Alla bilder

Enebyberg, Danderyd

Sagovägen 9A

Budgivning pågår
Utgångspris
11 500 000 kr
Antal rum
6
Boarea
178 kvm
Typ
Friliggande villa
Biarea
87 kvm
Tomtarea
1248 kvm

Budgivning pågår

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070 7820069

Alla bilder

. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
. Sagovägen 9A - Bjurfors
Fastighetskarta. Sagovägen 9A - Bjurfors
Fastighetskarta
Planlösning. Sagovägen 9A - Bjurfors
Planlösning. Sagovägen 9A - Bjurfors
Planlösning. Sagovägen 9A - Bjurfors

Beskrivning

Vacker och välrenoverad 40-talsvilla i väldigt fint läge med skogen som granne

Beskrivning

I denna fina villa samsas trevlig 40-talskaraktär med modern och smakfull form och funktion. Husets 185 kvm omfattar 6 rum och en magnifik sällskapsdel med stort ljust kök och vardagsrum som båda vetter mot altanen och den ogenerade baksidan. De sociala ytorna är väldigt ljusa tack vare många fönster och interiören har flera trevliga inredningsdetaljer som köksö i tegel, öppen spis och vackra golv.
Altanen som sträcker ut sig på baksidan får mycket sol och är väl tilltagen till ytan, vilket ger plats för både större och mindre sällskap till grillkvällar, midsommarfester och spontana middagar i sommarkvällen. Villan omges av en lättskött trädgård med både plana ytor och växtlighet. Framför allt ligger den perfekt som sista utpost mot en stor allmänning med ett lummigt skogsparti.
Huset har tre våningar och en väldigt bra planlösning. Entrévåningen har genomgångslösning som gör att kök och vardagsrum nås från hallen åt båda håll, vilket gör det lätt att nå sällskapsdelarna. Fräscha och snyggt designade badrum finns på båda våningarna och det finns totalt 4 sovrum i dagsläget samt ett mindre kontor/gästrum.
I källaren finns hobbyrum, tvättstuga och bastu samt i övrigt förrådsutrymmen och pannrum. På tomten finns en friggebod, användbar som förråd, gästhus eller lekstuga. Det finns gott om plats för bilar utanför garaget, och placeringen vid ett skogsparti gör att bostaden känns privat och avskild. Generellt har området stora tomter som bidrar till den privata känslan.

Här får du lugnet och grönskan i Enebyberg och samtidigt närhet till såväl Täby centrum som Rinkebyskogens stora naturområden för rekreation och löprundor med mera. Vid Rösjön finns fina badplatser och Enebyängen och Eneby torg har bra vardagsservice. Till Roslags Näsby station kan du promenera eller cykla och bussar i närheten går till bland annat Danderyds sjukhus där det finns t-bana.

Välkommen till en mycket tilltalande, rymlig och charmig villa i välrenoverat skick och med sagolikt läge nära både Täby centrum och grönområden!

Rumsbeskrivningar

Entréverandan är en välkomnande ingång till huset, där du träder in i ett bra kapprum. Från hallen når du sedan ett underbart kök, omringat av flertalet fönster mot trädgården och altanen, och med enastående fin interiör från det ljusa robusta plankgolvet till träpanelen i taket. Inredningen ger köket en egen karaktär och är samtidigt väldigt elegant, med bänkskivor i sten och inte minst den häftiga köksön i tegel. Integrerad dubbel kyl och frys samt många skåp och lådor ger massor av förvaringsplats för både köksutrustning, porslin och matvaror av alla de slag. Från köket når du altanen via pardörrar med glas.

Till höger om köket öppnar sig det vidsträckta vardagsrummet som flödar av ljus från flera fönsterpartier åt två håll. Vardagsrummet har egen utgång till altanen och vinkelformen skapar en naturlig matsal närmast köket. Interiören är lika inbjudande för sällskapsliv som för vardagsmys, med frikostiga ytor för soffor och fåtöljer, samt med den öppna spisen i blickfånget. Allt inramat av ljusa väggar och parkettgolv.

Badrummet förtjänar en egen beskrivning, med dess stilfulla utformning med mörkblått mosaikkakel och vita väggar till ett vitt klinkergolv, påkostat badkar med tassar och snygga badrumsmöbler i mörkt trä. Wc-delen har en egen vit tvättställskommod.

På entrévåningen finns även två möjliga sovrum, ett med inbyggda garderober längs en hel vägg samt i övrigt ljust parkettgolv och ljusgråa väggar. Det mindre rummet närmast vardagsrummet är lämpligt som kontor eller gästrum, med fönster mot framsidan och en läcker rutig tapet.

Den stora altanen på baksidan är öppen, solig och väldigt rymlig med plats för både grill, matbord och vilstolar - allt i ett ogenerat läge med utsikt över trädgården och den kringliggande skogen. Här njuter man i fulla drag av långa helg frukostar likaväl som ljumma kvällar hela sommaren. Från altanen leder en trappa ner till tomten.

