Ljust, rymligt och harmoniskt hem
Utgångspris
8 990 000 kr
Avgift
7 225 kr
Antal rum
4,5
Boarea
109,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljust, rymligt och harmoniskt hem

Generösa ytor och god förvaring fördelat på två våningsplan

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till detta ljusa och harmoniska hem. Här bor ni på generösa ytor fördelat på två våningsplan med rumsindelning om två vardagsrum, två (möjliga tre) sovrum, ett välutrustat kök , två badrum samt ytterligare ett rum vilket idag används som musikrum men även fungerar som hemmakontor eller varför inte bibliotek? Till bostaden hör ett varmförråd för förvaring praktiskt beläget i källaren med direkt anslutning via föreningens hiss. Bostaden är mycket ljus med fönster i två väderstreck, genomgående ljusa väggar och golv samt en takhöjd om c:a 2,60. Från bostadens vardagsrumsfönster följer ni årstidernas växlingar över S:t Eriks kapell beläget mitt i vackra Grubbensparken.

HSB BRF Nunnan är en välskött förening med god ekonomi. Under 2018 gavs medlemmarna en avgiftsfri månad. I föreningen finns kombinerat hobbyrum och gym, två cykelrum, två tvättstugor och en fritidslokal vilken även kan nyttjas för tillfällig övernattning. Föreningen är belägen på utmärkt läge mitt på Kungsholmen. Grubbensringen ligger nära City men framförallt nära Fridhemsplan vilket är en knutpunkt på Kungsholmen med två tunnelbanelinjer och inte mindre än tre av de blå stadsbussarna. För shopping och service finns Västermalmsgallerians suveräna utbud på bara minuters avstånd. Mat handlas enkelt på någon av de stora livsmedelsbutikerna i området. Här finns även ett rikt utbud av barer, pubar och restauranger såsom Le Bistro, Sixten & Frans och AG för att nämna några. Träningsfaciliteter finns nära antingen på Friskis&Svettis eller SATS. För den som gillar att jogga eller promenera finns Kungsholms Strand på bara några minuters avstånd med möjligheten att jogga eller promenera Kungsholmen runt. Den vackra slingan leder även till Hornsbergs Strand och Fredhällsklipporna.

Välkommen på visning!

Interiör

VÅNING 1
Bostadens första våning består av hall, kök, vardagsrum, sovrum (vilket idag disponeras som kombinerat TV-/gästrum) badrum och musikrum/orangerie. Våningsplanet karakteriseras av ljus och rymd, mycket tack vare stora fönster och rymliga rum. Takhöjd om c:a 2,60. Genomgående vackra, ljusa golv, vita väggar och vita snickerier.

- HALL -
Välkomnande hall med generöst tilltagen förvaring dels genom garderobsvägg, dels genom rymlig klädkammare.

- KÖK -
Bra förvaring och goda ytor för matlagning. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spis, ugn, fläkt, mikrovågsugn och diskmaskin.
Plats för större matgrupp och 6-8 sittande matgäster. Utsikt mot vattnet vid Kungsholms strand.

- MUSIKRUM/ORANGERIE -
I anslutning till köket finns ett mindre rum som idag används som musikrum. Rummet har klinker på golvet med underliggande golvvärme och kan med fördel användas som hemmakontor, bibliotek eller varför inte organgerie?

- SOVRUM/GÄSTRUM/TV-RUM -
Rymligt rum med plats för bäddsoffa eller dubbelsäng, bokhyllor, TV-möbel och garderober. Ljusa väggar och golv.

- BADRUM -
Generöst tilltaget badrum med badkar, handfat, WC och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. God plats för förvaring och praktisk bänk för att ta hand om tvätt. Vitt kakel och grå klinker på golvet vilket har underliggande golvvärme.

- VARDAGSRUM -
Rymligt rum med god plats för soffgrupp och matmöbler om så önskas. Franska balkonger i fil med utsikt mot Grubbensparken. Rummet är luftigt och mycket ljust. Från vardagsrummet nås våning två via en trappa utefter ena väggen.

