Renoverad fyra med direkt närhet till allt!

Kungsholmen - Rådhuset, Stockholm

Kungsholmsgatan 15

På förhand
Avgift
4 560 kr
Antal rum
4
Boarea
101 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Renoverad fyra med direkt närhet till allt!

Välplanerad och totalrenoverad lägenhet med tre väl tilltagna sovrum, balkong och stora sociala ytor. Centralt läge med direkt närhet till allt.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrika Agardh

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 73

 • Extra kontaktperson

  David Daging

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 20

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Kungsholmsgatan 15 - Bjurfors
Vackra Norr Mälarstrand beläget på kort gångavstånd. Kungsholmsgatan 15 - Bjurfors
Vackra Norr Mälarstrand beläget på kort gångavstånd
Ett stenkast från Kungsholmsgatan ligger lummiga Kungsholmstorg. Kungsholmsgatan 15 - Bjurfors
Ett stenkast från Kungsholmsgatan ligger lummiga Kungsholmstorg
Närbelägna Mälarpaviljongen ligger fantastiskt till sommartid. Kungsholmsgatan 15 - Bjurfors
Närbelägna Mälarpaviljongen ligger fantastiskt till sommartid

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna oerhört välplanerade bostad belägen i välskött förening. Lägenheten bjuder på tre väl tilltagna sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning samt ett större badrum och gäst-wc. Stora sociala ytor och generösa fönsterpartier. Balkong med plats för möblemang ut mot Kungsholmsgatan. Lägenheten har nyligen genomgått en totalrenovering inkluderat kök, badrum, gäst-wc och ytskikt. Hemmet är perfekt beläget i barnvänligt område med flera förskolor, parker och grönområden på kort avstånd.

Området kring Rådhuset är väl omtyckt av flera orsaker; det centrala läget med närhet till tunnelbana och bussar, gångavstånd till Centralen och City samt närheten till Norr Mälarstrand med sin härliga promenadstråk som tar dig runt hela Kungsholmen. Det är inte heller långt till mataffärer, pittoreska butiker och övrig service. I korsningen Scheelegatan/Fleminggatan ska det under Trygg Hansa öppnas en ny galleria med flera butiker, mataffär samt gym öppna. Restaurangutbudet är stort med allt från klassiker som Mäster Anders och Mälarpaviljongen sommartid till nyare favoriter som restaurang Agnes eller Kitchen & Table.

Vänligen kontakta mäklaren för privatvisning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Diamanten 22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Diamanten 22 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2003. Föreningen äger marken och en fastighet med adressen Kungsholmsgatan 15. I föreningen finns 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler upplåtna med hyresrätt.
Stabil Brf med god ekonomi och låg belåning. Välskött fastighet där de stora renoveringarna genomförts.
Föreningen tillåter delat ägande där ägarandelen måste uppgå till minst 30%.
Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- eller pantsättningsavgift.
Det finns för närvarande inga beslut om avgiftsförändring (augusti 2019).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2013 Fönster utsida mot gård, målade/renoverade
2012 Tak ommålat
2011 Fasad, fönster utsida och balkonger mot gata renoverade
2008 OVK besiktning
2005 Tvättstuga renoverad
1997 Fasad och balkonger mot gård renoverade.
1983 Byte av vatten- och avloppsstammar, ventilation och elstigar (en del lägenheter har dragit in 3-fas el).

Kommande renoveringar:
Fönsterrenovering - start i september beräknas vara klar till sommaren 2020. Likvida medel finns avsatta för renoveringen, inga lån kommer att tas för att finansiera detta.

Parkering

Parkering eller garage finns ej att tillgå via föreningen. Boendeparkering råder.

TV/bredband

Internet levereras av Ownit och den tjänst som ingår i varje lägenhets avgift är fiberburet bredband 100Mbit uppströms och 100MBit nedströms (100/100).
TV-kanaler levereras av Canal Digital. Basutbud ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd samt tvättstuga.

Övrigt

Lägenheten står registrerad som 3 rum och kök hos föreningen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 560 kr

Avgiften inkluderar värme, vatten, bredband och TV (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
3,7973%
Andel av årsavgiften är
3,8%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1102
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
101 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4

Driftskostnaden är beroende på antal personer i hushållet samt vanor och avtal. Driftskostnaden är en uppskattning av ungefärliga kostnader för den/de som bor i bostaden. Kontakta gärna kommun och leverantörer för att beräkna driftskostnaden utifrån egna förutsättningar.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2009-11-27

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. I området hittar man restauranger som Kitchen & Table, Mamas & Tapas, Clarion Hotel Amaranten, Lokal och såklart klassikern Mäster Anders. Här finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915, samt polishuset, Kungsholmens gymnasium och Kronobergsbadet.

En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket Norr Mälarstrand som erbjuder både utsikt över Riddarfjärden och kanske ett besök på någon av de populära restaurangerna Orangeriet, Mälarpaviljongen och Sthlm Tapas. Tar man en promenad bort till Rålambshovsparken så finns badplats, park, skatepark, boulebana samt en samling härliga food trucks.

På motsatt sida av Kungsholmen erbjuds ett naturskönt promenadstråk längs Kungsholms Strand som kantas av Karlbergssjön. Stråket är en av de populäraste platserna för löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott som dateras tillbaka till 1600-talet.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vårdcentral. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas som gärna används för picknick eller för att sola. Där finns även lekpark och rastgård för hundar.

Lugnare områden finns på Stora och Lilla Essingen som påminner om en lummig småstadsidyll. Lilla Essingen kombinerar charmiga funkislägenheter med mer nyproducerade bostäder, medan Stora Essingen består av villor, radhus och lägenheter.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola. Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa eller sälja bostad på Kungsholmen - Rådhuset? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Rålambshovsparken

Karta

Kungsholmsgatan 15

Kungsholmsgatan 15,
112 27 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrika Agardh

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 73

 • Extra kontaktperson

  David Daging

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 20