Hus i fint läge, pool, stort gästhus och sjöutsikt

Vikingshill, Nacka

Wahlbergsvägen 4

Besiktigad
Utgångspris
12 400 000 kr
Antal rum
8
Boarea
171 kvm
Tomtarea
2759 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Pool
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Hus i fint läge, pool, stort gästhus och sjöutsikt

Härliga ljusa sällskapsytor m fin sjöutsikt och magisk solnedgång. Soliga trädäck med pool och poolhus. Gästhus 70 kvm. Båtplats. Nära skola o buss.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Norén Rylander

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 070-782 00 91

 • Extra kontaktperson

  Jessica Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 58

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till ett härligt hus med fin sjövy. Wahlbergsvägen 4 - Bjurfors
Välkommen till ett härligt hus med fin sjövy
Wahlbergsvägen 4 beläget med fin sjöutsikt. Wahlbergsvägen 4 - Bjurfors
Wahlbergsvägen 4 beläget med fin sjöutsikt
En villa med generösa sociala ytor samt garage/gästbostad om ca 70 kvm. Wahlbergsvägen 4 - Bjurfors
En villa med generösa sociala ytor samt garage/gästbostad om ca 70 kvm
Fastigheten i skyddat läge har stenlagd infart. Wahlbergsvägen 4 - Bjurfors
Fastigheten i skyddat läge har stenlagd infart
Fastighetens poolområde och gästbostad. Wahlbergsvägen 4 - Bjurfors
Fastighetens poolområde och gästbostad
Poolområdet med poolhus intill. Wahlbergsvägen 4 - Bjurfors
Poolområdet med poolhus intill

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Nedre plan
Planlösning
Gästbostad med verkstad/garage

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en vacker sjönära villa i en fantastisk rogivande skärgårdsmiljö med huvudbyggnad om totalt ca 172 kvm i två plan. Här bor du i ett fint skyddat läge med en fin sjöutsikt över Stockholms skärgård samt pool med poolhus och en stor gästbostad i en fristående byggnad om totalt ca 70 kvm. Fastigheten har en grönskande trädgård och en underbar sjöutsikt ut över vattnet och skärgården med Stockholms inlopp i vyn. Här har man nära till sköna friluftsområden med utegym och elljusspår samt om vintern plogade skidspår. Nacka golf finns även inom bekvämt räckhåll för den som gillar att spela golf. Här njuter man av den vackra lättskötta trädgårdstomten med en bekväm båtplats alldeles nära nedanför fastigheten för enkelt båtliv. Fastigheten har välskötta byggnader belägna i ett fint insynsskyddat högt läge intill vacker skogsmark. Bostaden har ljusa luftiga sällskapsytor med extra takrymd, 4,70 m upp till nock på villans entréplan. En trappa ner finns tre luftiga sovrum. Den generösa trädgården har lekvänliga plana gräsytor med fruktträd (äpple, päron, körsbär) och vackra blomstrande rabatter. Runt huset löper ett underhållsfritt trädäck (Ipe) med snyggt glasat räcke samt även ett inglasat uterum. Från de glasade skjutdörrarna nås ett soligt pooldäck med pool och poolhus om ca 15 kvm. Intill skogsgläntan finns även en charmig lekstuga. Till fastigheten hör ett stort gästhus om ca 70 kvm med permanentstandard där ca 35 kvm nu är inrett som en lägenhet med kök/vardagsrum, sovrum, badrum och förråd. Gästhuset har även en stor garagedel med ett rymligt förråd. Garaget används idag som verkstad men kan enkelt ändras om med garageportar till ett garage.
Fastigheten har en tillhörande andel i områdets båtklubb med två andelsbryggor. Detta ger möjlighet till bekväm båtplats alldeles nära bostaden. Områdets egna badplats med ett litet badhus och brygga finns även nära fastigheten lika så ett bastuhus för de som blir medlemmar i områdets bastuförening.
Från fastigheten nås en populär förskola/skola samt bekväm buss in till City via en kort promenad om ca fem minuter. En pendelparkering finns nära, vid Värmdövägen samt även vid Orminge köpcentrum som nås inom 8 minuter med bil. Från Orminge avgår motorvägsbussar in till City som nås inom 20 minuter. För den som föredrar att åka sjövägen avgår Waxholmsbåt från närliggande Risets ångbåtsbrygga in mot city. En härlig start och avslutning på dagen! Här erbjuds familjen en hög livskvalitet i en vacker lugn och harmonisk skärgårdsmiljö.

