Södermalm Maria, Stockholm

Maria Prästgårdsgata 15B

Såld, 2018-01-24
Exklusiv
Slutpris
7 600 000 kr
Avgift
3 546 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Ellen Ingman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Telefon: 070-782 00 45

Bilder

Stora fönsterpartier med fodrade nischer.. Maria Prästgårdsgata 15B - Bjurfors
. Maria Prästgårdsgata 15B - Bjurfors
Fungerande kakelugn i vardagsrum.. Maria Prästgårdsgata 15B - Bjurfors
Matplats för stora sällskap.. Maria Prästgårdsgata 15B - Bjurfors
Vardagsrum mot hall och walk-in-closet.. Maria Prästgårdsgata 15B - Bjurfors
Gott om utrymme för soffgrupp och stort matbord.. Maria Prästgårdsgata 15B - Bjurfors

Området

Att bo på Södermalm

Söder är både folkligt, hippt och exklusivt. Här finns Stockholms första moské, Mosebacke, Münchenbryggeriet, Nytorget och den hänförande utsikten från Fjällgatan och Monteliusvägen. Mariaberget är en av Stockholms vackraste platser med kullerstensgator och kulturhus. Trevliga områden på Söder är Medborgarplatsen och Götgatan samt Sofo som står för South of Folkungagatan, ett hippt område med fantasifulla småbutiker. Längs Hornsgatan finns gallerier och hantverkare.

På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

Gamla stan är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. På 1600-talet revs de sista murresterna då Stora och Lilla Nygatan drogs linjerakt genom det tidigare myllret av smågator. Här bor du i bevarade hus klassade som riksintresse för kulturmiljövård av Riksantikvarieämbetet.

Hammarby sjöstad tillhör innerstadens nyare stadsbyggnadsprojekt och består av flera olika områden runt Hammarby sjö. Området kommer att vara fullt utbyggt 2017 med cirka 11 000 lägenheter för drygt 25 000 invånare och cirka 150 000 kvadratmeter lokalyta. Här bor du med sjöutsikt på ljusa gårdar.

Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

Köpa eller sälja bostad på Södermalm? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Södermalm Maria, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Fatburs kvarngata 19, 5 tr
  Utgångspris
  4 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 133 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-01-07 12.45