Höllviken

Hitta din nya bostad i Höllviken

 • Adress
  Gränsvägen 45
  Utgångspris
  5 700 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm
  Tomtarea
  2001 kvm
 • Friliggande villa

  Höllviken, Vellinge

  Adress
  Brorslundsvägen 38
  Utgångspris
  7 600 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  162 kvm
  Tomtarea
  1046 kvm

  Visning: 2018-03-04 15.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Höllviken, Vellinge

  Adress
  Furudalsvägen 37
  Utgångspris
  4 895 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  124 kvm / 150 kvm
  Tomtarea
  809 kvm

  Visning: 2018-02-25 12.00 Boka här

Området

Att bo i Höllviken

Höllviken ligger vid Öresund med perfekt pendlingsavstånd till storstäderna i regionen. Här bor man i ett område som har varit fritidsparadis i flera generationer, nära havet med fantastiska milslånga sandstränder. Här finns också idylliska byar med många äldre byggnader bevarade.

Höllviken tillhör Vellinge kommun. Tätorten består av ortsdelarna Kämpinge, Gya, Furet, Sandeplan. Kronodal, Granvik och Kanalgatorna. Kämpinge är ett traditionellt fiskeläge som vuxit ihop med Höllviken. På Falsterbonäset finns även byarna Stora Hammar, Lilla Hammar och Fotevik. I Fotevik finns ett stort arkeologiskt friluftsmuseum som är väl värt ett besök. Bland annat ingår i museet en vikingaby som är uppbyggd i samband med projektet ”levande historia”.

I samband med att järnvägen färdigställdes mellan Vellinge och Skanör/Falsterbo började området bebyggas. Under andra världskriget skedde en stor förändring av Falsterbonäset då Falsterbokanalen byggdes tvärs igenom området. Höllviken avdelades då också tydligt från Ljunghusen som kom att ligga väster om kanalen. Numera är järnvägen nerlagd, men kanalen fungerar som ett levande inslag i samhället.


I Stora Hammar finns Sankt Hammars kyrka från mitten av 1100-talet. Runt om i området finns en hel del fynd för den som är intresserad av historia och arkeologi. Här har man hittat flera härdar från sen vikingatid och även lämningar från en medeltida by.

Räng Sand bestod till för bara några år sedan främst av sommarstugor och gårdsbebyggelse. Nu finns här också moderna villor i det man kallar Rängbågsbyn. Från Räng Sand tar du dig lätt till Höllvikens centrum på bara några minuter.

Räng är en ort som består både av äldre och mer modern bebyggelse, då det uppförts nya bostäder på många av de forna åkrarna. Öster om byn ligger Räng kyrka. Bebyggelsen i området är idylliskt med små gårdar, egnahem och hantverkshus från olika tidsåldrar. Från Räng tar du dig lätt till fina badplatser och strövområden i närheten.

Köpa eller sälja bostad i Höllviken? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.