SOCIAL MINITVÅA MED STOR UTEPLATS OM CA 15 KVM!

Hammarby Sjöstad, Stockholm

Hammarby Allé 13

På förhand
Avgift
3 182 kr
Antal rum
2
Boarea
56 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 12/1

 • måndag 13/1

SOCIAL MINITVÅA MED STOR UTEPLATS OM CA 15 KVM!

Lägenhet med öppna ytor, spatiösa rum och stora fönsterpartier. Mycket god förvaring och utrymme för 160-säng i sovrum.

 • Ansvarig mäklare

  Ellen Ingman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Telefon: 070-782 00 45

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Uteplats om ca 15 kvm.. Hammarby Allé 13 - Bjurfors
Uteplats om ca 15 kvm.
Uteplatsen vetter mot föreningens innergård.. Hammarby Allé 13 - Bjurfors
Uteplatsen vetter mot föreningens innergård.
Utrymme för såväl matplats och loungegrupp.. Hammarby Allé 13 - Bjurfors
Utrymme för såväl matplats och loungegrupp.
. Hammarby Allé 13 - Bjurfors
Vardagsrum.. Hammarby Allé 13 - Bjurfors
Vardagsrum.
Öppen planlösning mellan vardagsrum och matplats.. Hammarby Allé 13 - Bjurfors
Öppen planlösning mellan vardagsrum och matplats.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Social och välplanerad minitvåa med stor uteplats om ca 15 kvm! Lägenheten har stora fönsterpartier och en öppen planlösning som gör hela lägenheten väldigt luftig. Spatiöst vardagsrum som erbjuder utrymme för stor soffgrupp och ytterligare möblemang. Sovrummet har snygga industriväggar vilket släpper in gott om ljus. I sovrummet ryms en 160-säng. Lägenheten har mycket goda förvaringsmöjligheter i stor klädkammare samt inredd garderobsvägg.

Föreningen har en fin gemensam och grönskande innergård och fastigheten, som är Svanenmärkt, har ett mycket bra läge i Västra Hammarby Sjöstad intill Hammarbykanalen med närhet till Skanstull. Ett perfekt läge för den som gillar att ha närhet till natur och vatten men ändå ha promenadavstånd till stadens puls på Södermalm. Servicen är mycket god och på promenadavstånd finns en stor Ica, kaféer, restauranger, småbutiker, vårdcentral, systembolag och apotek.

Kommunikationerna här är utmärkta. Det är endast en promenad på ca 5 min till Skanstulls tunnelbanestation (grön linje) och genom området går tvärbanan som sträcker sig från Sickla udde till Solna Station via Gullmarsplan och Liljeholmen. Hösten 2017 byggdes också tvärbanan ihop med Saltsjöbanan. Som alternativ finns också buss 74 som går genom området från Sickla Köpkvarter till Mariatorget och buss 71 som trafikerar mellan Sickla udde och Slussen. Nattetid trafikerar buss 96 området. På promenadavstånd ligger den lokala gratisfärjan M/S Lotten som kör mellan Barnängsbryggan på Södermalm, Lumabryggan i Hammarby Sjöstad och Henriksdalshamnen. Färjan M/S Emelie trafikerar även den mellan Barnängsbryggan, Luma och Henriksdalshamnen, men fortsätter sedan vidare till Nybroplan via Masthamnen och Djurgården. Inom ett par år kommer även tunnelbanenätet att byggas ut och Sjöstan får enligt plan även tunnelbanetrafik.

Interiör

Lägenheten är enligt föreningen en etta men disponeras sedan ombyggnation som en tvåa.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats om ca 15 kvm med utrymme för matgrupp samt loungedel.

Parkering

Föreningen har ett garage som förvaltas av Parkman med totalt 147 platser, parkeringsplatserna går att hyra för 2030 kr/mån. Om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats i föreningens garage, vänligen kontakta företaget Parkman, som hanterar dessa frågor. Du hittar deras kontaktuppgifter här: parkman.nu/kontakt/

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 182 kr

I månadsavgiften ingår värme, fastighetsel för allmänna utrymmen, sophantering och fastighetsskötsel.

