Exklusiv vindsetage i tre våningsplan

Birkastan, Stockholm

Rörstrandsgatan 48

Accepterat pris
7 000 000 kr
Avgift
3 296 kr
Antal rum
3
Boarea / Biarea
59 kvm / 5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4,5 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Exklusiv vindsetage i tre våningsplan

Exklusiv vindsetage med hög kvalitet på material, specialdesignat kök & genomgående vattenburen värme gör detta hem till något utöver det vanliga.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Hildingsson

  Fastighetsmäklare/Jur kand

  :
  Mobil: 0732-57 56 72

 • Extra kontaktperson

  Fredrika Agardh

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 98

Bilder

. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
Detaljbild belysning. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors

Detaljbild belysning

. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
Den större balkongen i skymningsljus fotad från bostadens övre balkonger. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors

Den större balkongen i skymningsljus fotad från bostadens övre balkonger

. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 48 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Våningsplan 1 (våning 4 1/2)
Planlösning
Våningsplan 2 (våning 5 1/2)
Planlösning
Våningsplan 3 (våning 6)

Beskrivning

Beskrivning

Nu saluförs denna exklusiva vindslägenhet belägen i anrika sekelskifteskvarter i hjärtat av Birkastan. Bostaden ligger i ett högt insynsskyddat läge med minimal kontakt med grannar. Här kombineras modern design och funktion, hög standard och genomtänkta lösningar vilka maximerar varje kvadratmeter av bostaden. Bostaden är disponerad över 3 våningsplan med 3 balkonger och är en av tre vindar vilka utvecklades som del i Axxonens projekt kallat Rörstrandsvindarna vilka stod klara för inflytt oktober/november 2017. När detta hem skapades lämnades inget åt slumpen. Samtliga materialval är genomgående av hög kvalitet. Våningsplan 1 och 2 (våning 4,5 & 5,5 i fastigheten) har vattenburen golvvärme. Bostaden är belägen i en representativ fastighet i en välskött förening med god ekonomi och låga avgifter. Bostaden har en hög teknisk standard och är försedd med flera fasta nätverksuttag (2 på varje våningsplan) Lägg därtill att bostaden ligger på Rörstrandsgatan vilken är Birkastans kanske mest populära gata där välrenommerade restauranger och caféer avlöser varandra. Varmt välkomna till denna vind som måste upplevas!

På bostadens första våning finner vi hall, kök och matsal i öppen planlösning. Här finns även en gäst-WC (med el- och vattenburen golvvärme) samt en rymlig klädkammare/walk-in-closet med närvarostyrd belysning och specialritade snickerier. Köket, vilket även det är specialritat, har gott om plats för matlagning och rymliga skåp med möjlighet till mycket förvaring. Från köket nås bostadens större balkong med plats för matgrupp. Här finner vi en bedårande utsikt över takåsar, vackra grannfasader och lugna innergårdar. På andra våningen finner vi bostadens rymliga vardagsrum. Här finns en värmande kamin placerad mellan bostadens båda mindre balkonger. Båda balkongerna är möjliga att inreda med balkongmöbler om så önskas. På detta våningsplan finns även bostadens generöst tilltagna badrum med plats för dusch, handfat, handdukstork samt tvättmaskin/torktumlare. Badrummet och gäst-WC har både el och vattenburen golvvärme. Bostadens översta plan består av ett mysigt sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring. I taket finns 3 öppningsbara takfönster vilka utrustats med mörkläggningsgardiner.

Mellan samtliga våningsplan går en vacker spiraltrappa i ljusgrå lackad stål och trappsteg i mörkt, vaxad ek. Föreningens hiss går till våning 4, våning 5 och 6. Bostaden har entré på våning 4,5, 5,5 & 6. Samtliga entrédörrar är säkerhetsdörrar vilket bidrar till att bostaden är mycket tyst. Det här är bostaden för dig som uppskattar kvalitet, stil, välplanerade ytor och ett unikt hem inte likt något annat.

Bostaden ligger på den övre delen av populära Rörstrandsgatan. Här är det enkelt att parkera med egen bil alternativt nå innerstadens kommunala färdmedel. Hela Birkastan erbjuder en trevlig atmosfär och här finns allt du kan tänkas behöva. Utmed Rörstrandsgatan finns många populära restauranger, pubar, caféer, butiker och mataffärer. På sommarhalvåret är gatan avstängd för trafik och uteserveringarna trängs bredvid varandra. Här bor du i hjärtat av Birkastan med dess härliga charm och rika utbud av butiker och nöjen. Området med Rörstrandsgatan i spetsen är välkänt då det erbjuder ett av Stockholms mest spännande krog- och restaurangutbud. Natur och rekreation finns både i näraliggande Vasaparken samt utmed Karlbergskanalen med vackra Karlbergs slottspark med motionsspår och badmöjligheter. På cykel når du lätt Hagaparken med härliga gräsmattor, tennisbanor, caféer och restauranger samt kanotklubb invid Brunnsviken. Mycket goda kommunikationer i närheten med bussar, tunnelbana, flygbuss från S:t Eriksplan och pendeltåg från Vanadisplan.

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning.

