Villatomt med hus i fint lugnt läge och med bra byggrätt i populära Boo

Norra Lännersta, Nacka

Västertäppsvägen 45

På förhand
Antal rum
4
Boarea / Biarea
100 kvm / 3 kvm
Tomtarea
1730 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Villatomt med hus i fint lugnt läge och med bra byggrätt i populära Boo

Charmigt hus om ca 100 kvm på solig stor tomt med bra byggrätt. Populärt barnvänligt område med närhet till köpcentrum, skolor, bussar, natur och hav.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Norén Rylander

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 070-782 00 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stor härlig villatomt med bra byggrätt och charmigt hus, totalt ca 100 kvm. Västertäppsvägen 45 - Bjurfors
Stor härlig villatomt med bra byggrätt och charmigt hus, totalt ca 100 kvm
En fin trädäckad veranda finns intill husets entré. Västertäppsvägen 45 - Bjurfors
En fin trädäckad veranda finns intill husets entré
Här kan man njuta av en härlig skogs och naturtomt. Västertäppsvägen 45 - Bjurfors
Här kan man njuta av en härlig skogs och naturtomt
. Västertäppsvägen 45 - Bjurfors
. Västertäppsvägen 45 - Bjurfors
. Västertäppsvägen 45 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Villatomten med det charmfulla huset om ca 100 kvm fungerar idag som åretruntbostad. Fastigheten har bra byggrätter. Om man har planer på att bygga ett nytt hus fungerar boendet också bra i väntan på att familjens nya boende planeras och uppförs. Huvudbyggnaden på fastigheten har ett sovrum med vardagsrum samt kök på entréplanet. På källarplanet en trappa ner finns ett sällskapsrum samt ytterligare ett sovrum och husets badrum.
På fastigheten är ett rymligt garage uppfört det finns ett isolerat varmförråd intill garaget. På tomten står även ett litet gästhus om ca 10 kvm och här finns ytterligare en bod och ett växthus. Vid uppförande av ett nytt hus krävs en sedvanlig bygglovsansökan beviljad hos Nacka Kommun.
Fastigheten har mycket bra byggrätt.
Enligt detaljplanen får fastigheterna i området bebyggas med en familjevilla i ett plan om max 200 kvm bya (markplatta) alternativt ett hus i två plan med bya (markplatta) om max 160 kvm. Komplementsbyggnader med bya om 40 kvm tillåts.
Generellt gäller att en friggebod om 15 kvm och ett Attefallshus om 25 kvm får uppföras på fastigheter.
Även parhus tillåts uppföras, se mer i den bilagda detaljplanen.

Här i Boo vid Norra Lännersta har familjen nära till all bekvämlighet och närservice samt förskola, skola, fritidsaktiviteter och på nära håll finns många fina naturområden samt badsjöar och hav. Med bil nås City inom 15 minuter. Från fastigheten har man ca 2 minuters promenad till busshållplats med bussar in mot City.

Interiör

Huset har en välkomnande luftig och ljus möblerbar hall. På bostadens övre plan finns ett hemtrevligt kök med charm och ett ljust vardagsrum med en värmande eldstad. Med ingång ifrån vardagsrummet finns husets ena luftiga sovrum. En trappa ner nås ett allrum med utgång till trädgården utanför. Intill allrummet är husets andra sovrum beläget. I detta nedre våningsplan finns även ett badrum med dusch, wc och tvättställ samt en tvättmaskin.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bo 1:367

Ombyggnad, Renoveringar

Huset har renoverats och underhållits löpande genom åren.

Tomt

En av gärdsgård inhägnad trädgårds- och naturtomt med vackra lövträd och barrträd. Tomten är stor till ytan här finns generöst med plats att skapa en härlig utomhusmiljö med allt extra som kan önskas.

Planbestämmelser

Detaljplan (2000-10-19) Avstyckningsplan (1932-03-05)

Parkering

Garage med ett isolerat varmförråd finns på fastigheten som även har plats för flertal bilar på uppfarten.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 249 000 kr
Byggnadsvärde
1 214 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
4
Sovrum
2
Boarea
100 kvm*
Tomtarea
1730 kvm
Biarea
3 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2

Driftskostnader kompletteras med inom kort.
Försäkring tillkommer.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng
Byggår
1938
Fasad
Träpanel
Grund
Soutteräng/platta på mark
Stomme
Trä
Uppvärmning
Luftvärmepump, radiatorer, eldstad/kamin
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
2-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Uteplats/balkong

En solig trädäckad altan finns intill husets entrésida.

