Tidlöst och modernt med hög trivselfaktor

Höllviken, Vellinge

Skogsbrynsvägen 8A

Exklusiv
Budgivning pågår
Pris
11 750 000 kr
Antal rum
6
Boarea / Biarea
214 kvm / 35 kvm
Tomtarea
1052 kvm
Pool
Ja
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja
Takterrass
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tidlöst och modernt med hög trivselfaktor

Bjurfors Exklusiv presenterar ett smakfullt boende i två plan med underbar utemiljö nära Höllvikens kärna

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

 • Extra kontaktperson

  Katarina Lindvall

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I den stilfulla 2-plansvillan på Skogsbrynsvägen råder harmoni och tidlöshet. Från gatan reser sig en sober fasad av mörkgrå puts, cederträ och stora glaspartier upp sig. Invändigt väntar modern planlösning med stilren interiör, generösa ytor, enhetliga färg- och materialval och stora glaspartier som maximerar ljusinsläppet. Planlösningen bjuder på en genomtänkt fördelning av både sociala och privata ytor. Här är det lätt att anordna stora middagar, mingelfester och kalas. Det sociala köket med stor matplats och vardagsrummet på hela 50 kvadratmeter rymmer allt från lek till dans. Sommartid expanderas sällskapsytorna ytterligare genom att det öppnas upp till den stora utemiljön i sydväst med trädäck, uteplatser och pool. Utöver de sociala ytorna på entréplanet, finns ett lyxigt sovrum med anslutande badrum och walk in closet samt ett klädvårdsrum. På det övre våningsplanet finns ett mysigt allrum för filmkvällar, lek eller spel och på den anslutande terrassen kan du njuta av solen hela dagen. Drömmarna möts i tre rymliga och ljusa sovrum. Smakfullt inredda badrum finns på båda planen.
Husets läge i Höllviken är idealiskt placerat. Du är inbäddad i naturen men når samtidigt både hav och centrum på promenad- och cykelavstånd.

CYKELN TILL BAGERIET
De höga träden bildar en allé på den lilla gatan och känslan av sommarhusidyll från förr väcks. Bakom de lummiga och välskötta trädgårdarna finns en rik variation av bebyggelsens ålder, från röda 50-talsträhus till nutida arkitektur. Trots detta rofyllda läge, tar det endast 10 minuter att promenera in till Höllvikens centrumkärna. Ta cykeln till bageriet för frukostbullarna och promenera in till en spontan middag ute när andan faller på. I Höllviken finns blomsteraffärer, färghandel, frisörer, möbelbutik, restauranger, kaféer och diverse service. Önskas ett lite större butiksutbud eller ett biobesök är det endast dryga kilometern till Toppengallerian. Under sommarhalvåret tar du cykeln ner till sandstranden i Kämpinge på drygt 5 minuter – eller tar ett dopp i den egna poolen och fångar solens strålar på trädäcket.

HARMONI UTE OCH INNE
Den gedigna villan av gråputsad sten och cederträ smälter fint in i den omgivande grönskan. I sydväst, på husets baksida finns en trädgård som är något av en oas sommartid med trädäcket och poolen som den stora samlingspunkten. På trädäcket, i anslutning till sällskapsytorna inne, finns två njutbara uteplatser. Den ena är inredd som loungeområde med soffor och den andra med ett middagsbord för sommarens måltider. Svalkande dopp tas i den uppvärmda poolen som vintertid skyddas av ett ståltak. Området ramas in av stenläggningar, gräs och växter som elefantgräs, vintergrön bambu och lagerhägg. Vid husets entré finns ett isolerat garage och förråd samt en uppställningsplats för ett flertal bilar. Invändigt råder enhetlig harmoni bland såväl färger som material. Samtliga väggar och snickerier är vita, klinker i hall och kök är ljusgrått, trappa och trägolv är i ek. På nedre plan finns vattenburen golvvärme och på övre plan finns element. Badrummen är helkaklade i vita och gråa nyanser. Huset har en generös yta om 214 kvadratmeter med en optimal fördelning av sociala och privata ytor.

Interiör

PRAKTISKT MED STIL
Du gör entré i husets hall som har en öppen och luftig känsla. På golvet ligger grafitgråa klinkers och väggarna är vita. Till höger i hallen finns rejält med plats för ytterplagg och skor samt en anslutande gästtoalett, som är helkaklad med vita väggar och grått golv. Vid hallen nås också husets grovkök/klädvårdsrum som har fantastiskt förvaringsutrymme i form av inredning från Ikea med skåp både upptill och nertill samt arbetsytor och tvättho. Torktumlare och tvättmaskin är snyggt integrerat i inredningen. Ytterligare garderober för klädförvaring finns i anslutning till grovköket, där det också finns en utgång till trädgården.
Till vänster nås köket, som har likadant klinkergolv som hallen. Den vinkelformade köksinredningen från Ballingslöv följer en stilren design av vita blanka luckor med inslag av stål. På arbetsytorna vilar rostfritt stål som är lika estetiskt tilltalande som praktiskt. Framför diskhon finns ett fint horisontellt fönsterparti med skåp över, vilket optimerar ljusinsläppet. Köket är socialt inrett mot den rymliga matplatsen, så att samtalet med middagsgästerna kan fortsätta även under matlagningen. Vid matplatsen finns ett stort fönster samt öppningsbara dörrpartier av glas som vetter ut mot trädäcket, där det dukas ut sommartid.

