Unikt tillfälle att förvärva en spatiös fastighet med tre kompletta lägenheter. Friköpt tomt.

Örby, Stockholm

Aspövägen 54A

Besiktigad
Utgångspris
12 500 000 kr
Antal rum
12
Tomtarea
608 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
245 kvm / 118 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unikt tillfälle att förvärva en spatiös fastighet med tre kompletta lägenheter. Friköpt tomt.

Fantastisk villa för den stora familjen - Generationsboende - Mitt i Örbys villaidyll - 3 kompletta lägenheter - Uthyrning - Tillbyggd 2007

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Aspövägen 54A - Bjurfors
. Aspövägen 54A - Bjurfors
Utvald detaljbild. Aspövägen 54A - Bjurfors
. Aspövägen 54A - Bjurfors
Välkomna till lägenhet 1. Aspövägen 54A - Bjurfors
Välkomna till lägenhet 1
Utvald detaljbild. Aspövägen 54A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till Aspövägen 54 anno 1944 - en fantastisk fastighet med total bruksarea om hela 363 kvm och som erbjuder oändliga möjligheter! Fastigheten består idag av tre kompletta och separata lägenheter; en 6:a om 143 kvm, en 3:a om 95 kvm och en 2:a om 41 kvm. Det här är ett tillfälle som mycket sällan ges då dessa spatiösa fastigheter ofta överlåts inom familjen - denna har varit inom samma familj i över 40 år! Missa inte chansen att förvärva en av Örbys största villor– perfekt för den stora familjen, generationsboendet, företagaren eller för er som både vill bo och hyra ut exempelvis två av de tre lägenheterna i fastigheten.

Under 2007 har man låtit bygga till fastigheten och då även genomfört flertalet stora renoveringar av både interiören och exteriören. Denna fantastiska fastighet erbjuder möjligheten till hela 12 rum, varav 8 sovrum, för er som vill nyttja huset som en en-familjs villa. Här är det bara att flytta in och börja njuta av villalivet på riktigt. Mitt i Örbys villaidyll och med riktig småstadskänsla, bor ni med närheten till naturen, service och bra kommunikationer.

Den härliga och mycket barnvänliga trädgården, erbjuder sol från förmiddag till sena kvällen. På östra sidan av fastigheten finner ni på andra våningen en mysig frukostbalkong med förmiddagssol. På södra sidan av huskroppen finner ni två härliga balkonger och på västra sidan finner ni både en väl tilltagen och L-formad balkong samt stor och inbjudande altan med plats för stor matgrupp samt loungemöbler - en varm sommarkväll är denna plats given. Tomten erbjuder även två uppfarter som ger plats för 4-6 bilar.

Det här är en villa att trivas i och som inbjuder till stora sällskap och festliga bjudningar. Varmt välkomna till att låta er förföras!

Interiör

LÄGENHET 1
ENTRÉPLAN
HALL: En välkomnande hall öppnar upp till fastighetens första lägenhet, en 6:a om 143 kvm. Här ges plats för kappavhängning och förvaring i garderob. I hallen finner ni en gäst-wc samt den fina trappan som leder er vidare till övre och nedre plan.

VARDAGSRUM:
Ifrån hallen och genom fina pardörrar, finner ni det inbjudande vardagsrummet med ljusinsläpp ifrån två väderstreck samt utgång till balkong i söderläge. Vardagsrummets storlek ger er möjligheten att tänja på gränserna och anpassa möbleringen utifrån känsla och behov.

KÖK:
Här finner ni ett mycket fint kök i U-formation. Köksinredningen löper längs med tre väggar och ger gott om förvaringsmöjligheter samt bra arbetsytor. Vitvarorna består av induktionshäll, köksfläkt, varmluftsugn, kyl och frys samt diskmaskin. Här erbjuds en fantastisk matplats invid fönster - en dröm för den stora familjen och för er som gillar att ha härliga middagar och festliga bjudningar.

TV-RUM/SOVRUM 1:
Ifrån hallen och köket finner ni ett tv-rum som enkelt kan göras om till ett sovrum. Även detta rum har ljusinsläpp ifrån två väderstreck. Här har ni utgången till den väl tilltagna altanen på husets baksida.

ÖVRE PLAN: HALL/TV-HÖRNA:
Hallen på övre plan erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare generösa fönsterpartier samt glasinfattad balkongdörr. Här öppnar en ytterligare sällskapsdel upp sig. Ytan nyttjas idag som ett tv-rum och går enkelt att göra om till ytterligare ett sovrum för er som är i behov av det. Utgång till en härlig frukostbalkong med förmiddagssol.

SOVRUM 2 och 3:
Ifrån hallen når det övre planets alla sovrum. Sovrum 2 och 3 är näst intill jämförbara i storlek och nyttjas idag som två fina tonårsrum.

SOVRUM 4: Detta fantastiska rum används idag som ett Master Bedroom med riktig hotellkänsla. Sovrummet ger plats åt en generös dubbelsäng och annat sovrumsmöblemang såsom generös garderobsvägg. Vackra fönsterpartier.

BADRUM: Ljust och fräscht badrum från tillbyggnaden 2007. Badrummet är utrustat med badkar, duschhörna, kommod, wc, tvättställ och spegel.

LÄGENHET 2:
NEDRE PLAN

Här har man fått till en mycket fin och optimalt planerad lägenhet om 2 rok på 41 kvm med egen ingång. Lägenheten passar perfekt för generationsboende alternativt att hyra ut och få en extra intäkt. Hela lägenheten gjordes i ordning under 2007.

KÖK:
Mycket fint kök med full utrustning och matplats för 4 personer.

