Smakfullt renoverad 2:a med balkong i K-märkt fastighet

Årsta, Stockholm

Möckelvägen 13

På förhand
Avgift
2 165 kr
Antal rum
2
Boarea
47 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Smakfullt renoverad 2:a med balkong i K-märkt fastighet

Optimalt planerad 2:a i vacker kulturmärkt fastighet med många originaldetaljer mitt i populära Årsta! Nyrenoverat badrum och solig balkong i söder!

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ljust och trivsamt vardagsrum. Möckelvägen 13 - Bjurfors
Ljust och trivsamt vardagsrum
Vacker ekparkett i samtliga rum. Möckelvägen 13 - Bjurfors
Vacker ekparkett i samtliga rum
Dekorativa helglasade balkongdörrar. Möckelvägen 13 - Bjurfors
Dekorativa helglasade balkongdörrar
Balkong med söderläge. Möckelvägen 13 - Bjurfors
Balkong med söderläge
Interiörbild. Möckelvägen 13 - Bjurfors
Interiörbild. Möckelvägen 13 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Optimalt planerad 2:a om 47 kvm i vacker kulturmärkt fastighet mitt i populära Årsta! Lägenheten har generös takhöjd och stora härliga fönster i två väderstreck. Vacker ekparkett pryder samliga golv och ytskikten är ljusa. Badrummet är smakfullt renoverat med kakel och klinkers i sobra färger och skön golvvärme för frusna fötter. Badrummet är även utrustat med en tvättmaskin som förenklar vardagen. Utanför porten väntar föreningens stora lummiga gård.

OM OMRÅDET
Årsta är en populär närförort i södra Stockholm, området växte fram under 1940-50 talet och präglas till stor del av funkisarkitektur och ett mysigt centrum i kärnan av Årsta.

Årsta skog och Storängsparken på kort avstånd erbjuder också naturnära upplevelser. För den golfintresserade finns Årsta Golf med driving range och korthålsbana vid Årstafältet.

Folkets hus i Årsta bjuder på bevarad 50-tals miljö med en fungerande biograf och festlokal samt café. För den som vill shoppa kan man t.ex. ta sig till Liljeholmens galleria som erbjuder 90 butiker och all tänkbar service, ca 8 min restid med Tvärbanan från station Linde.

Kring Årsta torg och Årstavägen finns gott om service såsom ICA, apotek, frisör, bibliotek, konditori samt bankomat. Det finns även ett flertal restauranger.

Prisbelönta Enskedeparkens bageri ligger ca 7 minuters promenad från bostaden. De vann DNs Gulddraken för Stockholms bästa café 2016.

KOMMUNIKATIONER
Det tar 5 minuter med buss till Gullmarsplan som är en knutpunkt för kollektivtrafiken i söderort. Där finns tunnelbanas gröna linje: 17,18,19, tvärbana samt ett stort antal busslinjer. Från Gullmarsplan är restiden ca 7 min till T-centralen och tågen går mycket frekvent då samtliga södergående grenar passerar stationen.

Det tar 2 minuter att promenera från bostaden till stationen Linde där bussar och tvärbana passerar. Tvärbanan trafikerar bl.a. Gullmarsplan och Globen, men sträcker sig ända till Solna station i norr via Sundbybergs centrum, Johannesfred, Alvik, Stora Essingen, Liljeholmen och Årstaberg samt till Luma och Sickla i väster. Från Årstaberg går pendeltåg tilll bl.a. Älvsjö.

Södra länken med närliggande påfart gör det enkelt att med bil ta sig ut på de stora trafiklederna. Via cykelbron över Årstaviken når man Södermalm på ca 5-10 minuter.

Interiör

Rumsbeskrivning: Lägenheten är ljus och genomgående med vacker ekparkett i samtliga rum (lades ny 2013). Köket har tapeter, medan resten av lägenheten har väggar målade i vitt (2014).

Stort ljust vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och annat möblemang. Helglasade balkongdörrar, stort fönster och solig balkong i söder.

Trivsamt kök med vita skåpsluckor, vitt kakel, diskbänk och bänkskiva i laminat. Kombinerad kyl och frys (2014) samt spis (2013) med häll och varmluftsugn i rostfritt från Bosch. Bänkdiskmaskin (2016). Två stora fönster mot föreningens vackra gård samt dörr med fönster mot vardagsrum.

Mysigt sovrum med två djupa garderober i original och fönster i söder. Plats för dubbelsäng, förvaring och arbetsplats.

Nyrenoverat badrum med grå klinker, golvvärme, vita kaklade väggar, wc, handfat, badrumsskåp med spegel, vattenfallsdusch, handdusch, svängbara duschdörrar, badrumsskåp ovan wc samt vädringsfönster. Tvättmaskin från Electrolux. Badrummet totalrenoverades 2017.

