Vitputsad renoverad familjevilla med centralt läge

Björknäs, Nacka

Häckvägen 23

På förhand
Antal rum
7
Boarea / Biarea
210 kvm / 39 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
1021 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vitputsad renoverad familjevilla med centralt läge

Hus med ljusa luftiga rum samt en uthyrningslägenhet. Fina uteplatser och lättskött trädgård. Nära badsjö, förskola, skola och snabba bussar till City

 • Ansvarig mäklare

  Maria Norén Rylander

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 070-782 00 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Hus med ljusa luftiga rum samt en uthyrningslägenhet. Fina uteplatser och lättskött trädgård. Nära badsjö, förskola, skola och snabba bussar till City

Interiör

Huset är smakfullt renoverat och tillbyggt under senare år. Uppvärmningen sker via bergvärme kopplat till vattenburen golvvärme och radiatorer. Här finns ett snyggt kök med modern utrustning bland annat i form av en extra bred kyl/frys samt extra stor inductionshäll. Huset har ljusa och rymliga sällskapsytor med en vacker eldstad i vardagsrum/matsal på övre plan. Från de sociala ytorna nås även en härlig solig altan i högt läge med ett intilliggande snyggt inglasat uterum. Här finns glasade skjutdörrar, vilka kan öppnas upp intill den generösa altanen med lagt klinkergolv. Huset har idag fem ljusa luftiga sovrum i huset varav tre finns på bostadens övre plan och två är belägna på entréplan. Hemmet har genomgående vita målade väggar och mestadels golv av oljad ek. Entréplanet har en luftig hall med klinkergolv och till vänster nås ett generöst intilliggande sällskapsrum. På detta plan finns även ett förråd (under trappen) och en tvättstuga i bevarade äldre delen av huset. Tvättstugan har tvättbänk med ho med tvättmaskin och torktumlare under. I tvättstugan står även husets bergvärmepump. En extra wc finns i tvättstugan som i övrigt angränsar intill förråd och garage som har direktaccess in till huset via tvättstugan. Entréplanet har en dörr in till de två rum/sovrum på nedre plan, varav det ena är försett med ett kök. Här finns ett stilrent badrum med badkar, wc och tvättställ. Ytterligare ett badrum finns på husets övre plan med dusch/kombinerad ångbastu samt vägghängd wc och tvättställ med kommod. Idag är en del av husets entréplan med de två rummen/sovrummen och badrummet avdelat till en uthyrningslägenhet om 2 rok med egen entré. Detta kan förhöja ekonomin vid uthyrning eller användas som generationsbostad. Lägenheten har sin egen entré belägen till höger om husets huvudentré. Lägenhet kan vid behov enkelt återintegreras med huset.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tollare 1:66

Ombyggnad, Renoveringar

2017

TV/bredband

Indragen fiber.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Kraftledning(3 st)

Parkering

Stor parkeringsyta vid uppfarten för flertal bilar.

Övrigt

Häckvägen i Björknäs är fint och centralt beläget med närhet till så väl Orminge som Boo Gård. Nacka kommun planerar inom kort att gräva ner de luftburna elledningar som löper intill Aspvägen, Humlevägen och vidare längst Kocktorpsvägen. Björknäs är ett barnvänligt centralt lugnt och skärgårdsnära villaområde, nära till flertal bussförbindelser med täta turer in till Slussen och Cityterminalen samt ut till Gustavsberg. Lokalt butikscentrum med bra serviceutbud finns i Orminge. Köpcentrumet och dess omgivningar genomgår positiva förändringar och moderniseringar framöver. I bostadens närområde finns flera fina badsjöar och hav inom promenad och cykelavstånd.

Saltsjö-Boo öster om Stockholm är fint beläget med närhet till skärgården. Ett centralt men vackert och naturskönt område. I närhet till bostaden finns flertal fina badsjöar bland annat Kocktorpssjön och Glasbrukssjön båda med fina skogsspår samt Bagarsjön som alla nås inom 10 minuters promenad. Vid sjöarna finns bland annat barnvänliga badstränder, bryggor och hopptorn. Vintertid plogas Bagarsjöns is med spår för skridskoåkning. Eriksvik och Boo Gård erbjuder bad i saltare vatten. Det finns ett välbesökt café vid vackra Boo Gård där även midsommarfirande hålls. Nära bostaden vid Björknäs vid Värmdövägen finns ett annat trevligt nyrenoverat café att besöka. För den som vill ta en promenad, cykeltur eller joggingtur finns flera fina vägar och skogsspår i närområdet. Velamsunds naturreservat, som är närbeläget, är ett av Nackas största friluftsområden ca 700 hektar stort. Området omsluter Velamsundsviken och Insjön. Här hittar man bl.a. Friluftsgård, rastlokal, omklädningsrum och duschar, samt aktiviteter som Nacka Naturskola och Nacka ridklubb. Långa raden, huslänga från 1800-talet med restaurang, glashytta och butik, ett ca 2,5 km långt elbelyst motionsspår för löpning och skidåkning, Nacka golfklubb med 18-håls golfbana och drivingrange finns på bekvämt avstånd. Flertal båtklubbar finns runt omkring i Saltsjö-Boo för den båtintresserade.