Interiör

Bostaden har fint ljusflöde via stora glasade fönster och glasade skjutbara dörrar. Väggarna är genomgående vitmålade och golven är av oljad ek. Takrymden i de sociala ytorna är generös och vyn enastående med den vackra sjöutsikten ut över skärgårdens grönska. Huset har idag tre sovrum i ena våningsplanet och möjlighet att ordna till ett ytterligare sovrum på entréplanet intill vardagsrumsdelen. Huset har två stilrena kaklade och klinkrade badrum, ena med ångbastu på entréplan. En tvättstuga och en walk-in-closet finns på bostadens nedre plan. Köket, vardagsrummet och matsalen har en ljus öppen planlösning med härlig takrymd ända upp till nock. Köket i ek av märket Marbodal har god förvaring i flertal köksskåp och generösa bänkytor av mörk granit. Två integrerade diskmaskiner (lådor) Kyl och frys med både stilla och kolsyrat vatten. Här finns även en inbjudande köksö där både kocken och familj och vänner trivs. Från de sociala luftiga ytorna nås den vackra lättskötta trädgården med fantastiska rabatter och fruktträd. Från bostadens övre mingelvänliga sällskapsytor nås ett inglasat uterum med vacker sjöutsikt. Uterummet med dess skjutpartier av glas kan öppnas upp och ger då access till uteplatsen vid pooldäcket i vackert trä med pool och poolhus, ca 15 kvm. Vid skogsbrynet finns även en söt lekstuga.
Ett fullt utrustat gästhus om ca 70 kvm tillhör även fastigheten. Perfekt att användas som generationsbostad eller kontor/uthyrning. Gästhuset är välhållet och totalrenoverades 2008. Det består av två rum och kök. Ett garage (idag inrett som verkstad med ett förråd) finns beläget intill lägenheten. Garagedelen möjliggör där med utbyggnad av lägenheten vid behov av ytterligare större lägenhet.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Velamsund 1:229

Ombyggnad, Renoveringar

2010 Ny cirkulationspump i borrhål för vattnet.
2011 Ny motor till Easyclean, pooldamsugaren
2012 Ny poolduk med 10 års garanti
2015 Vattenprov
2016 Fullservice IVT bergvärme
2017 Ny kyl och frys
2019 Ny vvcpump och styrventil
2019 Fiber, Telia

TV/bredband

Via Fiber, Telia

Planbestämmelser

Ändring Av Områdesbestämmelse (2002-05-15) Områdesbestämmelse (1992-11-26) Avstyckningsplan (1947-03-01)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Nacka Velamsund GA:2

Last: Avtalsservitut: Brygga Mm, 01-IM8-22/61A.1
Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM8-49/3164.1
Last: Avtalsservitut: Väg, 01-IM8-26/52.1

Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-979.1

Övrigt

Bostadsområdet
Vikingshill med Wahlbergsvägen är mycket vackert beläget nära vattnet och Stockholms inlopp med Höggarnsfjärden vid Saltsjö-Boo i Nacka. Området har en omedelbar närhet till Velamsund och Hasseludden samt många härliga naturområden. Mycket vackra strövområden finns i Velamsund med hästgård och olika terrängspår för löpning och skidåkning. Detta är ett lugnt naturskönt och skärgårdsnära bostadsområde. Bussförbindelse in till Slussen och Cityterminalen samt ut till Gustavsberg. Lokalt butikscentrum med bra serviceutbud finns i Orminge Centrum. Flera fina badsjöar och hav finns nära Vikingshill. Lekplats och tennisbana samt en båtklubb finns för de boende i närområdet. Flera bra förskolor och skolor finns på nära håll bland annat Backeboskolan i Vikingshill (F-6) samt även Sågtorpsskolan (F-6) och Myrsjöskolan (F-9).