Interiör

Våning 1 (plan 4,5)
På bostadens första våning finner vi kök och matsal i öppen planlösning. Väggarna är putsade grå för att likna betong och golvet är mörkt, vaxad massiv ekparkett i klassiskt fiskbensmönster. Under parketten ligger vattenburen golvvärme. Köket, vilket är specialbyggt har god förvaring och plats för matlagning. Samtliga skåp och lådor är utrustade med tryck stängningsanordning och push/open-funktion. Under köksskåpen finns en ledlist för belysning monterad samt infällda spottar i tak försedda med dimmers. Den maskinella utrustningen i rostfritt stål av fabrikatet SMEG består av spis med induktionshäll/varmluftsugn, fläkt, kyl/frys & diskmaskin. Bänkskiva med integrerad diskho och stänkskydd i rostfritt stål. Köksblandare från Tapwell. I matsalsdelen finns plats för större matgrupp. Nuvarande ägare har plats för bord med 6-8 sittplatser. På detta våningsplan finns även en gäst-WC med tvättställ med blandare från Tapwell och vägghängd toalett från Duravit, dimmer från Buster&Punch. Även här finns golvvärme (både el och vattenburen). Från köket nås bostadens större balkong. Vi finner även en större klädkammare med specialritade snickerier och närvarostyrd belysning. Hallen är försedd med klinker som efterliknar cement från Bricmate. Matsalen är försett med nätverksuttag.

Våning 2 (plan 5,5)
Här finner vi bostadens rymliga vardagsrum med utgång till bostadens båda mindre balkonger. Mellan balkongdörrarna finns en kamin placerad vilken bidrar till både värme och mys. Golvet är samma mörkvaxade ekparkett med underliggande golvvärme. På våningsplanet finns 2 dubbla, fasta nätverksuttag. Bostadens badrum har platsbyggd dusch med kromade fyrkantiga beslag, blandare från Tapwell, golvbrunn med unidrain, tvättställ med blandare från Tapwell, handdukstork, vägghängd toalett från Duravit med kromad spolknapp inbyggd i vägg samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare från SMEG. På väggarna grå kakel och på golvet vit klinker. Golvvärme vilken är både vatten- och elburen. Samtliga ljuskällor är försedda med dimmer.

Våning 3 (plan 6)
Det översta planet består av bostadens sovrum. Här finns plats för dubbelsäng och klädförvaring. I taket 3 takfönster med inbyggda mörkläggningsgardiner. Från takfönster över sängen finner vi en magisk utsikt över Vasastans takåsar och bort mot City och Södermalm.

Samtliga av bostadens elkontakter och ljusbrytare (förutom WC) är i borstad nickel med svart vippa och svart ram och är försedda med dimmer. Bostaden är försedd med både infällda och utanpåliggande spotlights.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Till bostaden hör 3 balkonger. Den större balkongen är belägen på bostadens första våning direkt utanför köket. På andra våningen finns de båda andra balkongerna i anslutning till andra våningens vardagsrum.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms stad, tfn: 08-508 263 00. Du kan även gå in på deras webbsida och fylla i din ansökan, www.stockholm.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 296 kr

I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
4,15%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
7 000 000 kr
Lägenhetsnummer
26
Våningsplan
4,5 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
1
Boarea
59 kvm**
Biarea
5 kvm
Vindsvåning
Ja

* Lägenheten sträcker sig från plan 4,5 till plan 6

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1909
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
182
Energideklarationsdatum
2010-05-28

Bostadsrättsförening

Namn
Volontären 24
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
25
Antal hyresrätter
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Volontären 24 består idag av 25 lägenheter varav en är hyrd. Föreningen är en äkta föreningen och marken upplåtes med tomträtt. Då man sålde råvinden för ett par år sedan förbättrades föreningens redan goda ekonomi. Föreningen har inte tagit beslut om avgiftsförändringar(oktober, 2018).

Föreningens ekonomi

Vindsprojektet har förstärkt föreningens redan goda ekonomi. Styrelsen har f n inga planer på att förändra avgiften.

Renoveringar - Utförda och planerade

1982 stambyte (va-stammar).
2010 ny värmeväxlare installerades.
2010 bastu byggdes.
2010 fönsterrenovering på gatuhuset.
2012 fasaden mot gatan rustades upp.
2013 fönsterrenovering på gårdshuset.
2014 ny tvättmaskin och mangel installerades.
2014 obligatorisk ventilations kontroll (OVK) utfördes och nedslagen justerades.
2014 monterades säkerhetsanordning på taken för framtida arbeten som snöskottning.
2017- Omfattande renovering av trapphus.
2017 Uppgradering av hiss.

Planerade renoveringar:
Det finns inga idag inga handfasta planer. Underhålls- och renoveringsplanen är under uppdatering.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms stad, tfn: 08-508 263 00. Du kan även gå in på deras webbsida och fylla i din ansökan, www.stockholm.se

TV/bredband

Kabel-TV: Leverantör, Com Hem.
Bredband: Fiberbredband, leverantör Ownit (100 Mbit/s). En obligatorisk avgift om 139 kr/månad läggs på månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Fin innergård med uteplats och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en modern tvättstuga.

Karta

Rörstrandsgatan 48

Rörstrandsgatan 48,
113 40 Stockholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Hildingsson

  Fastighetsmäklare/Jur kand

  :
  Mobil: 0732-57 56 72

 • Extra kontaktperson

  Fredrika Agardh

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 98