Optimalt planerad med modern och öppen planlösning. Exklusivt renoverad med nytt kök och badrum.

Enskede - Enskede Gård, Stockholm

Odelbergsvägen 30, 1tr

På förhand
Avgift
2 722 kr
Antal rum
2
Boarea
44 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Optimalt planerad med modern och öppen planlösning. Exklusivt renoverad med nytt kök och badrum.

Fantastiskt renoverad - 30-tals charm bevarad - Exklusiva materialval - Enskedeparken som närmsta granne - 2 min till t-banan

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en charmig och exklusivt renoverad lägenhet i eftertraktade Enskede gård! Lägenheten har underbara Enskedeparken som närmsta granne - perfekt för er som gillar att ta en härlig promenad i vackra naturområden. Här har man renoverat med fingertoppskänsla och låtit bevara och finslipa gamla originaldetaljer såsom vackra plankgolv och spegeldörrar med glasinfattning samt kompletterat med lyxiga materialval som Carrara-marmor. Det öppna och stilrena köket från 2017 ger en snygg och genomtänkt kontrast till denna charmiga 30-tals lägenhet. Nära Globen shopping, naturområden och endast 2 min till t-banan. Välkommen på visning!

Interiör

HALL
Välkomnande hall öppnar upp till denna exklusiva bostad med allt man kan tänkas efterfråga. Den inre hallen erbjuder gott om förvarings- och avhängningsmöjligheter i platsbyggd garderob i tidstypisk stil samt hatthylla. Väggarna är målade i vit kulör och golven består av vitlaserade brädgolv. Dessa vackra golv är genomgående i hela lägenheten.

BADRUM
Här finner ni ett otroligt lyxigt badrum i stilrena och exklusiva materialval. Badrummets ytskikt består av helkaklade väggar i vitt och svart klinkergolv. Utrustningen består av duschhörna med vikdörrar i glas, wc, tvättställ, badrumsspegel samt en lyxig tvättbänk i marmor med plats för tvättmaskin under. Golvvärme.

SOVRUM
Ifrån hallen når ni bostadens mysiga sovrum. Sovrummet inger en riktig hotellkänsla. Väggarna är målade i en grå kulör som ger både en lyxig och ombonad känsla. Sovrummet ger plats åt dubbelsäng och annat mindre sovrumsmöblemang. Vackert fönsterparti med djupa fönsternischer.

KÖK
Här finner ni ett fantastiskt kök - en dröm för er som gillar att laga mat och ha stora bjudningar då köket är perfekt placerat i bostaden. Här kan man mingla samtidigt som maten tillagas. Tack vare den öppna planlösningen förlängs köket ut mot vardagsrummet, där en väl tilltagen sällskapsyta öppnar upp sig. Köksrenoveringen visar tydligt att fokus har varit exklusiva och stilrena materialval samt att rumsanpassning är optimal - ett riktigt hantverk. Inredningen består av moderna köksskåp i vitt som löper hela vägen upp till tak. Gott om arbetsytor på två sidor av köket. Här har man fått till en snygg köksö-liknande del som är klädd i Carrara-marmor. Integrerad diskmaskin och kyl/frys, stilren vit kolfilterfläkt, varmluftsugn och blandare från Tapwell.

VARDAGSRUM
Stort och inbjudande vardagsrum som bjuder in till umgänge och sociala tillställningar. Vardagsrummet erbjuder ett fantastiskt fönsterparti och ett generöst ljusinsläpp. Tack vare den öppna anslutningen mot köket, ges här en naturlig placering för en matplats som ger plats för 4-6 personer. Här har man höjt upp taket till dess ursprungshöjd, vilket ger en fantastisk känsla av rymd. Välbevarade originaldetaljer såsom djupa fönsternischer, speglade dörrar och vitlaserade brädgolv.

KLÄDKAMMARE
I hallen finns en klädkammare som ger gott om plats för klädförvaring.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

kv Torkladan

Övrigt

Odelbergsparken ligger precis utanför huset och leder dig till prisbelönta, och omåttligt populära, Enskedeparkens bageri på andra sidan parken. För dig som vill njuta av vacker natur ligger Årstavikens glittrande vatten i närområdet med trivsamma promenadstigar, löparslingor och härliga utsiktsplatser. Från Enskede Gård-tunnelbanestation når du Södermalm på mindre än 6 minuter och T-centralen på ungefär 12 minuter. På 4 minuter tar du dig till Gullmarsplan som är en knutpunkt för kommunikationerna i området. Härifrån går en mängd olika busslinjer till stadens alla hörn samt tvärbanan som trafikerar sträckan Sickla, Liljeholmen, Stora Essingen, Alvik, Sundbyberg och Solna. Det går också att cykla eller promenera över bron till Södermalm. Enskede rackethall ligger några minuter från bostaden med möjlighet för sporter som pingis, badminton, squash, tennis och racketlon.

Området Enskede Gård har fått sitt namn från den välkända gården med samma namn som drevs av en familj vid namn Odelberg. Herr Odelberg köpte gården på 1700-talet men fick bara driva den ett par år innan han dog 1784. I början av 1900 talet köpte Stockholms stad gården. Odelbergsvägen och parken är uppkallad efter familjen Odelberg.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 722 kr

inkl värme, VA

Ekonomi

Andel i föreningen
4,57%
Andel av årsavgiften är
3,98129%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
03001
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
44 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1932
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
A
Energiförbrukning per kvm och år
41
Energideklarationsdatum
2008-10-17

Om föreningen

Namn
Brf Torkladan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Torkladan är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten år 2001. Föreningen har en mycket god ekonomi med endast dryga 2 miljoner i långfristiga skulder, uppgifter inhämtade november 2017. I byggnaden finns totalt 24 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. I huset finns även fem lokaler upplåtna med hyresrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandlas år 2022.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av säljaren på 2,5 % av basbeloppet och en pantsättningsavgift av låntagaren på 1 % av basbeloppet. Basbeloppet 2018 är 45.500 kr.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2016 - Byte av entréportar
2015 - Radonmätning
2014 - Installation av elementtermostater
2014 - Balkongbyggnation
2012 - Fasadrenovering
2009 - Tak- och skorstensrenovering
2009 - Totalrenovering av tvättstuga
2005 - Installation av bergvärme
2005 - Installation av säkerhetsdörrar
2004 - Fönstermålning
1992 - Stambyte

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Föreningen planerar att renovera trapphusen tidigast 2018. Detta är ett mindre ingrepp och kommer att finansieras ur den egna kassan, alltså ej påverka avgiften. Föreningen ska även fräscha till vid cykelstationen. Info från styrelsen. 2017-02-06.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har en trevlig gård med bland annat grillplats i lugnt och trivsamt läge invid Enskedeparken. I källarplan finns ett cykelrum till förfogande för medlemmarna.

TVÄTTSTUGA:
Tvättstugan finner ni källarplan. Maskinparken består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

TV OCH BREDBAND
Huset är uppkopplat till ComHem.

AVGIFT:
Föreningen har ingen inplanerad avgiftsändring. Info från styrelsen 2017-11-28.

PARKERING
Det finns gratis parkering på baksidan av huset. Boendeparkering råder i området till en kostnad om 500 kr/mån.

MEDLEMSKAP:
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare.

EKONOMISK FÖRVALTARE:
Föreningens ekonomi förvaltas av SBC.

ÖVRIGT:
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/.

Området

Om området

Enskede Gård

Karta

Odelbergsvägen 30, 1tr

Odelbergsvägen 30, 1tr,
120 47 Enskede Gård

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57