Kommunikationer
Flertal bussar med mycket täta turer tar dig till och från Slussen och Cityterminalen. Från bostaden är det en kort promenad till närmsta busshållplats vid Telegramvägen. Där finns även en långtidsparkering belägen.

Service
Orminge centrum med allehanda service finns inom kort avstånd. köpcentrumet och dess omgivningar genomgår positiva förändringar och moderniseringar framöver. Här finns bl.a. mataffärer, bibliotek, restaurang, café, gym, vårdcentral, tandläkare mm. I Nacka finns även Sickla köpkvarter och Nacka Forum med sitt stora utbud av affärer, service och bio och restauranger.

Barnomsorg
Flera förskolor och daghem finns i området, närmast är det till Bågens förskola vid Häckvägen/Värmdövägen men även Källans förskola på Bragevägen finns nära. I närområdet finns flera bra skolor som Björknässkolan F-9, Myrsjöskolan åk 1-9, Sågtorpsskolan åk 1-6, Orminge skola, Boo Gårds skola, Lännersta Skola och Johannes Petri skola. För den sportintresserade finns många idrottsaktiviteter inom nära håll, Bovallen, Myrsjö sporthall, Björknäs IP med flera. Se mer på Nacka kommuns informativa hemsida. www.nacka.se

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen och betalas av köparen.

Pantbrev
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet. Detta betalas av köparen.

Bostadens ytor är ej uppmätta.
Den köpare som anser att ytorna är av stor vikt uppmanas att själv låta uppmäta dessa inför ett köp.

Besiktning beställs och protokoll kommer efter utförs besiktning finnas att tillgå. Köparen kan även begära köparbesiktning med besiktningsmannen på plats till en rabatterad kostnad.

Uteplats/balkong

Stensatt solig uteplats intill husets entrésida.
Solig altan med utgång från husets sociala ytor. Intill altanen finns även ett större inglasat uterum med skjutbara glasdörrar som kan öppnas upp.

Tomt

Tomtarea 1 830 m² (friköpt).

Planbestämmelser

Avstyckningsplan (1934-04-16)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM8-25/63.2
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM8-37/3322.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM8-70/2421.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 0182K-91/132.1

Förmån: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM8-37/1415.1
Förmån: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-429.1
Förmån: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 0182K-2016/6.2
Förmån: Officialservitut Väg, 0182K-2016/6.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 482 000 kr
Byggnadsvärde
4 165 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
7
Sovrum
5
Boarea
210 kvm*
Tomtarea
1021 kvm
Biarea
39 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4

Driftskostnader kompletteras med inom kort. Försäkring tillkommer.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
1947*
Fasad
Puts
Stomme
Betong
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
3-glasfönster

* Huset har renoverats de senaste åren.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Nacka kommun

I Nacka bor du nära vatten och underbart vacker natur. Här har flera gamla industridistrikt som Kvarnholmen, Järla Sjö, Saltsjökvarn och Nacka Strand gjorts om till attraktiva bostadsområden. I Forum Nacka och Sickla köpcentrum finns allt du behöver vad gäller butiker och annan service.

I Nacka hittar du flera badplatser, och här kan du också åka ut med skärgårdsbåtarna på härliga utflykter runt om i övärlden. I Nacka finns flera stora naturreservat som till exempel Velamsund, Nyckelviken, Långsjön, Nackareservatet och Tattby. Här finns också badplats och möjlighet att grilla. På vintern är Nacka ett paradis för vintersportare. Nacka kommun plogar slingor på flera av isarna vilket lockar många långfärdsskridskoentusiaster.

Köpa eller sälja bostad i Nacka? Kontakta våra mäklare i Nacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Häckvägen 23

Häckvägen 23,
132 43 Saltsjö-Boo

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Norén Rylander

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 070-782 00 91