Sekelskiftescharm i Skånska Gården med tillhörande båtplats

Vikingshill, Nacka

Vikingshillsvägen 74

Besiktigad
På förhand
Antal rum
7
Boarea
200 kvm
Tomtarea
1943 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftescharm i Skånska Gården med tillhörande båtplats

Välkomna till detta detta vackra och speciella hem beläget i en av flyglarna i Skånska Gården. Sjönära, charm och vacker trädgård. Båtplats finns!

 • Ansvarig mäklare

  Maria Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 36

 • Extra kontaktperson

  Jessica Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 58

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Vikingshillsvägen 74 - Bjurfors
Det är den östra flygeln inkl valvet som är till salu. Vikingshillsvägen 74 - Bjurfors
Det är den östra flygeln inkl valvet som är till salu
Sommarbo båtklubb där båtplats finns till fastigheten. Vikingshillsvägen 74 - Bjurfors
Sommarbo båtklubb där båtplats finns till fastigheten
. Vikingshillsvägen 74 - Bjurfors
. Vikingshillsvägen 74 - Bjurfors
. Vikingshillsvägen 74 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Skånska Gården i Vikingshill! Denna vackra byggnad, ritad av Evert Milles, uppfördes 1918 och är idag delad i två fastigheter, där nu den östra flygeln nu är till salu.
Det fina valvet mot Vikingshillsvägen avgränsar bostäderna från varandra. Trots att bostäderna ligger nära varandra är det mycket privat då trädgårdarna och uteplatserna vetter åt olika håll.

Här finns mycket som man kan önska sig av ett hem: 20-talscharm, bra planlösning, vacker trädgård med flaggstång, lusthus, planteringar samt stor gräsmatta. Det är mycket nära till bussen och till Backeboskolan. Till fastigheten hör en båtplats i Sommarbo båtklubb, ca 800 m från huset. Vinterplats finns i Risets båtklubb som ligger i Fösaviken, nära Skånska Gården.
Från Vikingshill kan man pendla med Waxholmsbolagets båtar till stan, vilket är en mycket härlig start på dagen. Välkomna hem!

Interiör

Bostaden har en härlig atmosfär med tidstypiska detaljer bevarade såsom vackra trägolv, välvda fönster, spegeldörrar och spontade träpaneler.

Entré i rymlig och trevlig hall med klinkergolv och kapphängare för ytterkläder. Trappa leder upp till övre plan.
Stort vardagsrum med spröjsat fönsterparti i öppen planlösning mot matsalen. Ekparkett.
Matsal med kakelugn och glasad pardörr ut till altanen. Ekparkett
Kök i anslutning till matsalen, med en fin matplats, vit köksinredning samt bänkskivor av ek. Vitvaror i rostfritt utförande med induktionshäll, ångugn, kyl och diskmaskin.
Bredvid köket finns ett vackert sovrum med såpat furugolv. Fönster som vetter mot sydost
Intill finns en liten hall med ytterdörr från innergården samt gästtoalett med klinkergolv, Från den lilla hallen leder en ljusgråmålad trappa till övre plan.
Nuvarande ägare har 2013 byggt om och inrett det ursprungliga s k vagnslidret till ca 45 kvm boyta, som ansluts via en halvtrappa ner från matsalen. Här finns också en bastuavdelning med bastu, dusch och wc.
Vagnslidret är öppet upp till nock med de ursprungliga takbjälkarna synliga. Väggar och tak är klädda med liggande vitvaxad granspont och golvet är vitlaserad furu. Hela vagnslidret har vattenburen golvvärme. Salen har två välvda fönster och två glasade pardörrar mot gården. Från gården finns en egen entrédörr. I vagnslidret finns två sovloft. Ena loftet loft har ett takfönster och det andra loftet är förberett för två takfönster men inga fönster sitter i. Här kan en köpare välja att isolera och bygga igen fönstergluggarna eller sätta in fönster. Den här delen av huset kan användas på flera olika sätt; som ett extra sällskapsrum, yoga-sal, musikstudio eller som en separat lägenhet. Ägarna har förberett för vatten och el där man kan komplettera salen med ett kök i hörnet mot väggen mot bastuavdelningen.

På övre plan finns ett rymligt helkaklat badrum med dusch, wc, dubbla handfat samt takfönster.
Ett allrum med arbetsplats vid fönster samt plats för läs-/TV-hörna.
Ett stort sovrum med välvt fönster med hel garderobsvägg och vacker tapet.
Ett mindre sovrum med liten alkov som rymmer en enkelsäng.
Ett mellanstort sovrum med välvt fönster som vetter mot sydost.

