Alla bilder

Falsterbo, Vellinge

Martornsvägen 8

Exkl.
Utgångspris
15 500 000 kr
Antal rum
7
Boarea
183 kvm
Typ
Friliggande villa
Biarea
25 kvm
Tomtareal
1000 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Peter Bergström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 91

Alla bilder

Martornsvägen 8. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Martornsvägen 8
Trädgården mot sydväst. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Trädgården mot sydväst
Det är sommar i Falsterbo. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Det är sommar i Falsterbo
Välkomna hem. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Välkomna hem
Entrén. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Entrén
Skön atmosfär och känsla. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Skön atmosfär och känsla
Plats för mingel. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Plats för mingel
Ingång till matsalen. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Ingång till matsalen
Matsal. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Matsal
Bibliotek. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Bibliotek
Del av vardagsrum. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Del av vardagsrum
Del av vardagsrum. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Del av vardagsrum
Mot morgonsolen. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Mot morgonsolen
Ovanvåning med plats för höstens alla filmer. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Ovanvåning med plats för höstens alla filmer
Allrum ovanvåning. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Allrum ovanvåning
Allrum ovanvåning. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Allrum ovanvåning
Sovrum 2. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Sovrum 2
Sovrum 3. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Sovrum 3
Ett rum med utsikt. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Ett rum med utsikt
Utmärkt förvaring i sovrum 3. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Utmärkt förvaring i sovrum 3
Utgång från matsalen. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Utgång från matsalen
Insynsskyddad innergård. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Insynsskyddad innergård
Insynsskyddad innergård. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Insynsskyddad innergård
Terrass mot söder. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Terrass mot söder
Från varje rum når man trädgården. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Från varje rum når man trädgården
Terrass mot söder. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Terrass mot söder
Trädgård mot väster. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Trädgård mot väster
Utgång från Master bedroom. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Utgång från Master bedroom
En vacker bit av Skåne. Martornsvägen 8 - Bjurfors
En vacker bit av Skåne
Entréplan. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Entréplan
Ovanvåning. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Ovanvåning
Övrigt. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Badhytterna. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Badhytterna
Flommarna - på vintern ligger isen blank. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Flommarna - på vintern ligger isen blank
Falsterbo fyr. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Falsterbo fyr
Falsterbo GK. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Falsterbo GK
Falsterbohus. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Falsterbohus
Skanörs hamn. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Skanörs hamn
Vägen mot övriga Europa. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Vägen mot övriga Europa
Fastighetskarta. Martornsvägen 8 - Bjurfors
Fastighetskarta

Beskrivning

Falsterbokärlek

Beskrivning

Vi presenterar en ljuvlig villa på bästa läge i Falsterbo. Här är du omgiven av grönska, golfbanor och kritvita sandstränder. Retro möter gammeldags romantik och kärlek uppstår. Det, i kombination med läget, blir totalt oemotståndligt.

Falsterbo är unikt på många sätt. Här upplever du både rivierakänsla och gammeldags, romantisk sommarmiljö. Området är idylliskt och välbevarat men samtidigt under ständig förnyelse med spännande restauranger, caféer och evenemang, främst under sommarhalvåret. Villan ligger centralt i den sydvästra delen av Falsterbo, nära till både hav och golfbanor, liksom till anrika Falsterbohus. En kort promenad och du är nere på de kritvita sandstränderna. Trädgården är lummig och grön och har en fantastisk insynsskyddad, solig innergård i söderläge samt flera uteplatser. Huset har en oemotståndlig charm. Specialbeställda originaldetaljer från 1960-talet vittnar om kvalitet och genomtänkt skånskt byggnadsverk och håller den härliga retrokänslan vid liv samtidigt som den romantiska sommarhusstilen går igenom. Ljuset är påtagligt, oavsett årstid. Nedre plan bjuder på stora sällskapsytor medan övre plan stoltserar med rymd och havsutsikt. Härifrån kan du följa fartygen på Öresund och se siluetten av Danmark.