Välkomnande hall med hatthylla i original, vackra spegeldörrar mot sovrum och badrum samt säkerhetsdörr mot trapphus.

Samtliga rum har fönsterbrädor i vacker sten.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong med söderläge.

TV/bredband

Det finns fiber indraget via Ownit.

Parkering

Föreningen har ca 10 parkeringsplatser som kan hyras av föreningens medlemmar. Det är kö i dagsläget. Det finns boendeparkering i området, taxa 4.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 165 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

inkl värme och VA

Ekonomi

Andel i föreningen
0,00782112%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
57
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
47 kvm**

* Våningsplan 2 av 3.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
225 kr
Försäkring
267 kr
Summa
492 kr

Det bor 2 vuxna och 1 barn i hushållet.

Byggnadssätt

Byggår
1942

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
200

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bolmen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
155
Antal hyresrätter
21
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Bolmen 1 är en äkta bostadsrättsförening med 155 lägenheter, varav ca 21 hyresrätter. Det finns även ca 18 lokaler/lagerutrymmen i föreningen. Föreningen köpte fastigheten 2009. Föreningen äger marken.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL:
2018: Trapphusen renoverades
2015: byggdes balkonger.
2013-2015: Fönsterrenovering, genom målning av fönsterkarmar utvändigt, målning/rengöring av fönsterbläck samt reperationer där behov förelåg.
1995-1997: Stambyte i kök och badrum
1995-1997: El-stammar byttes

INTERNET:
Internetleverantör via fiber är Ownit. Uppkopplingshastigheten är 1000/1000 Mbit, obligatorisk avgift om 105 kr/månad. Fastigheten är än så länge ansluten till kabel-tv via Comhem.

EXTERNA FÖRRÅDSUTRYMMEN:
Till varje lägenhet hör ett källarförråd på ca 2 kvm.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Det finns 4 tvättstugor i föreningen som är utrustade med minst två tvättmaskiner, ett torkskåp eller torkrum vardera. Det finns flera cykelrum och barnvagnsrum i föreningen, samtliga belägna i källarplan.

INNERGÅRDAR:
Föreningen har två mycket trevliga innergårdar som medlemmarna kan nyttja. På sommarhalvåret förvandlas dess till gröna oaser. Här finner ni flertalet sittgrupper och grillplatser samt odlingslådor.

K-MÄRKNING:
Fastigheten är k-märkt enligt klassificering Grön vilket innebär restriktioner vid invändiga och utvändiga renoveringar. Bland annat ska planlösningar och originaldetaljer bevaras.

NÄROMRÅDE:
Föreningen äger parken mellan huskropparna på Möckelvägen och Bolmensvägen. Där finns murade grillar, uteplatser med sittgrupper samt tio pallkragar att hyra för egen odling.

SOPSORTERING:
Hushållsavfall lämnas vid de fristående byggnaderna på Möckelvägen. Sortering av glas och tidningar i de fristående byggnaderna på gården.

MEDLEMSKAP:
Vid överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift om ca 2,5 % av basbeloppet samt en pantsättningsavgift om ca 1 % av basbeloppet.

ÄGARFÖRHÅLLANDE:
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej.

AVGIFT:
Föreningen har ingen planerad avgiftsändring. Info från styrelsen 2019-03-10.

BALKONGAVGIFT:
Det har beslutats att alla som har balkong ska avsätta 1 % av basbeloppet årligen till en balkongfond för framtida underhåll.

DRIFT:
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag, mekanisk frånluft

HEMSIDA:
Besök gärna föreningens hemsida: http://brfbolmen1.se/

ÖVRIGT:
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/.

Området

Om området

Bakom husknuten finns promenadvägar genom Årstaskogen ner till Årstavikens vatten, här finns fina promenadstråk och motionsspår, utegym, båtklubbar, solbryggor, kolonilotter, dansbana m.m. Det är gångavstånd till Årsta torg med flertalet restauranger, apotek, bibliotek, biograf, gym, konditori, nyckelmakare, mataffärer, retro-butiker, skräddare, med mera, allt detta med en pittoresk småstadskänsla. Det är även nära till shopping i Globen, Liljeholmen och Södermalm. Med buss som endast är någon minut bort från porten är det bara några minuter till Gullmarsplan, där det finns tunnelbana, bussar och tvärbana.

Karta

Möckelvägen 13

Möckelvägen 13,
120 50 Årsta

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Hörndahl

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0732-57 56 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Årsta, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Siljansvägen 11
  Månadsavgift
  4 657 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!