Välplanerad (möjlig tvåa) med stor uteplats

Hammarby Sjöstad, Stockholm

Hammarby Allé 9

På förhand
Accepterat pris
3 650 000 kr
Avgift
3 134 kr
Antal rum
1
Boarea
55 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 11
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad (möjlig tvåa) med stor uteplats

Smart planerad lägenhet med stor uteplats mot grönskande innergård. Goda förvaringsmöjligheter och härlig, social planlösning.

 • Ansvarig mäklare

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

 • Extra kontaktperson

  Gustav Sandén

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 79

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Hammarby Allé 9 - Bjurfors
. Hammarby Allé 9 - Bjurfors
. Hammarby Allé 9 - Bjurfors
. Hammarby Allé 9 - Bjurfors
Planlösning. Hammarby Allé 9 - Bjurfors
Planlösning
. Hammarby Allé 9 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

-- ACCEPTERAT PRIS -- Välkommen till denna öppna och ljusa lägenhet med stor uteplats! Lägenheten har en social planlösning med öppet mellan kök och vardagsrum samt gott om förvaringsmöjligheter. Den stenlagda uteplatsen bjuder på bra ytor för såväl soffa som matplats. I vardagsrummet ryms enkelt en stor soffgrupp och invid fönstret finns utrymme för matplats till det stora middagssällskapet. Köket är fullutrustat med diskmaskin och moderna vitvaror. Den rymliga sovalkoven ligger i anslutning till vardagsrummet och här ryms dubbelsäng samt tillhörande sängbord.

Föreningen har en fin gemensam och grönskande innergård och fastigheten, som är Svanenmärkt, har ett mycket bra läge i Västra Hammarby Sjöstad intill Hammarbykanalen med närhet till Skanstull. Ett perfekt läge för den som gillar att ha närhet till natur och vatten men ändå ha promenadavstånd till stadens puls på Södermalm. Servicen är mycket god och på promenadavstånd finns en stor Ica, kaféer, restauranger, småbutiker, vårdcentral, systembolag och apotek.

Kommunikationerna här är utmärkta. Det är endast en promenad på ca 5 min till Skanstulls tunnelbanestation (grön linje) och genom området går tvärbanan som sträcker sig från Sickla udde till Solna Station via Gullmarsplan och Liljeholmen. Hösten 2017 byggdes också tvärbanan ihop med Saltsjöbanan. Som alternativ finns också buss 74 som går genom området från Sickla Köpkvarter till Mariatorget och buss 71 som trafikerar mellan Sickla udde och Slussen. Nattetid trafikerar buss 96 området. På promenadavstånd ligger den lokala gratisfärjan M/S Lotten som kör mellan Barnängsbryggan på Södermalm, Lumabryggan i Hammarby Sjöstad och Henriksdalshamnen. Färjan M/S Emelie trafikerar även den mellan Barnängsbryggan, Luma och Henriksdalshamnen, men fortsätter sedan vidare till Nybroplan via Masthamnen och Djurgården. Inom ett par år kommer även tunnelbanenätet att byggas ut och Sjöstan får enligt plan även tunnelbanetrafik.

Välkommen!

Interiör

HALL: Välkomnande och rymlig hall med säkerhetsdörr. Mycket goda möjligheter till förvaring via garderobsvägg med skjutdörrar samt klädkammare. På golvet ligger genomgående ekparkett och väggarna är målade i en ljus kulör.

BADRUM: Från hallen nås bostadens badrum med dusch och vikväggar i glas, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, wc, handdukstork med ovan skåp för förvaring samt handfat med kommod och ovan spegelskåp. På golvet ligger grå klinker och väggarna är klädda i vitt kakel.

VARDAGSRUM: Lägenheten öppnar fint upp sig med sina stora fönsterpartier och öppna ytor. Vardagsrummet har gott om ytor för stor soffgrupp samt annan passande inredning. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en ljus kulör.

UTEPLATS: Den stenlagda uteplatsen har väldigt generösa ytor och rymmer både matplats och loungemöbler.

KÖK: Kök, matplats och vardagsrum har en social och öppen planlösning med en kortare avskiljande vägg för förvaring samt kyl/frys. Matplatsen invid stora fönster rymmer många middagsgäster och denna del kan enkelt göras om till sovrum om så önskas. Köket bjuder på goda förvaringsmöjligheter bakom vita släta luckor från Marbodal och ljusa bra arbetsytor. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn samt fläkt.

SOVALKOV: Sovalkoven som ligger i direkt anslutning till vardagsrummet rymmer dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Alkoven kan med fördel delas av med en vägg för att skapa ett sovrum.

ÖVRIGT: Rymligt förråd om ca 3 kvm på samma plan som lägenheten med ordentliga väggar och en riktig dörr.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fredriksdal 10

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fredriksdalskajen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
178
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Fredriksdalskajen bildades 2014 och är belägen på Hammarby allé 1 - 15 och Hammarby kaj 2 på Södra Hammarbyhamnen i Stockholm. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 9-11 våningar samt takplan med 178 lägenheter som innehas med bostadsrätt och 10 lokaler som innehas med hyresrätt.

