Unikt tillfälle att skapa ditt eget boende. Stora sociala ytor på entréplan och 4 sovrum uppe.

Enskede - Enskededalen, Stockholm

Skrivarvägen 14

På förhand
Antal rum
6
Boarea / Biarea
147 kvm / 78 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
483 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unikt tillfälle att skapa ditt eget boende. Stora sociala ytor på entréplan och 4 sovrum uppe.

Bilder

Mysig gata. Skrivarvägen 14 - Bjurfors
Mysig gata
Gatubild. Skrivarvägen 14 - Bjurfors
Gatubild
Planritning övre plan. Skrivarvägen 14 - Bjurfors
Planritning övre plan
Entréplan. Skrivarvägen 14 - Bjurfors
Entréplan
Källarplan. Skrivarvägen 14 - Bjurfors
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Här uppförs ett hus i toppklass, fördelat på 147 kvm boyta + 78 kvm biyta. Huset är tillbyggt och entrédelen har 2,70 i takhöjd och det är öppet till nock på övre plan. Källaren är nyrenoverad med vitputsade väggar och på golvet grått klinker. Golvvärme i hela huset. En mysig hanterbar trädgård som gränsar mot allmänning med fruktträd och fina rabatter. Gott om plats för parkering på tomten.
Ett perfekt boende för den som vill ha nära till centrala Stockholm och samtidigt nära till fina naturområden. I närheten ligger populära Nackareservatet.

Interiör

Entréplanet kommer att disponeras av hall, stort vardagsrum, kök, matsal och ett badrum. Övre plan med 3 sovrum samt ett allrum eller ett ytterligare sovrum och ett badrum. Källaren med stort badrum, separat wc, förråd och stort allrum/gästrum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bondeståndet 5

TV/bredband

Fiber indraget

Planbestämmelser

Tomtindelning (1923-11-05) Stadsplan (1923-07-26)

Övrigt

OMGIVNING
Enskededalen ligger strax utanför Södermalms tullar. Området består huvudsakligen av charmiga småhus som byggdes som en trädgårdsstad på 1920- och 1930-talet. Området ingick till en början i stadsdelen Gamla Enskede och området kallades Enskede trädgårdsstad.

I korsningen Gamla Tyresövägen/ Sockenvägen, finns en välsorterad ekologisk matbutik, samt en populär italiensk krog med uteplatser under varmare perioder. I Kärrtorps centrum finner ni ett 30-tal butiker och restauranger såsom populära MA Baker (bageri och café), secondhandbutik, blomsteraffär, delikatess, Sushirestaurang, Thairestaurang, ICA och COOP. Här finner ni även närheten till Gamla Enskedes trevliga caféer och restauranger såsom Gamla Enskede Bageri, Matboden och Matateljén. Ni har även kort promenadavstånd till Bagarmossen Centrum, där den välrenommerade restaurangen CENTAN nyligen hade premiäröppning.

Det är inte långt till Nytorps gärde och Nackareservatet som erbjuder fina cykel- och promenadvägar. Här finns också flera sjöar som används till bad, skridskoåkning och sportfiske. Är du sugen på shopping finns Globens köpcentrum och Tele 2 arena i närheten. Huset ligger även nära den omtalade Skogskyrkogården som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

I närheten finns ett flertal skolor, daghem och fritidshem. Här finns bland annat populära Skarpnäcks nya skola, Skarpnäcks förskola, Pysslingens förskola.

KOMMUNIKATIONER
Att slå sig ner i Enskededalen innebär inga större umbäranden när det gäller avstånd. 5-7 minuter till Kärrtorps t-bana och 8-10 minuter till SKogskyrkogården. Det går även ett flertal bussar i området. Om man undviker rusningstider tar det endast ca 5 minuter med bil in till Stockholm City.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1924*
Fasad
Stående träpanel
Grund
Grundsulor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
3-glasfönster med spröjs
Grundmur
Betonghålsten

* tillbyggt 2018

Ombyggnad, Renoveringar

1997

Tomt

Tomtarea 483 m² (tomträtt).

Parkering

I området råder boendeparkering till en kostnad om 500 kr/mån. För mer info, gå in på Stockholms stads hemsida.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 418 000 kr
Byggnadsvärde
1 093 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr
Tomträttsavgäld
23 500 kr/år, t o m 1984-07-01

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Tomträtt
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
147 kvm*
Tomtarea
483 kvm
Biarea
78 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Tomträttsavgälden är avdragsgill med 30%.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Om området

Enskededalen ligger strax utanför Södermalms tullar. Området består huvudsakligen av charmiga småhus som byggdes som en trädgårdsstad på 1920- och 1930-talet. Området ingick till en början i stadsdelen Gamla Enskede och området kallades Enskede trädgårdsstad. I närheten finns ett flertal skolor, daghem och fritidshem. Här finns bland annat populära Skarpnäcks nya skola, Skarpnäcks förskola, Pysslingens förskola.

Närservice

I Kärrtorps centrum finner ni ett 30-tal butiker och restauranger såsom populära MA Baker (bageri och café), secondhandbutik, blomsteraffär, delikatess, Sushirestaurang, Thairestaurang, ICA och COOP. Här finner ni även närheten till Gamla Enskedes trevliga caféer och restauranger såsom Gamla Enskede Bageri, Matboden och Matateljén. Ni har även kort promenadavstånd till Bagarmossen Centrum, där den välrenommerade restaurangen CENTAN.

Kommunikationer

Att slå sig ner i Enskededalen innebär inga större umbäranden när det gäller avstånd. 5-7 minuter till Kärrtorps t-bana och 8-10 minuter till Skogskyrkogården alternativt Sandsborg. Det går även ett flertal bussar i området. Om man undviker rusningstider tar det endast ca 5 minuter med bil in till Stockholm City.

Parkering

I området råder boendeparkering till en kostnad om 500 kr/mån. För mer info, gå in på Stockholms stads hemsida.

Övrigt

Det är inte långt till Nytorps gärde och Nackareservatet som erbjuder fina cykel- och promenadvägar. Här finns också flera sjöar som används till bad, skridskoåkning och sportfiske. Är du sugen på shopping finns Globens köpcentrum och Tele 2 arena i närheten. Här har ni även närhet till den omtalade Skogskyrkogården som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Nackareservatet är ett stort friluftsområde som bland annat erbjuder vandring (Sörmlandsleden), skidåkning, skridskoåkning, kanot, svamp- och bärplockning. Här finns trevliga promenadstråk längs stränderna och elljusspår för den som vill jogga. I reservatet ligger även Hellasgårdens friluftsanläggning samt badplatserna vid Källtorpssjön och Söderbysjön. Sommartid kan man även ta ett dopp i poolen vid Nytorpsbadet. På vintern går det att åka skidor direkt från ytterdörren ut i Nackareservatet.

Karta

Skrivarvägen 14

Skrivarvägen 14,
128 38 Skarpnäck

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Enskede - Enskededalen, Stockholm

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Sophie Adlersparres väg 5
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  141 kvm / 57 kvm
  Tomtarea
  624 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!