Huset har källare med tvättstuga och stora förrådsutrymmen. Utmärkta förhållanden (sval temperatur året om) för att använda som vinkällare.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Velamsund 1:297

Ombyggnad, Renoveringar

Se Frågelista

Tomt

Härlig tomt med stor gräsmatta, fantastiska planteringar och vacker grusad gårdsplan. Gräsmattan och planteringarna anlades 2018, i samband med att gårdsplanen grävdes om och dränerades. På tomten finns även ett litet lusthus.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Nacka Velamsund GA:5

Last: Officialservitut Anläggning Ledning, 0182K-8305.1
Last: Officialservitut Väg Vattentäkt, 0182K-8305.4

Förmån: Officialservitut Ledning Väg, 0182K-8305.2
Förmån: Officialservitut Underhålls Ledning, 0182K-8305.6
Förmån: Officialservitut Underhålls Nyttjanderätt, 0182K-8305.3
Förmån: Officialservitut Väg Nyttjanderätt, 0182K-8305.7

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 942 000 kr
Byggnadsvärde
2 059 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
7
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
200 kvm*
Tomtarea
1943 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren,taxerad area är BOA 153 & BIA 46

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Värme
34 200 kr
Försäkring
8 100 kr
Renhållning
2 500 kr
Vatten/Avlopp
3 000 kr
Underhåll
850 kr
Övrigt
250 kr
Summa
48 900 kr

Medlemsavgift Sommarbo tomägarförening 250 kr. Avgift till Sommarbo Båtklubb 1550 kr om man vill ha båtplats.
I posten uppvärmning ingår även hushållsel.
Posten underhåll 850 kr är för service på värmepump

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, kommunalt avlopp via Backebo Samfällighetsförening.
Kommunalt vatten kommer i framtiden att dras fram till fastigheten och exakt kostnad tidpunkt för detta är ännu oklart men under våren är kommunens plan. Kostnad för för vägavgift och vatten enligt uppgift från kommunen beräknas bli ca 330 000 kr .

Uteplats/balkong

Stor träaltan med utgång från sällskapsutrymmena.

Övriga byggnader/utrymmen

Lusthus

TV/bredband

Trådlöst wifi

Planbestämmelser

Detaljplan (2012-09-10)

Parkering

Parkering invid huset på grusad uppfart.

Övrigt

Vikingshill är mycket vackert beläget vid Rörsundsviken intill Höggarnsfjärden i Stockholms Skärgård och Saltsjö-Boo. Med omedelbar närhet till Velamsund och Hasseludden och flera härliga naturområden. Vackra strövområden i Velamsund med hästgård och terrängspår för löpning och skidåkning. Ett lugnt naturskönt och skärgårdsnära bostadsområde. Bussförbindelse in till Slussen och Cityterminalen samt ut till Gustavsberg. Lokalt butikscentrum med bra serviceutbud finns i Orminge Centrum. Lekplats och tennisbana samt en båtklubb finns för de boende i området. Flera bra förskolor och skolor finns på nära håll bland annat Backeboskolan (ca 100 m), Sågtorpsskolan och Myrsjöskolan.
Från Vikingshill kan man sjövägen nå Stockholms City från Risets Ångbåtsbrygga, lika så nås vackra skärgårdshamnar som Vaxholm, Grinda och Sandhamn med Waxholmsbåt eller privat båt. Vikingshills bostadsområde erbjuder hög livskvalitet för de boende och allt man kan önska som skärgårds- och naturälskande.
I närhet till bostadsområdet finns flertal fina badmöjligheter, närmsta sandstrand finns vis Rösundsviken, Sågsjön är fint med bryggor och barnvänlig badstrand. Eriksvik med hopptorn och bryggor. Både Vikingshill, Eriksvik och Boo Gård erbjuder bad i saltare vatten. Vid ängen och lekparken intill Vikingshills tennisbana hålls årligen traditionellt så väl valborgs- som midsommarfirande. För den som vill ta en promenad, cykeltur eller joggingtur finns många fina vägar och skogsspår i närområdet.
Vid vackra Velamsunds naturreservat, vilket har en av sina ingångar nära fastigheten, finns ett av Nackas största friluftsområden ca 700 hektar stort. Området omsluter Velamsundsviken och Insjön. Här hittar man bl.a. Badstrand, friluftsgård, rastlokal, omklädningsrum och duschar, samt aktiviteter som Nacka Naturskola och Nacka ridklubb. Långa raden, en huslänga från 1800-talet har en fin restaurang, glashytta och butik. Här finns också ett ca 2,5 km långt elbelyst motionsspår för löpning och skidåkning,

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plan
Byggår
1918
Fasad
Träpanel
Grund
krypgrund och platta på mark
Stomme
Trä
Uppvärmning
Bergvärme-radiatorer och golvvärme
Takbeklädnad
Sadeltak/paralelltak, lertegel
Fönster
2 glas kopplade fönsterbågar

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-09-09

Länkar

Området

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa eller sälja bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vikingshillsvägen 74

Vikingshillsvägen 74,
132 37 Saltsjö-Boo

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Nilsson

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 36

 • Extra kontaktperson

  Jessica Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 58