VÅNING 2
- VARDAGSRUM/SOVRUM -
På andra våningen finns bostadens andra vardagsrum vilket idag disponeras som sovrum. Rummet är stort och rymligt och här finns god plats för säng och förvaring. Tidigare fanns en klädkammare i en del av rummet och om så önskas kan denna enkelt återställas.

- SOVRUM -
Sovrummet, vilket disponeras som barnrum, är mycket ljust tack vare två större takfönster. Den breda sängen är placerad på en högre nivå i rummet. Det finns även plats för skrivbord och bokhyllor samt förvaring.

- BADRUM -
Rymligt badrum med dusch, WC och handfat. Kaklade väggar och klinker på golvet med golvvärme.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tegelugnen 1

Övrigt

Bostadsrättsföreningen har bostaden registrerad som 3 RoK

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 225 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt Kabel-TV via ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,80528%
Andel av årsavgiften är
1,80528%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 990 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
4 av 5*
Hiss
Ja**
Rum
4,5
Sovrum
2
Boarea
109,5 kvm***

* Bostaden är belägen på våning 4 och 5

** Rymlig och praktisk hiss med access till bostad och källarplan med samlingsrum, förråd & tvättstuga

*** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
500 kr
Försäkring
600 kr
Summa
1 100 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1998
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
124
Energideklarationsdatum
2009-07-15

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Nunnan i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
63
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Nunnans fastighet innehåller åtta portar, Grubbensringen 19-33. Föreningen har 63 bostadsrätter och två lokaler som hyrs ut. Huset stod färdigt 1998. Marken hyrs genom tomträttsavgäld till Stockholms Stad, och avgäldsperioden sträcker sig till år 2027. Det finns inga planerade avgiftsändringar i dagsläget (oktober, 2019).

För mer information kring föreningen se föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/brf/nunnan

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 Byte av styrsystem
2017 Byte av expansionskärl
2016 Omstiftning av låssystem
2016 Renovering av lokal G23
2011 Fönstermålning

Kommande renoveringar:
2020 Ommålning fönster, tak (vid behov)
2021 Påbörjad hissrenovering (vid behov)

Parkering

Boendeparkering finns i området. Grubbensringen har särskilda parkeringsfickor på gatans högra sida. P-hus finns dels på Carl Gustav Lindstedt gata dels på Fleminggatan.

TV/bredband

Kabel-TV via Com Hem. Bredband via Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en samlingslokal i källarplanet på Grubbensringen 19. Lokalen är utrustad med diskmaskin sedan januari 2018. Det är även möjligt för föreningens medlemmar att tillfälligt hyra för övernattande gäster eller för sammankomster, dock ej för sena kvällsfester. Användaren ansvarar för städning och återställande av lokalen. Tillträde och frånträde sker kl 12.00, hyrestiden är alltså ett dygn. Betalning sker till bankkonto. Vid övernattning är priset 300 kronor per natt de tre första nätterna, därefter 500:- kronor per natt. Vid sammankomster är priset 300 kronor per tillfälle.

Föreningen har även en hobbylokal där såväl möbler som kropp kan fixas till. Här finns arbetsbänk för snickeri och målning, samt motionsmaskiner och styrketräningsredskap. Hobbyrummet/gymmet ligger i källarplanet mellan Grubbensringen 27 och 29. Detta rum kan disponeras utan bokning. Den så kallade hushållsnyckeln som går till källarkontor och tvättstugor går även hit. Inga ytterskor är tillåtna vid användning av träningsredskapen. Vid arbete i hobbylokalen som dammar måste mellanväggen sättas igen för att skydda träningsutrustningen. Användaren svarar för städning och återställande av lokalen.

I föreningen finns två tvättstugor belägna i källarplan, varav en ligger i källaren mellan Grubbensringen 19 & 21. Det finns även två cykelrum för cyklar som brukas regelbundet. För långtidsförvaring finns ett rum i källaren Grubbensringen 25.

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa eller sälja bostad på Kungsholmen - Sankt Eriksområdet ? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Grubbensringen 19

Grubbensringen 19,
112 69 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

 • Extra kontaktperson

  Dilini Panabokke

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-877 57 72