Lägenhetsförteckning:
72 st 1 rum och kök
3 st 2 rum och kök
48 st 3 rum och kök
44 st 4 rum och kök
10 st 5 rum och kök
1 st >5 rum och kök

Fastighetens byggnad uppfördes 2014-2016 av Skanska Nya Hem. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsvärdet 14 765 kvm, varav 14 022 kvm utgör lägenhetsyta och 743 kvm utgör lokalyta. Garagets yta tillkommer. Lån per kvadratmeter bostadsrättsyta är 13 967 kr enligt årsredovisningen 2017. Marken till fastigheten innehas med äganderätt.

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Fastigheten stod färdig för inflytt under 2016 och inga renoveringar har utförts sedan dess och i dagsläget finns inga beslut tagna gällande kommande renoveringar.

Parkering

Föreningen har ett garage som förvaltas av Parkman med totalt 147 platser, parkeringsplatserna går att hyra för 2030 kr/mån. Om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats i föreningens garage, vänligen kontakta företaget Parkman, som hanterar dessa frågor. Du hittar deras kontaktuppgifter här: parkman.nu/kontakt/

TV/bredband

IP-TV och fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift.
Obligatorisk kostnad om 205kr/mån redovisas separat.

Föreningen har avtal med Canal Digital Kabel-Tv.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fin gemensam och barnvänlig innergård med lekplats.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en trevlig innergård med lekplats, cykelrum, garage, rullstols- och barnvagnsrum och återvinningsrum/soprum. Närmsta återvinningscentral är ÅVC Östberga. Information om öppettider m.m. finner du på www.stockholmvattenochavfall.se/avc.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd
Energiklass
B

Uteplats/balkong

Stor uteplats med utrymme för matplats samt soffgrupp.

Parkering

Föreningen har ett garage som förvaltas av Parkman med totalt 147 platser, parkeringsplatserna går att hyra för 2030 kr/mån. Om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats i föreningens garage, vänligen kontakta företaget Parkman, som hanterar dessa frågor. Du hittar deras kontaktuppgifter här: parkman.nu/kontakt/

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 134 kr

I månadsavgiften ingår värme, fastighetsel för allmänna utrymmen, sophantering och fastighetsskötsel.

Obligatorisk avgift för varmvatten, el och kabel-TV tillkommer med 555 kr/månad.

El och varmvatten mäts separat per lägenhet och debiteras efter verklig förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,00413%
Andel av årsavgiften är
0,4125%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
3 650 000 kr
Lägenhetsnummer
05021
Våningsplan
2 av 11*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
55 kvm**

* Markplan mot innergården.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Observera att driftkostnaden är beräknad enligt schablon och avvikelser kan förekomma.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang, varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och betalar för faktiskt förbrukning via tillägg på månadsavgiften. Även kall- och varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren. Varje lägenhet har inloggningsuppgifter till ett avläsningssystem som redovisar statistik för förbrukningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2014-2016
Uppvärmning
Fjärrvärme samt bergvärme
Ventilation
FTX-ventilation med värmeväxling

Området

Att bo i Hammarby Sjöstad

Exklusivt och sjönära boende ett stenkast från hjärtat av Södermalm. Hammarby Sjöstad erbjuder innerstadens alla fördelar med bra kommunikationer, all tänkbar service och nöjen. Här finns ett fyrtiotal restauranger, vinotek, Systembolag, konditorier, välsorterade mattaffärer, ett flertal butiker, skönhetssalonger och frisörer. Därtill finns fina parker, ett stort antal träningsanläggningar, Actic, Puls&Träning och SATS. Promenadstråk på bryggor längs vattnet och vassområden med rikt fågelliv.

Kommunikation
Området erbjuder smidiga kommuniktioner med tvärbanan som går mellan Hammarby Sjöstad till Solna Centrum via Alvik och Gullmarsplan och Liljeholmen samt busslinjerna 71 (Slussen), 74 (Södra station) och 96 (nattbuss). Den avgiftsfria färjan Lotten går till Barnängen på Södermalm där buss 2, 55, 66 och 76 stannar. Det finns även båtförbindelse mellan Hammarby Kaj och Nybrokajen.

Natur
I området ligger Ekbacken med ett av de finaste ekskogsbestånden i Stockholm. Här finns även en stor lekplats. I närområdet finns ett stort utbud av strövområden längs Hammarby Sjö, Järla Sjö samt Nackareservatet som inbjuder till utflykter, bad, joggingturer och cykling.
På vintern erbjuder Hammarbybacken utförsåkning med after-ski på kvarterskrogen Göteborg.

Köpa eller sälja bostad i Hammarby Sjöstad? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hammarby Allé 9

Hammarby Allé 9,
120 32 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

 • Extra kontaktperson

  Gustav Sandén

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 79