ÄKTA IDYLL. Långt från trafikens buller kommer du till Martornsvägen, en återvändsgata, där huset ligger vid vägens slut. Här råder det en idyll som heter duga. Här befinner du dig mitt i lugnet, med främst sommargäster som närmaste grannar. Snöra på dig golfskorna, Falsterbos mästerskapsbana är 150 steg bort och Flommens spännande 18-hålsbana en liten bit norrut. Huset är charmigt och av tydlig skånsk karaktär med vit träfasad, fönsterluckor och enkupigt gult taktegel. Härifrån har du fri sikt från öster, väster och söder. Delvis även mot norr, om du bortser från några enstaka tak. Från grusstigen kommer du fram till järnsmidesgrinden som omges av uppväxta buskar och träd. Huset ligger en bit in på tomten och från denna vinkeln kan du ana fastighetens ursprung från 1940-talet, trots att känslan idag främst förmedlar 1960-tal, då om- och tillbyggnad gjordes. I entrén möts du av en luftig hall med slipat kalkstensgolv. Med designad trappa till övre plan åt höger, spröjsad välvd dörr till matsalen rakt fram. Till vänster kommer du in till köket med äkta retrocharm. Här tas du tillbaka i tiden med ett underbart originalkök med skåpsluckor av fanér, tidstypiska beslag och en mönstrad tapet i vitt, grönt och rött. Här förflyttas tankarna till bullbak med mormor och söndagssteken som tas ut ur ugnen. Fridfullt och mysigt, precis som det ska vara i ett kök. Här finns även en lagom stor matplats, perfekt för familjens måltider.

ÖPPNA RUM. Vidare in från hallen kommer du till matsalen, som gjord för att välkomna minglande middagsgäster. Den öppna spisen och kalkstensgolvet, som fortsätter från hallen, höjer stämningen. En dubbel altandörr öppnas upp mot en stensatt terrass och den insynsskyddade innergården. Från matsalen är det öppet till både bibliotek och vardagsrum. Samtliga tre rum har altandörrar som vetter ut mot den grönskande trädgården. Ljuset flödar in, oavsett årstid. Den varmare tiden på året är terrassdörrarna öppna åt alla håll och släpper in sommaren. Grönskan och den vackra utemiljön smyger sig in och gränserna mellan ute och inne suddas ut. Vardagsrummet och matsalen har parkett på golvet och delvis spröjsade glaspartier. Från sällskapsrummen kommer du vidare till en praktisk del med klädkammare, tvättstuga och badrum. Via badrummet kommer du vidare till villans Master bedroom, som förutom det privata badrummet, har utgång till en egen altan med kvällssol. Badrummet med badkar bjuder på härlig 1960-talsnostalgi med matchande mosaikmönster i golv och badkarssida.

VACKRA VYER. När du kommer upp för den handgjorda trappan möts du av rymd och ljus, öppet hela vägen upp till taknocken. Med väggar, tak och reglar inklädda i behandlat trä. Två stora takkupor ger ett stort ljusinsläpp. I rummet finns också en vacker gråstensvägg med braskamin, som är både ett dekorativt och stämningsfullt inslag. Här finns också två sovrum, ett stort med en hel vägg täckt av garderober med specialbeställda jalousidörrar. Även toaletten på detta plan har tydliga retroinfluenser. Tapeten är blommig och badrumsporslinet mintgrönt. Från övre plan har du en underbar utsikt över Öresund och bort mot Danmark. Härifrån kan du även genom trädkronorna ana Falsterbohus. Som hotell och casino fanns gäster från världens jetset. Även en Beatlesmedlem kunde skönjas i vimlet. Trädgården som omger villan är underbart lummig men även lättskött. På våren blommar körsbärsträden och syrénbuskarna i vackert rosa toner och inte långt efter står rododendronbusken i sin blomsterprakt. Trots att trädgården är uppvuxen är tomten öppen med fri utsikt åt alla håll. Flera uteplatser ger dig både sol och skugga. Den insynsskyddade innergården ligger i soldränkt söderläge, där det finns alla möjligheter för att lyckas med medelhavsväxterna.