BADRUM:
Snyggt och stilrent badrum i vitt och grått utrustat med duschhörna, tvättställ, kommod och wc.

SOVRUM/ALKOV:
Här ges plats för en dubbelsäng.

VARDAGSRUM:
Vardagsrummet ger plats för stor sällskapsdel med soffa och skrivbord. Hallen erbjuder bra kappavhängning och välkomnar er direkt.

LÄGENHET 3:
ENTRÉPLAN:
HALL:
Genom egen ingång från fastighetens gavel når ni den tredje lägenheten. Detta är en trea om 95 kvm. I hallen finns det plats för kappavhängning.

BADRUM:
Ifrån hallen når ni ett av lägenhetens badrum. Detta byggdes i samband med tillbyggnaden 2007. Ljusa och fina ytskikt i vitt och beiget. Utrustningen består av duschkabin, tvättställ, badrumsskåp och wc.

VARDAGSRUM:
Stort och fint vardagsrum med ljusinsläpp ifrån två väderstreck. Här ges plats för stor soffgrupp och annat möblemang. Utgång till balkong i söderläge.

KÖK:
Lägenheten erbjuder ett fint kök i L-formation. Gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Stor och inbjudande matplats invid fönster. Här kan man ha stora middagar med familjen.

ÖVRE PLAN:
På övre plan när ni lägenhetens båda sovrum. I hallen finner ni utgången till lägenhetens andra balkong. Denna balkong är helt fantastisk och löper längs med hela hörnan. Här kan ni möblera upp både med generös matplats samt en mysig loungedel.

SOVRUM 1:
Fint sovrum med fönster mot huskroppens framsida. Här får ni plats med en stor dubbelsäng samt annat sovrumsmöblemang.

SOVRUM 2:
Ljust och fint sovrum som är näst intill jämförbart i storlek med sovrum 1.

BADRUM:
Ljust badrum från 1990-talet. Utrustningen består av badkar, tvättställ, badrumsskåp samt wc. Vädringsfönster.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
TVÄTTSTUGOR:
Fastigheten erbjuder två stora tvättstugor från 2010. Dessa är utrustade med tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp samt tvättbänk. Klinkergolv i grått och kaklade väggar i vitt. Tvättstugorna nås från alla tre lägenheter.

FÖRVARING:
Här finner ni två stora förvaringsrum. Dessa nyttjas idag som klädförvaring med garderobsvägg samt förråd med smarta hyllor.

PANNRUM:
I källaren finner ni fastighetens pannrum där bergvärmepumpen finns. Denna installerades 2007.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Stötdämparen 15

Övriga byggnader/utrymmen

På tomten finner ni ett förråd om ca 15 kvm.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 673 000 kr
Byggnadsvärde
2 594 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
12 100 kr
Värme
25 200 kr
Vatten/Avlopp
2 361 kr
Summa
39 661 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
103
Energideklarationsdatum
2019-10-16

Ombyggnad, Renoveringar

2007: Tillbyggnad
2007: Ny fasad
2007: Nytt tak
2007: Dränering
2007: Gjort vid källaren, ny lägenhet (2 rok) och ytskikt
2007: Installerat bergvärme
2007: Två nya badrum samt gäst-wc
2007: Byggt bod på tomten
2010: Två tvättstugor i källarplan

Planbestämmelser

Stadsplan (1957-11-22) Tomtindelning (1939-02-24)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 500 000 kr
Rum
12
Sovrum
8
Boarea
245 kvm*
Tomtarea
608 kvm
Biarea
118 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1944
Fasad
Liggande och stående träpanel
Grund
Källare med betonggolv och krypgrund i 54B
Stomme
Trä
Uppvärmning
Vattenburen via bergvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation och självdrag

Området

Om området

Pittoreska Örby är beläget mellan Älvsjö, Bandhagen, Högdalen, Örby slott och Stureby och inger en riktigt småstadskänsla. Örby domineras mestadels av mysig villabebyggelse men det ligger även flera restauranger, några butiker och flerfamiljshus i området. Örby villastad kom till i början av 1900-talet och har förtätats i omgångar. Genom Örby löper ett smalt naturstråk och några parker som tillsammans med den mysiga villabebyggelsen inbjuder till härliga promenader i området. De flesta restauranger och butiker ligger längs Gamla Huddingevägen, men en del är också utspridda i området.

Närservice

Inom promenadavstånd hittar ni även Bandhagen och Högdalens centrum med bl.a. mataffärer, butiker, apotek, bibliotek och vårdcentral. Det finns även flera skolor och förskolor belägna inom gångavstånd. I Örby finns Örbyskolan (F-6), två kommunala förskolor och en fritidsgård. I närbelägna Bandhagen finns två skolor, Bäckahagens skola (årskurs F-9) och Bandhagens skola (årskurs F-6) och en kommunal förskola. Det är också nära till Stureby med nio kommunala förskolor, en öppen förskola och Sturebyskolan (årskurs F-9).

Kommunikationer

Kommunikationerna med denna stadsdel är utmärkta med Bandhagens tunnelbanestation bara ca 1 km bort. Tunnelbanan tar er till Gullmarsplan på bara ca 9 minuter och till T-centralen på ca 18 minuter. Från Helgestavägen går buss 161 som trafikerar sträckan Gröndal, Midsommarkransen, Älvsjö station, Bandhagen, Svedmyra, Skogskyrkogården och Bagarmossen. Från Gullmarsplan och Älvsjö pendeltågsstation finns flertalet bussar att välja mellan. Med bil tar ni er snabbt via Örbyleden och Södra länken.

Karta

Aspövägen 54A

Aspövägen 54A,
125 40 Älvsjö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57