Övriga byggnader/utrymmen

Garage om ca 40 kvm samt ett gästhus om ca 12 kvm.
En bod samt ett växthus finns även på fastigheten.

TV/bredband

ADSL

ADSL.
Bredband finns i området och kan dras in till fastigheten mot en kostnad om vanligtvis ca 20.000 kr.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Officialservitut Väg, 01-BOO-495.1

Övrigt

Bostadsområdet Boo i Norra Lännersta har närhet till Boo Gård och Velamsund och många övriga vackra naturområden. I Velamsund med hästgård finns strövområden och terrängspår för löpning och skidåkning. Boo är ett lugnt naturskönt och skärgårdsnära område. Smidig bussförbindelse finns till Slussen och Cityterminalen samt ut till Gustavsberg. Lokalt butikscentrum med bra serviceutbud erbjuds i Orminge Centrum. Flera fina badsjöar är belägna nära bostaden bland annat Myrsjön samt Sågsjön. Flera bra förskolor och skolor finns på nära håll bland annat Sågtorpsskolan (F-6), Idunskolan (Montessori) och Backeboskolan i Vikingshill (F-6) samt även Boo Gårdsskolan och populära Myrsjöskolan (F-9).

Boo är beläget i Saltsjö-Boo öster om Stockholm intill Stockholms vackra skärgård. Bostadsområdet erbjuder en hög livskvalitet för de boende och allt man kan önska som skärgårds- och naturälskande.
Vid Eriksviksbadet nära bostadsområdet finns badplats med hopptorn och bryggor. På promenadavstånd finns vackra Boo Gård med Boobadet. För den som vill ta en promenad, cykeltur eller joggingtur finns många fina vägar och skogsspår i närområdet.
Vid vackra Velamsund finns ett av Nackas största friluftsområden ca 700 hektar stort. Området omsluter Velamsundsviken och Insjön. Här hittar man bl.a. Badstrand, friluftsgård, rastlokal, omklädningsrum och duschar, samt aktiviteter som Nacka Naturskola och Nacka ridklubb. Långa raden, en huslänga från 1800-talet med fin restaurang, glashytta och butik. Här finns också ett ca 2,5 km långt elbelyst motionsspår för löpning och skidåkning,

Nära området på cykelavstånd finns även Gustavsviksbadet och Mjölkudden, seglarnas paradis i Saltsjö-Boo. Det är beläget vid Baggensfjärdens norra ände och erbjuder fina seglarmöjligheter utöver det vanliga, med härliga vindförhållanden och fina utkiksmöjligheter för publik på land. Här anordnas sommartid även seglarskola för barn. Intill båtarna finns även en fint belägen tennisbana. Nära Boo Gård leder fina grönskande promenadvägar till vattnet och via den vackra strandpromenaden når man så småning om Södra Lännersta och Gammeludden, Smedsudden. Här finns båtklubb och badstrand samt en trevlig nyöppnad restaurang, Old smoke house, vilken är väl värd ett besök.

Nacka golfklubb med 18-håls golfbana och drivingrange finns även den på bekvämt avstånd.

Båtklubbar
Flertal båtklubbar finns runt omkring i Saltsjö-Boo, (kö kan förekomma). Närmsta båtklubb finns i Eriksvik.

Kommunikationer
Buss tar dig bekvämt till och från Slussen. Närmsta busshållplats finns 200 meter från bostaden vid Boovägen. Från Orminge Centrum, där pendelparkering även finns, avgår flera olika motorvägsbussar in mot så väl Slussen som Cityterminalen inom 20 minuter. Se även www.sl.se.
Med bil nås City inom ca 15 minuter.

Service
Orminge Centrum med allehanda service finns inom kort avstånd. Här finns bl.a. mataffärer, bibliotek, restaurang, café, gym, vårdcentral, tandläkare mm. I Nacka finns även större köpcentrum som Sickla köpkvarter och Nacka Forum med sitt stora utbud av affärer, service och bio och restauranger.

Barnomsorg
Flera bra förskolor och daghem finns i närområdet, bland annat Myrsjöskolan (F-9). Sågtorpsskolan (F-6) med flera.

Länkar

Området

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa eller sälja bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Västertäppsvägen 45

Västertäppsvägen 45,
132 35 Saltsjö-Boo

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Norén Rylander

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 070-782 00 91