I FALSTERBOS HJÄRTA. Falsterbo är utan tvekan Sveriges riviera med fantastiska kritvita stränder och klart vatten. Byn är lugn och idyllisk, men fullkomligt blomstrar under sommarmånaderna när sommargäster och turister anländer. Invånarnas behov av kvalitet har medfört att restauranger och kaféer har etablerat sig i området, vilket gör det möjligt för matupplevelser på bekvämt avstånd året runt. Kommunikationerna mot Malmö och Köpenhamn är utmärkta härifrån. Låt bilen stå i carporten och ta bussen direkt till Öresundståget och Köpenhamns flygplats, som tar dig vidare ut i hela världen. I Falsterbo finns det gott om möjligheter att utöva fritidsaktiviteter som golf, ridning, segling, tennis, padel och övriga vattensporter. För golfentusiasten ligger fastigheten strategiskt placerad med närhet till tre golfbanor, där två av dem är inom gångavstånd. Från gatan runt hörnet ser du Flommens klubbhus. Du har endast 150 steg ner till hål 3 på Falsterbo golfklubb med utsikt över badhytterna ner mot havet i väster. Älskar du djur och natur finns det massor att upptäcka i området. Kring Falsterbo fyr finns ett rikt och artrikt fågelliv, dit många vallfärdar under hösten för att följa fåglarnas resa söderut. På Måkläppens naturreservat finns ytterligare fågelarter att upptäcka samt knubb- och gråsäl. På sommaren njuter du av en av Sveriges absolut vackraste stränder, utan att behöva sitta i långa bilköer för att nå dit. Kärleksstigen, smaka på namnet, ligger endast ett stenkast bort, som lockar till härliga promenader året om. Varför inte ner mot de olikfärgade badhytterna utmed stranden som ger en speciell känsla.

Interiör

ENTRÉPLAN:
Välkomna hem. Ett välplanerat boende på bästa läge i Falsterbo där sommaren alltid stannar lite längre.

ENTRÉ/HALL: Kalkstensgolv, väv på väggar och generös avhängning. Rymlig entré med direkt anslutning till allrum och kök. Trappa upp till ovanvåningen.

KÖK: Köksinredning från tiden när man senast byggde om huset på mitten av 60-talet. Släta fanérluckor och arbetsbänk av rostfri plåt och inslag av Virr-varr. Ett nätt arbetskök med god förvaring, plats för frukostbordet och öppnar man upp terrassdörrarna äter man med fördel frukost eller middag i trädgården mot söder. vinylmatta på golvet, tapetserade väggar och träpanel i taket. Kakel som stänkskydd., spis med ugn, spisfläkt, kyl/frys och skafferi.

MATSAL: Vackert kalkstensgolv som följer med in från entrén. Stor öppen spis och terrassdörrparti som leder ut till den insynsskyddade innegården. Ett rum på c:a 20m² att samlas i innan middagen eller varför inte ett framtida kök för dig som önskar en annan planlösning med bl.a. större kök. Perfekt då detta rum utgör husets hjärta med access åt entrén, trädgården och vardagsrummet.

BIBLIOTEK: Parkettgolv, ljus tapet och trätak. En skön och ljus plats i huset med terrassdörr ut mot trädgården i söder. Idag används rummet som ett kombinerat arbetsrum med bibliotek. Rummet som är c:a 15m² ligger vägg i vägg med köket.

VARDAGSRUMMET: Parkettgolv, ljus tapet och trätak. Med terrassdörr mot söder och fönster mot väster. Ett rum på c:a 45m² som ligger i vinkel mot biblioteket.

MASTERBEDROOM EN SUITE: Innanför vardagsrummet ligger det vi benämner som master bedroom. Direkt innanför dörren från vardagsrummet finns en mindre tvättstuga innehållande tvättmaskin och varmvattenberedere. Här finns även en dörr ut mot den insynsskyddade innergården. Innanför ligger det helkaklade badrummet med ett fantastiskt snyggt golv lagt med mosaik. Toalett, handfat, badkar och fönster. Vidare igenom badrummet når man sovrum 1. Ett stort sovrum med plats för dubbelsängen, skrivplatsen och läshörnan intill terassdörren ut mot den stenlagda altanen i väster. stor klädkammare med fönster.