Övervåningen är bra planerad med tre rejäla sovrum åt varsitt håll. Master bedroom får ta för sig ordentligt i en stor avskild del med en elegant inbyggd garderobsvägg med spegelskjutdörrar samt gott om plats för skrivbord och läsfåtöljer förutom dubbelsäng. Väggarna är i vitt och brunt. I övrigt finns ett stort sovrum med två garderober och ett mysigt barnrum med ett litet förrådsutrymme för klädförvaring. Övervåningen har även ett duschrum, helkaklat i vitt och svart samt med klinkergolv, duschvägg i glas, två fönster och stilrent badrumsmöblemang.

I källarvåningen finns möjlighet att skapa exempelvis fler sovrum eller ett allrum. Från garaget når du källarens hall/svale och intill denna har du hobbyrummet (idag pingisrum) med linoleummatta och vita väggar samt en praktisk tvättstuga med klinkergolv, stora fönster och bastu. I övrigt finns en matkällare, pannrum och förvaringsutrymme.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Violen 22

Ombyggnad, Renoveringar

1965 - Tillbyggnad sovrum, hall, kök
1994 - Nytt elsystem i hela huset
2001 - Tillbyggnad av kök
2002 - Altan
2002 - Friggebod
2003 - Nytt yttertak
2005 - Nya garage och ytterdörr
2005 - Målning av fasad
2012 - Takkupa i badrum övervåning
2014 - Nya tak och målning invändigt. Nytt staket
2014 - Renovering och målning av fönster

Övriga byggnader/utrymmen

Friggebod.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till öppen fiber.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1969-06-24) Stadsplan (1936-09-30) Stadsplan (1934-11-09)

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avkomsträtt 39/283

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Officialservitut Ledning Expr Fullbordad, 01-IM4-20/22.1

Förmån: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-74/1201.1

Övrigt

Roslagsbanan, med stationen Roslags Näsby tar dig på ca 15 minuter in till Östra Station, Tekniska Högskolan.
Från Enebybergsvägen går bussarna 604, 611, 613 och 695 till Mörby Centrum eller Danderyds Sjukhus och tunnelbanans röda linje - en resa på mindre än 10 minuter.
På Eneby Torg finns livsmedelsaffär, konditori, bibliotek och vårdcentral och trevliga butiken M & J, väl värd ett besök.
Enebyängens handelsplats: Här finns dryga 10-talet butiker och restauranger. Täby Centrum har hundratal butiker med otroligt utbud och långa öppettider. Åker du inte bil, är det lätt att ta bussen hit.
På Enebybergs IP finns gräsplaner, ishall, ny tennishall.
Enebyberg ligger intill Rinkebyskogen. Från centrum Eneby Torg leder en väg till Enebybergs gård och vidare till Rösjön, där det finns en kommunal badplats. Badet är populärt för både stora och små, och när isen har lagt sig plogas en skridskobana på sjön. Söder om Enebyberg börjar Roslagsleden. Den fortsätter genom Rinkebyskogen via Enebybergs idrottsplats och Rösjön.

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 109 000 kr
Byggnadsvärde
2 869 000 kr
Fastställt
2016
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 500 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
178 kvm*
Tomtarea
1248 kvm
Biarea
87 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
6 000 kr
Värme
15 941 kr
Försäkring
4 747 kr
Renhållning
2 448 kr
Vatten/Avlopp
7 158 kr
Summa
36 294 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1945*
Fasad
Puts
Grund
Krypgrund och
Stomme
Trä samt lättbetong
Bjälklag
Betong, lättbetongplank samt trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2 och 3-glasfönster
Grundmur
Leca samt okänd mursten

* Tillbyggd 1965 och 2001

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
48
Energideklarationsdatum
2017-09-27

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Karta

Sagovägen 9A

Området

Att bo i Enebyberg

Villasamhället Enebyberg är den nordligaste kommundelen i Danderyd. Bebyggelsen gränsar till Täby och även till Rösjöskogarna. Enebyberg har ett eget centrum kring Eneby Torg, med mataffär, apotek, café med mera samt Enebykyrkan och biblioteket, och ett drygt hundratal bostadsrätter. Här finns även en stor handelsplats vid E18 – Enebyängen med ett flertal butiker och ett drygt hundratal bostadsrätter. I övrigt finns barnomsorg, skolor, idrottsplats och ett rikt friluftsliv.

Samhället präglas av villa- och småhusbebyggelse, med en varierande arkitektur och byggnadsstil. I de äldre östra delarna finns mycket kvar av det tidiga 1900-talets villakaraktär. De nordvästra delarna består av grupphusbebyggelse.

Köpa eller sälja bostad i Enebyberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Täby Danderyd! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.