VÄGG AV GLAS
Från köket kommer du vidare in till vardagsrummet som har en fantastisk yta om 50 kvadratmeter. Här är ledorden ljus och åter ljus. Nästan hela väggen som vetter ut mot poolområdet täcks av glaspartier från golv till tak med öppningsbara skjutdörrar ut mot trädäcket. Här kan det förutom den traditionella soffgruppen, få plats med en bibliotekshörna, lounge och kanske ytterligare en matplats. Intill köket finns en eldstad som skapar värme och mysfaktor. På golvet i rummet ligger ett oljat plankgolv i ek från Kährs och väggarna är krispigt vita. Från vardagsrummet nås trappan upp till plan två. Från vardagsrummet nås ett underbart sovrum med hotellkänsla. Förutom en generös yta att inreda på finns både ett anslutande badrum och walk in closet.

EN TRAPPA UPP
En trappa av massiv oljad ek visar vägen till plan två som består av tre ljusa sovrum, allrum och badrum. Samma enhetliga känsla råder på detta plan. Samtliga golv i sovrum och allrum har oljad ekparkett och vita väggar. Stora glaspartier får rummen att bada i ljus. Från allrummet nås en stor terrass i sydvästläge som vetter ut mot trädgården. Samtliga tre sovrum är av god storlek med garderober och plats för en större säng, skrivbord och andra möbler. Ett av sovrummen är något större och har utgång till terrassen. Vid trappan finns ett stort badrum med wc, dusch, tvättställ och gott om förvaringsutrymmen. Färgskalan går i vitt och grått.

På Skogsbrynsvägen 8A får det ett smakfullt kvalitetsboende på idealiskt läge i Höllviken.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Höllviken 19:271

Övriga byggnader/utrymmen

Garage

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (1995-11-09) Vattenskyddsområde (1988-03-01) Byggnadsplan (1984-05-24)

Parkering

Garage samt uppställningsplats för ytterligare 6-8 bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
11 750 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
214 kvm*
Tomtarea
1052 kvm
Biarea
35 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2015
Fasad
Puts/ cederträ
Grund
Betongplatta
Stomme
Siporex
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump från Nibe
Takbeklädnad
Lackerad plåt, papp
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Fönster
3-glas från Velfac

Poolen värms upp av en värmepump som är placerad i garaget. Vinterplåt (poolskydd) medföljer.

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

TV/bredband

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Vellinge Höllviken GA:13

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 618 000 kr
Byggnadsvärde
4 099 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
30 630 kr
Vatten/Avlopp
4 360 kr
Summa
34 990 kr

I posten uppvärmning ingår även hushållselen.
Förbrukningen för 2018 var 24 504 kwh.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
50

Länkar

Området

Att bo i Höllviken

Höllviken ligger vid Öresund med perfekt pendlingsavstånd till storstäderna i regionen. Här bor man i ett område som har varit fritidsparadis i flera generationer, nära havet med fantastiska milslånga sandstränder. Här finns också idylliska byar med många äldre byggnader bevarade.

Höllviken tillhör Vellinge kommun. Tätorten består av ortsdelarna Kämpinge, Gya, Furet, Sandeplan, Kronodal, Granvik och Kanalgatorna. Kämpinge är ett traditionellt fiskeläge som vuxit ihop med Höllviken. På Falsterbonäset finns även byarna Stora Hammar, Lilla Hammar och Fotevik. I Fotevik finns ett stort arkeologiskt friluftsmuseum som är väl värt ett besök. Bland annat ingår i museet en vikingaby som är uppbyggd i samband med projektet ”levande historia”.

I samband med att järnvägen färdigställdes mellan Vellinge och Skanör/ Falsterbo började området bebyggas. Under andra världskriget skedde en stor förändring av Falsterbonäset då Falsterbokanalen byggdes tvärs igenom området. Höllviken avdelades då också tydligt från Ljunghusen som kom att ligga väster om kanalen. Numera är järnvägen nerlagd, men kanalen fungerar som ett levande inslag i samhället.

I Stora Hammar finns Stora Hammars gamla kyrka från mitten av 1100-talet. Runt om i området finns en hel del fynd för den som är intresserad av historia och arkeologi. Här har man hittat flera härdar från sen vikingatid och även lämningar från en medeltida by.

Räng Sand bestod till för bara några år sedan främst av sommarstugor och gårdsbebyggelse. Nu finns här också moderna villor i det man kallar Rängbågsbyn. Från Räng Sand tar du dig lätt till Höllvikens centrum på bara några minuter.

Räng är en ort som består både av äldre och mer modern bebyggelse, då det uppförts nya bostäder på många av de forna åkrarna. Öster om byn ligger Rängs kyrka. Bebyggelsen i området är idylliskt med små gårdar, egnahem och hantverkshus från olika tidsåldrar. Från Räng tar du dig lätt till fina badplatser och strövområden i närheten.

Köpa eller sälja bostad i Höllviken? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Höllvikens 3 bästa

3
 • Sommarboden
  Unika utemöbler, fina badkläder och skojiga leksaker
 • Restaurangerna vid havet
  En god middag avnjuts bäst med havsutsikt
 • Toppengallerian
  Allt du behöver under ett och samma tak

Karta

Skogsbrynsvägen 8A

Skogsbrynsvägen 8A,
236 31 Höllviken

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

 • Extra kontaktperson

  Katarina Lindvall

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 78

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Höllviken, Vellinge

  Budgivning pågår
  Adress
  Limavägen 2A
  Pris
  9 250 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  182 kvm
  Tomtarea
  1036 kvm