Obligatorisk avgift för varmvatten, el och bredband tillkommer med 555 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4188%
Andel av årsavgiften är
0,4188%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
07023
Våningsplan
0*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
56 kvm**

* Markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2014-2016
Uppvärmning
Fjärrvärme samt bergvärme
Ventilation
FTX-ventilation med värmeväxling
Fönster
3-glasfönster isoler

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fredriksdalskajen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
178
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Fredriksdalskajen bildades 2014 och är belägen på Hammarby allé 1 - 15 och Hammarby kaj 2 på Södra Hammarbyhamnen i Stockholm. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 9-11 våningar samt takplan med 178 lägenheter som innehas med bostadsrätt och 10 lokaler som innehas med hyresrätt.

Lägenhetsförteckning:
72 st 1 rum och kök
3 st 2 rum och kök
48 st 3 rum och kök
44 st 4 rum och kök
10 st 5 rum och kök
1 st >5 rum och kök

Fastighetens byggnad uppfördes 2014-2016 av Skanska Nya Hem. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsvärdet 14 765 kvm, varav 14 022 kvm utgör lägenhetsyta och 743 kvm utgör lokalyta. Garagets yta tillkommer. Lån per kvadratmeter bostadsrättsyta är 13 967 kr enligt årsredovisningen 2017. Marken till fastigheten innehas med äganderätt.

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Fastigheten stod färdig för inflytt under 2016 och inga renoveringar har utförts sedan dess och i dagsläget finns inga beslut tagna gällande kommande renoveringar.

Parkering

Föreningen har ett garage som förvaltas av Parkman med totalt 147 platser, parkeringsplatserna går att hyra för 2030 kr/mån. Om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats i föreningens garage, vänligen kontakta företaget Parkman, som hanterar dessa frågor. Du hittar deras kontaktuppgifter här: parkman.nu/kontakt/

TV/bredband

IP-TV och fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift. Obligatorisk kostnad om 205kr/mån redovisas separat.

Föreningen har avtal med Canal Digital Kabel-Tv.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fin gemensam och barnvänlig innergård med lekplats.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en trevlig innergård med lekplats, cykelrum, garage, rullstols- och barnvagnsrum och återvinningsrum/soprum. Närmsta återvinningscentral är ÅVC Östberga. Information om öppettider m.m. finner du på www.stockholmvattenochavfall.se/avc.

Området

Att bo i Hammarby Sjöstad

Exklusivt och sjönära boende ett stenkast från hjärtat av Södermalm. Hammarby Sjöstad erbjuder innerstadens alla fördelar med bra kommunikationer, all tänkbar service och nöjen. Här finns ett fyrtiotal restauranger, vinotek, Systembolag, konditorier, välsorterade mattaffärer, ett flertal butiker, skönhetssalonger och frisörer. Därtill finns fina parker, ett stort antal träningsanläggningar, Actic, Puls&Träning och SATS. Promenadstråk på bryggor längs vattnet och vassområden med rikt fågelliv.

Kommunikation
Området erbjuder smidiga kommuniktioner med tvärbanan som går mellan Hammarby Sjöstad till Solna Centrum via Alvik och Gullmarsplan och Liljeholmen samt busslinjerna 71 (Slussen), 74 (Södra station) och 96 (nattbuss). Den avgiftsfria färjan Lotten går till Barnängen på Södermalm där buss 2, 55, 66 och 76 stannar. Det finns även båtförbindelse mellan Hammarby Kaj och Nybrokajen.

Natur
I området ligger Ekbacken med ett av de finaste ekskogsbestånden i Stockholm. Här finns även en stor lekplats. I närområdet finns ett stort utbud av strövområden längs Hammarby Sjö, Järla Sjö samt Nackareservatet som inbjuder till utflykter, bad, joggingturer och cykling.
På vintern erbjuder Hammarbybacken utförsåkning med after-ski på kvarterskrogen Göteborg.

Köpa eller sälja bostad i Hammarby Sjöstad? Kontakta våra mäklare på Södermalm! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hammarby Allé 13

Hammarby Allé 13,
120 32 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ellen Ingman

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Telefon: 070-782 00 45