Fastighet anno 1926 - Underbart läge - Prunkande trädgård med fruktträd - Eftertraktade Kärringstan

Enskede - Enskededalen, Stockholm

Sophie Adlersparres väg 5

Besiktigad
Antal rum
5
Boarea / Biarea
141 kvm / 57 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
624 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fastighet anno 1926 - Underbart läge - Prunkande trädgård med fruktträd - Eftertraktade Kärringstan

Fantastiskt hus som har renoverats med eftertänksamhet och känsla för byggåret. Vacker och prunkande trädgård i ett perfekt sydvästläge.

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till detta underbara hus anno 1926 i pittoreska och eftertraktade Kärringstan. Huset är beläget på lugna Sophie Adlersparres väg och är omgivet av vackra och prunkande fruktträdgårdar. På solig insynsskyddad tomt och med underbara uteplatser, ligger denna hemtrevliga villa. Huset har under senare åren genomgått omfattande renoveringar då man har valt att bevara vackra originaldetaljer samt att komplettera med moderniteter. Man kan se de tydliga 20-tals linjerna i huset såsom spröjsade fönster, speglade dörrar och vackra fiskbensparkettgolv. Läget är fantastiskt med kort gångavstånd för barnen att nå skolan. Här bor ni med närhet till Kärrtorps centrum med affärer och t-bana som tar er till stan på ca 15 minuter.

Interiör

ENTRÉPLAN:

HALL:
En välkomnade hall öppnar upp till detta underbara hus som erbjuder allt man kan tänkas efterfråga. Denna del av huset är tillbyggd år 1992. Här finns plats för kappavhängning. Ekparkett på golv och ljusa väggar. Från hallen når ett av husets sällskapsrum/vardagsrum som idag nyttjas som ett trevligt bibliotek med soffhörna. Rummet går enkelt att dela av mot hallen och på så sätt ge plats för ytterligare ett sovrum.

INRE HALL:
Denna del är huset användes tidigare som entré och här finner ni en platsbyggd hatthylla från byggåret samt trappan som tar er till nedre plan/källaren. Ifrån den inre hallen leds ni vidare till hela entréplan samt till den vackra och träbeklädda trappa som tar er till övre plan. Väggarna är tapetserade med en vacker tapet i dov kulör och golvet är belagt med fiskbensparkett.

VARDAGSRUM:
Härligt vardagsrum i gavelläge med ljusinsläpp ifrån två väderstreck. Rummet ger en svårslagen känsla av ljus och rymd tack vare sin öppna anslutning mot matsalen där ni finner ytterligare ett fönsterparti. Vardagsrummet ger gott om plats för både soffa och övrigt möblemang. Originalparkett och vita väggar.

MATSAL:
I fil med vardagsrummet finner ni matsalen som ger plats för ett väl tilltaget matsalsbord – perfekt för stora middagar och bjudningar. Vitmålade väggar och vackert fiskbensparkettgolv.

KÖK:
Ifrån matsalen finner ni det rymliga köket i U-formation som renoverats ___. Köksinredningen består av luckor i björk, vitrinskåp, bänkskivor i grått samt grått klinkergolv. Maskinell utrustning i form av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd, diskmaskin och fullstor kyl.

ÖVRE PLAN:
En trappa upp finner ni det mer privata våningsplanet som idag erbjuder två väl tilltagna sovrum, med möjlighet till tre samt ett exklusivt renoverat badrum. Hallen ger möjligheten att möblera upp med en arbetshörna eller liknande och ger ett härligt ljusinsläpp tack vare generöst fönsterparti. Vitmålade väggar och vackert brädgolv.

SOVRUM 1:
Ifrån hallen finner ni detta underbara sovrum som idag används som ett master bedroom. Rummet är väl tilltaget i storlek och erbjuder möjligheten att möblera upp med dubbelsäng samt annat sovrumsmöblemang. Gott om förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober som följer den charmiga takvinkeln. Harmonisk tapet i form av en klättrande körsbärskvist samt vackert brädgolv.

SOVRUM 2:
Här finner ni ett otroligt stort och härligt sovrum som idag nyttjas som ett sällskapsrum. Rummet erbjuder möjligheten till att nyttja det som ett underbart barnrum med generös lekyta, ett lyxigt master bedroom alt dela av det för att få till två sovrum istället för ett.

BADRUM:
Här finner ni ett lyxigt badrum i stilrena och exklusiva materialval i vitt och grått. Badrummets ytskikt består av helkaklade väggar med vitt grått klinkergolv. I duschen har man låtit den grå kulören löpa upp längs med väggen och skapar på så sätt en snygg fondvägg. Utrustningen består av vattenburen handdukstork, badrumsskåp med spegeldörrar, handfat med kommod och wc. Golvvärme (eldriven).

NEDRE PLAN/KÄLLARE:
I källaren finns gott om förrådsutrymmen, gäst-wc och en fin tvättstuga. Hela källaren har genomgått en totalrenovering under 2017 då dränering av vissa väggar gjordes, alla ytskikten målades om och alla vatten- och avloppsrör byttes ut. I källarplan finner ni även garaget, vilket också totalrenoverades i samma veva. Ingången till garaget sker endast från utsidan och denna yta nyttjas idag som ett mycket generöst förvaringsutrymme.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sköterskan 11

Planbestämmelser

Tomtindelning (1925-09-19) Stadsplan (1925-06-12)

Övrigt

OMGIVNING
Kärringstan - Enskededalen ligger cirka strax utanför Södermalm. Området består huvudsakligen av småhus som byggdes som en trädgårdsstad på 1920-talet. Området ingick till en början i stadsdelen Gamla Enskede och området kallades Enskede trädgårdsstad.

Det är inte långt till Nytorps gärde och Nackareservatet som erbjuder fina cykel- och promenadvägar. Här finns också flera sjöar som används till bad, skridskoåkning och sportfiske. Är du sugen på shopping finns Globens köpcentrum och Tele 2 arena inom promenadavstånd. Huset ligger även nära den omtalade Skogskyrkogården som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

I närheten finns ett flertal skolor, daghem och fritidshem. Här finns bland annat populära Skarpnäcks nya skola, Skarpnäcks förskola, Pysslingens förskola.

KOMMUNIKATIONER
Att slå sig ner i "Kärringstan" innebär inga större umbäranden när det gäller avstånd. 5 minuter till Kärrtorps t-bana. Det går även ett flertal bussar i området. Om man undviker rusningstider tar det endast ca 5 minuter med bil in till Stockholm City.

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
500 kr
Hushållsström
18 515 kr
Försäkring
6 432 kr
Renhållning
1 600 kr
Vatten/Avlopp
631 kr
Summa
27 678 kr

I elkostnaden ingår även uppvärmning.

Under sotning redovisar vi rengöringen utav spisfläkten.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

Fasad
Tak
Dränering
Avlopp
El
Tillbyggnad: 1992
Uppvärmning:

Parkering

I området råder boendeparkering till en kostnad om 500 kr/mån. För mer info, gå in på Stockholms stads hemsida.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 319 000 kr
Byggnadsvärde
1 296 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
141 kvm*
Tomtarea
624 kvm
Biarea
57 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1926
Fasad
Stående träpanel
Grund
Betong
Stomme
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

LAGFART
Lagfartsavgift för s.k. stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen och betalas av köparen.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Karta

Sophie Adlersparres väg 5

Sophie Adlersparres väg 5,
121 33 Enskededalen

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57