Optimal 1:a högt upp i huset

Kungsholmen, Stockholm

Strålgatan 23

Budgivning pågår
Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
2 562 kr
Antal rum
1
Boarea
33 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Optimal 1:a högt upp i huset

 • Ansvarig mäklare

  Mikaela Lundgren

  Fastighetsmäklare
  Kontorschef

  :
  Mobil: 070-782 00 51

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Strålgatan 23 - Bjurfors
. Strålgatan 23 - Bjurfors

Med enkla medel har man fått till en sovalkov med plats för 120 cm säng

. Strålgatan 23 - Bjurfors
. Strålgatan 23 - Bjurfors

Det är något speciellt med att bo nära vatten

Utvald detaljbild. Strålgatan 23 - Bjurfors
. Strålgatan 23 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På Lilla Essingen bor man med närhet till såväl innerstan som naturen. 1:ans busshållplats ligger ca 5 min från lägenheten och går med tät trafik in till Kungsholmen och vidare till City. Lägg sen till att det bara är några minuters promenad ner till Luxparken och de härliga miljöerna med park, bryggor och småbåtshamn.

Bostaden finns på tredje våningen i ett charmigt funkishus från sent 30-tal och har under de senaste 10 åren genomgått en totalrenovering. Badrummet är bytt i samband med stambyte 2007 och är inrett i en tidlös stil. Mellan kök och vardagsrum finns en stor öppning i väggen som skapar en luftigare känsla och social planlösning. En sovalkov som ligger mot hallen till lämnar bra möbleringsmöjligheter i övriga rummet för soffa och matbord. Garderober finns både i hallen, med plats för fler, samt mellan kök och badrum.
Sommartid spenderar man med fördel de härliga kvällarna på föreningens gemensamma takterrass med milsvid utsikt över vårt vackra Stockholm. Här finns såväl bord och stolar som grill - perfekt för den stundande sommaren!

Förutom buss tar du dig lätt in till stan genom att cykla eller promenera. Buss 1 tar dig snabbt och smidigt till Fridhemsplan, där du har tillgång till bl.a. blå bussarna 3 och 4 samt tunnelbanans gröna och blå linjer, och vidare till Hötorget, Kungsgatan och Stureplan. Från närbelägna Stora Essingen går tvärbanan som trafikerar sträckan Alvik - Hammarby Sjöstad. Med detta boende bor du centralt på Lilla Essingen med närhet till restauranger och butiker. Lilla Essingen är med sitt läge omgiven av Mälarens vatten och runt ön går en vacker strandpromenad. Här erbjuds unika möjligheter till bad från olika badbryggor och picknickchanser i Luxparken och Primusparken.

Interiör

- Hall -
Välkomnande hall som direkt ger en överblick över bostaden. Här finns plats för avhängning, samt en garderob att få undan ytterkläder i.

- Rum -
Direkt efter hallen har en enkel vägg byggts för att skapa en privat sovalkov. Mitt emot alkoven finns plats att få upp ytterligare garderober för den som önskar.
I övrigt finns plats för såväl matbord som soffgrupp. Öppningen som har gjorts mellan kök och vardagsrum skapar en härligt social planlösning där det är lätt att umgås med sina gäster även om man arbetar i köket. Både kring öppningen mot köket och längs ena väggen mot taket finns spotlights smakfullt installerat och ger ett behagligt ljus i hela bostaden.

- Kök -
Köket renoverades 2010 och inreddes med vita stommar från HTH i kombination med en mörkare bänkskiva. Utrustat med spishäll, spisfläkt, kombinerad varmlufts- och microvågsugn samt integrerad kyl/frys finns allt man kan önska från ett kök i den här storleken. På golvet ligger ett mörkt stengolv.

- Badrum -
Stilrent badrum inrett med ljust kakel och klinker som renoverades i samband med stambyte 2007. Badrumsmöbler med mörkt trä bryter av snyggt mot det vita och ger god förvaring under handfat såväl som i vägghängt spegelskåp.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Luxlampan 10

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 562 kr

I månadsavgiften ingår värme och vatten. En obligatorisk tilläggsavgift om 200 kr/mån tillkommer för tv och bredband. Denna avgift är inräknad i den angivna månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,01003%
Andel av årsavgiften är
1,01528%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
66
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
33 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
125 kr
Försäkring
130 kr
Summa
255 kr

Driftkostnaderna är baserade på säljarens faktiska kostnad och kan komma att variera för nästa ägare.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1939-1941
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2009-11-30

Bostadsrättsförening

Namn
Bostadsrättsföreningen Strålgatan 21-23
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Strålgatan 21-23 bildades år 2006 av dåvarande hyresgäster och omfattar fastigheterna på Strålgatan 21 och 23.
I fastigheten finns idag 93 lägenheter, varav 2 är hyresrätter, samt 1 lokal som hyrs ut av föreningen. Husen har byggåren 1939-1941. Föreningen är äkta och äger marken som husen står på. I dagsläget finns det inga beslut om någon avgiftsförändring. (Maj 2019)

För mer information, besök gärna föreningens hemsida: https://www.stralgatan21-23.se/

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2007 Byte av stammar avseende el, vatten och avloppsinstallationer.
2008 Installation av ny fjärrvärmecentral.
2011 Fönster och balkongdörrar på Strålgatan 23 renoverade. Mark- och dräneringsarbete på Strålgatan 21.
2012 Målning och belysning i Strålatan. 21 & 23 genomfördes. Renovering av allmän fastighetsel.
2013 Taket renoverades.
2016 Förstärkning av huvud-el. Förbättrad belysning i 23:an och renovering av entrén. Nya hissar. Utbyggnad och renovering av 23:ans cykelrum.
2018 Renovering av vindsförråd.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer sedan år 2013 en 10-årig underhållsplan.
I dagsläget finns det inga större renoveringar planerade (Maj 2019)

Parkering

Föreningen har två parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar i föreningen. Föreningen hyr dem ett år i taget och p-platserna lottas ut på våren. P-platserna är ämnade för bilar registrerade på medlemmar i BRF Strålgatan 21-23. En p-plats kostar 1 100 kr/mån.

I dagsläget tillhandahåller föreningen ej p-platser för motorcyklar, mopeder eller dylika motorfordon. P-plats för dessa finns längre upp på Strålgatan. Vill man dock parkera sitt tvåhjuliga fordon utanför Strålgatan 21 hänvisas man till intresseanmälan till vårens utlottning av p-platser.

TV/bredband

Digital-TV via Bredbandsbolaget.
Bredband via Ownit med 500-1000 Mbit/s.

Föreningen debiterar en obligatorisk avgift på 200 kr/mån för tv/bredband. Denna avgift är inräknad i den angivna månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd med snedtak om ca 3 kvm.
Det finns två cykelförråd i föreningen, en på Strålgatan 21 och en på 23. Längst ner på gatan finns en cykelparkering utomhus, den närmast Strålgatan 21 finns till ditt förfogande. Den nära Strålgatan 19 tillhör BRF Luxlampan 9. Det finns även en gemensam takterrass på Strålgatan 23. Föreningen har även två tvättstugor, en i vardera port. På 21:an finns den i markplan och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa eller sälja bostad på Kungsholmen? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Strålgatan 23

Strålgatan 23,
11263 STOCKHOLM

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mikaela Lundgren

  Fastighetsmäklare
  Kontorschef

  :
  Mobil: 070-782 00 51

 • Extra kontaktperson

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23