Saltsjö-Boo öster om Stockholm är fint beläget intill Stockholms vackra skärgård. Från Vikingshill kan man sjövägen nå Stockholms City från närbelägna Risets Ångbåtsbrygga, lika så nås vackra skärgårdshamnar som Vaxholm, Grinda och Sandhamn med Waxholmsbåt eller privat båt. Vikingshills bostadsområde erbjuder en hög livskvalitet för de boende och allt man kan önska som skärgårds- och naturälskande.

I närhet till bostadsområdet finns flertal fina badmöjligheter, sandstrand finns längst med vägen mot båtbryggorna strax före hamnen mot Tegelön närbelägna Sågsjön är en fin insjö med bryggor och barnvänlig badstrand. Eriksvik med hopptorn och bryggor finns inom cykelavstånd. Både Vikingshill, Eriksvik och Boo Gård erbjuder bad i saltare vatten. Vid Riset finns en äng med lekpark intill Vikingshills tennisbana och där hålls årligen traditionellt så väl valborgs- som midsommarfirande. För den som vill ta en promenad, cykeltur eller joggingtur finns många fina vägar och skogsspår i närområdet.

Vid vackra Velamsunds naturreservat, vilket har en av sina ingångar från närbelägna Vikingshillsvägen, eller längst med vattnet via strandpromenaden. Där finns ett av Nackas största friluftsområden ca 700 hektar stort. Området omsluter Velamsundsviken och Insjön. Här hittar man bl.a. Badstrand, friluftsgård, rastlokal, omklädningsrum och duschar, samt aktiviteter som Nacka Naturskola och Nacka ridklubb. Långa raden, en huslänga från 1800-talet har en fin restaurang, glashytta och butik. Här finns också ett ca 2,5 km långt elbelyst motionsspår för löpning och skidåkning,

Nacka golfklubb med 18-håls golfbana och drivingrange finns även den på bekvämt avstånd.

Båtklubbar
Flertal båtklubbar finns runt omkring i Saltsjö-Boo. I området finns möjlighet till båtplats via föreningen. Även Risets båtklubb, vilka de boende har förtur till (kö förekommer). Övriga båtklubbar på nära håll är ex Velamsunds båtklubb och Eriksviks båtklubb.

Kommunikationer
Buss tar dig bekvämt till och från City. Närmsta busshållplats finns nära bostaden, endast en kort promenad till busshållplats Skånska Gården. Från Orminge Centrum, där pendelparkering även finns, avgår flera olika snabba motorvägsbussar in mot så väl Slussen som Cityterminalen inom 20 minuter. Se även www.sl.se.
Med bil nås City inom ca 20 minuter.

Service
Orminge Centrum med allehanda service finns inom kort avstånd. Här finns bl.a. mataffärer, bibliotek, restaurang, café, gym, vårdcentral, tandläkare mm. I Nacka finns även större köpcentrum som Sickla köpkvarter och Nacka Forum med sitt stora utbud av affärer, service och bio och restauranger.

Barnomsorg
Flera bra förskolor och daghem finns i området, närmast är det till Stjärngull, läs mer på www.stjärngull.se. I närområdet finns också flera bra skolor närmast är Backeboskolan belägen nära fastigheten mittemot Rörsundsviken. Läs mer på www.backeboskolan.se. Även Sågtorpsskolan åk 1-6 samt Orminge skolan och Myrsjöskolan åk 1-9 är närbelägna. För den sportintresserade finns många idrottsaktiviteter inom nära håll vid Myrsjö sporthall, Bovallen och Björknäs IP med flera. Läs mer på Nacka kommuns informativa hemsida. www.nacka.se

Information om fastigheten.
Detaljplan finns som bifogat dokument bilaga till bostadsannonsen.
Fastigheterna i området har bra byggrätt, läs mer om byggrätten i detaljplanen. Byggrätten utökas även med ca 100 kvm för fastigheten när den nya detaljplanen vinner laga kraft.

