 2 -
Det andra sovrummet fungerar perfekt som barn-, arbets- eller gästrum. Idag har man platsbyggt ett skrivbord i fönsterkupan från vilken man kan njuta av utsikten över takåsarna.

- Badrum -
Badrum med mörk klinkers på golvet och vitkaklade väggar. Försett med tvättpelare, badkar, handdukstork och wc. Handfatet i vitt porslin är placerat på en marmorskiva ovanpå en vit
kommod med fyra utdragbara lådor för maximal förvaring. Badrummet är också försett med golvvärme samt spotlights och väggplacerade glödlampor i snygg design.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gropen 28
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Antal hyresrätter
7
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Gropen 28 är en äkta förening med 47 st bostadsrätter, 9 hyresrätter och 6 affärs- och kontorslokaler i fastigheten.
Fastigheten ligger utmed Hornsgatan på Södermalm i Stockholm. De adresser som tillhör föreningen är Hornsgatan 66, Hornsgatan 66A, Timmermansgatan 12, Timmermansgatan 14 och Brännkyrkagatan 51.

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
För fullständig information se senaste årsredovisning.
2017 - Nytt barnvagnsrum
2016 - Renovering och målning av tak.
2016 Ventilationen renoveras och injusteras.
2015/2016 Målning och slipning av golv i trapphusen genomfördes.
2014/2015 Utbyte av hissar.
2013 Stamspolning. Byte av värmeväxlar.
2012 Upprustning av tvättstuga samt utbyte av maskinpark. Byte av entréport samt porttelefon.
2011/2012 Större ombyggnation av fastigheten rörande garaget, gården samt nybyggnation av 5 lägenheter.

Kommande renoveringar
2018/2019 - Injustering av värmen i lägenheterna planeras att genomföras
2019 - Renovering av fönster och fasad planeras att genomföras (pågående). Detta medförde bättre isolering samt minskat buller

Parkering

Varmgarage med 31 antal platser, varav 5 stycken är med bur. Garaget ligger under huset med infart från Timmermansgatan 14 (endast för boende i fastigheten).

TV/bredband

Kabel TV och bredband ingår i avgiften och leverantör är Com Hem. Avtalet med ComHem innehåller mycket förmånliga avgifter avs. TV/Bredband/Telefoni.

Gemensamma utrymmen

Fantastisk vuxen/barnvänlig gård. Det finns tre cykelrum i fastigheten ett i varje trappuppgång. Barnvagnsrum, på övre garageplanet vid ingång till hissen, till Timmermansgatan 12. Här kan förutom barnvagnar också barncyklar, sparkcyklar samt inom- och utomhusrullatorer parkeras.

Tvättstuga som du bokar via infotavlan i respektive port, webben eller app. i telefonen. Det finns även en toalett och ett litet "bibliotek" i tvättstugans entré. Tvättstugan är utrustad med 3 TM (varav 1 är grovmaskin), 1 TT, 1 TS samt 1 TR.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 155 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,61729%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
19
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
2
Boarea
70 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1982
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft

Området

Att bo på Södermalm

Södermalm är ett av Stockholms mest populära områden med flera olika centrum, här finns något för alla. Söder erbjuder Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen. Mariaberget är en av Stockholms vackraste platser med kullerstensgator och kulturhus. Trevliga områden på Söder är Mariatorget, Hornstull och Vitabergsparken samt hela Sofo som står för South of Folkungagatan, ett hippt område med fantasifulla småbutiker. Längs Hornsgatan finns gallerier och hantverkare.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Gamla stan är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. På 1600-talet revs de sista murresterna då Stora och Lilla Nygatan drogs linjerakt genom det tidigare myllret av smågator. Här bor du i bevarade hus klassade som riksintresse för kulturmiljövård av Riksantikvarieämbetet.

Hammarby sjöstad tillhör innerstadens nyare stadsbyggnadsprojekt och består av flera olika områden runt Hammarby sjö. Området har flertalet restauranger, butiker, skolor och förskolor. Här bor du med sjöutsikt på ljusa gårdar.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa eller sälja bostad på Södermalm? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Timmermansgatan 12

Timmermansgatan 12,
118 25 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

 • Extra kontaktperson

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  Adress
  Bastugatan 17, 5tr
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  1 862 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2019-09-22 11.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Bastugatan 17
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  1 823 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Kvarngatan 2
  Månadsavgift
  2 347 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 37, 2 tr
  Accepterat pris
  4 050 000 kr
  Månadsavgift
  2 486 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Högbergsgatan 42A
  Månadsavgift
  5 528 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  91,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Hornsgatan 84
  Utgångspris
  8 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 162 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  112 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Bellmansgatan 38
  Månadsavgift
  3 435 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!