En riktig pärla i idyllisk skärgårdsmiljö

Lisö, Nynäshamn

Tussilagovägen 21

På förhand
Utgångspris
1 295 000 kr
Antal rum
1
Boarea
38 kvm
Typ
Vinterbonat fritidshus
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
466 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

En riktig pärla i idyllisk skärgårdsmiljö

I underbar skärgårdsidyll finns nu möjligheten att förvärva denna fantastiska pärla. Vinterbonat fritidshus endast 1 timme från Stockholm C.

 • Ansvarig mäklare

  Mikaela Hertzman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-725 06 80

Bilder

Modernt kök med fina materialval. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
Modernt kök med fina materialval
Rymlig matplats med utgång till altan på framsidan. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
Rymlig matplats med utgång till altan på framsidan
Ljus och luftig planlösning. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
Ljus och luftig planlösning
Mysig sovalkov med plats för en större säng. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
Mysig sovalkov med plats för en större säng
En av två stora altaner att avnjuta solen på hela dagen. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
En av två stora altaner att avnjuta solen på hela dagen
Fint badrum med praktisk tvättdel. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
Fint badrum med praktisk tvättdel
Vy från badrummet mot allrummet. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
Vy från badrummet mot allrummet
Genomgående fina och tidlösa ytskikt. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
Genomgående fina och tidlösa ytskikt
I köket har man en trevlig vy mot uteplatsen på baksidan. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
I köket har man en trevlig vy mot uteplatsen på baksidan
Här blir sommaridyllen till verklighet. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
Här blir sommaridyllen till verklighet
Varmt välkomna till Tussilagovägen 21. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
Varmt välkomna till Tussilagovägen 21
På promenadavstånd finns områdets fina badstrand. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
På promenadavstånd finns områdets fina badstrand
Möjlighet till båtplats alldeles i närheten. Tussilagovägen 21 - Bjurfors
Möjlighet till båtplats alldeles i närheten

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Drömmer du om en fridfull plats på landet omgiven av vacker natur och havet alldeles runt hörnet, då har du hittat rätt. Varmt välkommen till Tussilagovägen 21, här väntar en riktigt pärla som under de senaste två åren genomgått mycket omfattande renoveringar såväl invändigt och utvändigt. Vinterbonat fritidshus i modern standard i tidlöst utförande med allt som behövs för en bra trevnad. På endast en timmes bilfärd från Stockholm C tar du dig ut till denna härliga sommaridyll, huset är vinterbonat vilket även möjliggör ett permanent boende. Runt huset sträcker sig en stor altan med fina ytor att avnjuta både frukost och middag i solen. På tomten finns plana ytor för spring och lek, bärbuskar och ett fristående förråd som kan inredas till ett gästhus eller varför inte en bastu. I Skärlinge by råder en härlig gemenskap med många trevliga aktiviteter såsom midsommarfirande, valborgsfirande och pubkvällar med allsång. Inte långt från huset finns en mycket fin badstrand med badbryggor, hopptorn och en grill med lägereld och sittstockar. I byn finns en egen båthamn med en mängd praktiska arrangemang för både små och stora båtar. Vill du ha plats för egen båt finns det goda möjligheter för det. Här kan man inte annat än trivas!

Interiör

RUMSBESKRIVNING

I hela huset ligger en 3-stavs ekparkett på golv och i taket sitter infällda spotlights vilket ger en fin helhetskänsla. Väggarnas ytskikt kombineras av målat och panel i vitt samt ljusgrått. Mot taket löper ett rep som blir till en trevlig detalj. Ljus och öppen planlösning där matplats och allrum samsas i ett vilket ger bra sociala ytor att umgås på. Mysig sovalkov med plats för en större säng och en byrå, här finns även en nisch som ger förvaringsmöjligheter.

Modernt kök med vita snickerier, mörkmelerad bänkskiva och mosaik i marmor pryder väggarna ovan bänkytor. Fönster med utsikt mot altanen på husets baksida. I anslutning till köket finns en rymlig matplats och vita allrummet når man altanen på huset framsida.

Badrum i kombination med praktisk tvättstugedel. Här finns en duschkabin, wc-stol, handfat med kommod, spegelskåp, spotlights i tak, arbetsbänk med under och överskåp samt en tvättmaskin. Ljusgrå plastmatta på golvet och kaklade väggar i vitt. Från badrummet har man utgång till altanen på husets baksida.

OMRÅDET

I idylliska Skärlinge by ligger på Lisö, i Stockholms sydvästra skärgård. Det finns gott om öar runt omkring men man kan också se "rakt ut i havet". Lisö är, trots namnet, numera bara en halvö med bilväg hela vägen ut. Den ligger ca en och en halv mil söder om Sorunda i Nynäshamns kommun, liksom "på insidan" av den triangel som Södertörn utgör.
Byn består av 273 fritidshus. Marken i byn, liksom stora områden runt omkring, ägs av Skärlinge samfällighetsförening, vilket gör att samfälligheten förfogar över både skog och fiske.