OVANVÅNINGEN:
Familjens privata avdelning. Hit går man om man vill smyga undan en stund med en god bok framför braskaminen eller en om man vill krypa upp i soffan för höstens alla filmer.

ALLRUM: Heltäckningsmatta på golvet och taket som går upp i nock är klätt med trä. Två stora kupor åt söder och norr gör att rummer känns luftigt och rymligt. I rummet finns även den lilla toaletten med handfat.

SOVRUM 2: Heltäckningsmatta och ljus tapet. Ett mysigt rum med fönster mot morgonsolen. En garderob.

SOVRUM 3: Heltäckningsmatta och ljus tapet. Det större rummet med plats för dubbelsängen. Här finns även en klädgarderob utefter hela den ena väggen. Fönster med utsikt mot väster bort mot havet.

Huset är underbart, planeringen och läget utmärkt. Här ligger naturen direkt runt hörnet med spännande promenadstråk, lekplatser och direkt närhet till såväl skola som hav men även två av landets bästa golfbanor precis runt hörnet. Smaklökarna får sitt på ett flertal populära och kända restauranger såsom bl.a.; da Aldo - det italienska köket som den nya Badhytten i Skanörs hamn vars utsikt över havet mot väster får alla att häpna. Välkomna hem.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Falsterbo 8:39

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Innergård, läge sydost.
Uteplats 2: Terrass, läge sydväst.

Ombyggnad, Renoveringar

1966

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd om ca 25 m².

Tomt

Typ
Havsutsikt, häckar, hörntomt, mur, trädgårdstomt o

Tomtarea 1 000 m² (friköpt). Tomten: hörntomt, trädgårdstomt med havsutsikt, häckar, mur, flaggstång och endast 150 steg från Falsterbo GK´s tredje hål.

TV/bredband

TV-antenn.

ADSL.

Planbestämmelser

Fornlämning , Byggnadsplan (1976-12-13) , Ändring av detaljplan (1996-05-29)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Vellinge Falsterbo GA:15

Tillträde

Diskuteras

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 301 000 kr
Byggnadsvärde
1 402 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
15 500 000 kr
Rum
7
Sovrum
3
Boarea
183 kvm*
Tomtareal
1000 kvm
Biarea
25 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Sotning
400 kr
Hushållsström
6 500 kr
Värme
16 500 kr
Renhållning
2 300 kr
Vatten/Avlopp
2 400 kr
Summa
28 100 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel
Byggår
1941
Fasad
Träpanel/målad tegel
Grund
Krypgrund/platta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el (2 x luft/luft)
Takbeklädnad
Gult 1-kupigt taktegel
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
2-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Beställd

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Ovanvåning

Karta

Martornsvägen 8

Området

Att bo i Skanör FalsterboAtt bo i Skanör-Falsterbo – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Skanör är en ort i Vellinge kommun som idag är i stort sett sammanväxt med tvillingorten Falsterbo. Området erbjuder dig ett härligt varierat liv med många olika aktiviteter. Här hittar du bland annat tio naturreservat, två golfbanor, fantastiska stränder och ett paradis för fågelskådare. Det underbart vackra ljuset från havet och de böljande sanddynerna har inspirerat många kända konstnärer.

I centrala Skanör finns Bäckatorget med moderna affärer och all service du kan behöva. Falsterbo upptäcktes som badort kring förra sekelskiftet, men är idag kanske mest känd för den fashionabla och mycket uppskattade Falsterbo Horseshow. Varje sommar kan den motorintresserade också få sitt när bilutställningen Falsterbo Auto Classic går av stapeln. Här finns också den anrika Falsterbo golfklubb, som är Sveriges tredje äldsta klubb.

Något av det bästa med Skanör och Falsterbo är ändå de fantastiska kilometerlånga stränderna som brukar kallas för ”Sveriges Riviera”. Den mellersta delen av kuststräckan kallas Flommen och består av ett för landet unikt lagunlandskap omgivet av strandängar. Här ligger också Måkläppen, en fridlyst halvö med ett rikt djur- och naturliv.

Köpa eller sälja bostad i Falsterbo? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.