Kommunalt vatten och avlopp samt vägar planeras för fastigheterna i området. Kostnad och Anslutningsavgifter för detta tillkommer och betalas av köparen.
Kontakta Nacka Kommun stadsbyggnadsservice gällande tidsplanering och ekonomiska frågor beträffande införandet av kommunalt vatten och avlopp i området.
Kommunens projektledare över området: Fredrik Bengtsson 08-718 93 74, 070-4319374.

Områdets fastigheter ingår i en vägförening vilken bl a sköter om nuvarande vägar och bryggor. En avgift erläggs årligen till vägföreningen.

Köparens undersökningsplikt är långtgående, en köpare uppmanas därför att undersöka fastigheten noggrant.
Bostadsytorna på fastighetens byggnader är uppskattade och ej uppmätta. De angivna ytorna kan misstämma. Den köpare som tycker att byggnadernas exakta ytor är av stor vikt uppmanas att själv låta mäta upp dessa ytor.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är en viss % av köpeskillingen (beroende på köp av fysisk eller juridisk person) och betalas av köparen. För fysiska personer är avgiften 1,5% av köpeskillingen.

Pantbrev
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet. Detta betalas av köparen.

Uteplats/balkong

Flertal uteplatser i olika vädersträck finns på fastigheten. En av uteplatserna är ett pooldäck med pool och poolhus.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett gästhus med vidbyggt garagedel om totalt ca 70 kvm.
Poolhus intill poolen som har skjutbart pooltak.
Lekstuga

Tomt

Vacker trädgårdstomt med rabatter och fruktträd samt skogstomt.
Se tomtkarta under bostadsbeskrivningens dokument.
Notera fastighetsgränsen och att intill Gästhuset löper föreningens skogsmark. Från skogen intill fastigheten når man ner till vattnet.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avkomsträtt 49/3164A
Avtalsservitut Brygga Mm
Avtalsservitut Villa Mm
Avtalsservitut Väg

Parkering

Flertal parkeringsplatser finns på fastighetens uppfart.
Ett garage finns (idag används garaget som verkstad, men det kan smidigt återställas till ett traditionellt garage).

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 204 000 kr
Byggnadsvärde
2 192 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 400 000 kr
Rum
8
Boarea
171 kvm*
Tomtarea
2759 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Enligt säljaren, ej uppmätta ytor

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
25 208 kr
Samfällighetsavgift
5 500 kr
Renhållning
1 215 kr
Övrigt
2 556 kr
Summa
34 479 kr

I uppvärmning ingår även posten för hushållsel samt även drift av cirkulationsvärmepump till pool ca 5 månader om året.
Posten övrigt avser tömning av septitank

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2008
Fasad
Träpanel
Grund
Sutterängkällare/betongplatta m ingjuten golvvärme
Stomme
Trä/betong
Uppvärmning
Bergvärmepump anslutet till vattenburet system
Takbeklädnad
Parallelltak/bandplåt
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation via frånluftsmodul
Fönster
2glas isoler + 3-glasfönster isoler
Grundmur
Betong

Vattenburen golvvärme på både entréplan och nedre plan i huvudbyggnaden samt även i garaget med gästbostad. Poolen (7x3,5 m) värms även upp via bergvärmen. Pooldjup 1,5 m.
Båtplats finns och är nära fastigheterna i området.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Kommunalt vatten och avlopp införs fram över. Idag har fastigheten en egen brunn för vattnet samt en septitank för fastighetens avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa eller sälja bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Wahlbergsvägen 4

Wahlbergsvägen 4,
132 37 Saltsjö-Boo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Norén Rylander

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 070-782 00 91

 • Extra kontaktperson

  Jessica Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 58