I byn finns en egen båthamn med en mängd praktiska arrangemang för både små och stora båtar. Vill du ha plats för egen båt finns det goda möjligheter för det. Avgiften är ca 500 - 750 kr per år beroende på båtplatsens storlek.
Det finns en badplats med badbryggor, hopptorn och sandstrand. På stranden finns också en stor fin grill och en plats med lägereld och sittstockar. Lika populärt på nyårsafton som vilken sommarkväll som helst.
Har man en gång dansat kring vår midsommarstång eller skrålat med i allsången på en av våra pubkvällar så förstår man varför folk söker sig hit!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skärlinge 4:30

Ombyggnad, Renoveringar

2018- Nya avloppsledningar, nya elledningar och elcentral, nya fönster, målning fasad, nya vattenledningar, nytt innertak med spotlights och tilläggsisolering väggar.
2016- Dränering runt hela huset, nya trossbottenskivor och ny isolering golv. Renovering av samtliga ytskikt i hela huset inkl. kök och badrum.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1967-04-07)

Parkering

Plats för två bilar på infarten. För den som vill kan man bredda infarten vilket möjliggör fler p-platser.

Gemensamma parkeringsplatserna finns i området, perfekt när gästerna hälsar på eller för uppställning av husvagnar och husbilar.

Information

Typ
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Tomträtt
Utgångspris
1 295 000 kr
Rum
1
Boarea
38 kvm*
Tomtarea
466 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
7 500 kr
Försäkring
1 200 kr
Samfällighetsavgift
10 400 kr
Övrigt
8 500 kr
Summa
27 600 kr

I samfällighetsavgiften ingår vatten, avlopp, sophämtning samt skötsel av gemensamma vägar och ytor.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Vatten och avlopp sköts via samfälligheten.

Uteplats/balkong

Altan som sträcker sig runt huset med stora fina ytor att avnjuta både frukost och middag i solen.

Övriga byggnader/utrymmen

Rymlig förrådsbyggnad som även kan inredas till ett gästhus eller en bastu.

Tomt

Plana gräsytor med bärbuskar och planteringar.

Möjligheten finns att köpa loss tomten från Stockholmsstad.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Nynäshamn Skärlinge GA:2 som bland annat omfattar: vägar, p-platser, båthamn, grönområden, renvattenanläggning, reningsverk, vakuumsystem för toalett, och sopanläggning samt butiksbyggnad.

Ekonomi

Taxeringsvärde
607 000 kr
Byggnadsvärde
263 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1968
Fasad
Träpanel
Grund
Plintar
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
El
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glasfönster

Enligt områdesbestämelser kan man bygga ut huset med ytterligare 20 kvm.

Gemensam tvättstuga finns och föreningen har även en lokal som kan hyras vid födelsedagar eller liknande.

Gällande båtplats i samfällighetsförening ansöker ny ägare om till bryggansvarig och avtal skrivs med föreningen. Båtplats övergår ej från en tidigare ägare till en ny. båtplats går att få och det finns olika bredder på dessa. priset per år är mellan 600 kr-1000 kr. I detta pris ingår uppläggningsplats under vintertid.
Samfällighetsförening Skärlinge, tel: 070-952 70 09, mailadress: info@skarlinge.org

Området

Att bo i Nynäshamn

Skärgårdskommunen Nynäshamn är en halvö bara 6 mil söder om Stockholm. I Nynäshamn bor du lantligt nära havet och har nära till Stockholm på samma gång.

Nynäshamn har många av småstadens fördelar, här finns en trygg miljö och närhet till allt. Kommunens orter Ösmo, Sorunda och Stora vika ligger mitt i Södertörns landskap och landsbygd med många historiska platser. Nynäshamns hamn är en modern passagerar- och roro-hamn. I dag är Nynäshamn en av två hamnar på fastlandet som trafikeras av Destination Gotlands-färjor till Visby. Härifrån trafikeras även destinationerna Gdansk, Gdynia och Ventspils.

Nynäshamns Gästhamn ligger centralt belägen i stadens fiskehamn, tillsammans med Nynäshamns Turistbyrå. Längs hamnstråket finns ett stort utbud av restauranger och fik av olika slag. Njut av en öl på restaurangernas soldäck eller flanera bland de röda små hamnbodarna där man kan fynda lokala läckerheter. I bodarna sälj förutom fika, konst och hantverk, antikt och annat smått och gott. Ute på Frejas Holme ligger en minigolfbana belägen som är populär både bland barn och vuxna.

Besök gärna Nynäs Havsbad i byggnad från tidigt 1900-tal som ligger på ön trehörningen. Här erbjuds spabehandlingar med utsökt mat och panoramautsikt över havet. På fritiden kan man träna på något av kommunens utegym eller nyttja något av kommunens 6 motionsspår. På vintertid finns skidspår och möjlighet till skridskoåkning. Runt om i Nynäshamn kommun finns många förskolor och grundskolor. I Nynäshamn finns också ett gymnasium, vuxenutbildning, kulturskola och naturskola med mera. Med bil tar det cirka 35 minuter mellan Globen i Stockholm och Nynäshamns kommun. Pendeltågen går direkt till och från Stockholms Central vissa tider.

Köpa eller sälja bostad i Nynäshamn? Kontakta Bjurfors mäklare i Haninge! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Tussilagovägen 21

Tussilagovägen 21,
148 97 Sorunda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mikaela Hertzman

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-725 06 80