Pilevall, Trelleborg

Syllvägen 43

Såld, 2019-06-18
Slutpris
2 900 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
730 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
125 kvm

  • Ansvarig mäklare

    Jenny Ruthenberg

    Fastighetsmäklare

    :
    Telefon: 0739-20 66 51

Bilder

Området

Att bo i Trelleborg

Trelleborg kallas även ”Palmernas stad” och nämndes första gången i skrift i slutet av 1200-talet. Redan under sen vikingatid anlades en ringborg, en så kallad ” trelleborg”, vid Kattebäckens åmynning vilken har gett staden dess namn. I dag har man återskapat en del av Trelleborgen och rekonstruerat ett medeltida långhus på den historiska platsen.

I Trelleborg erbjuds det goda boendet nära havet. Den tre mil långa kusten är fantastiskt vacker och omväxlande, med vyer som får en att tappa andan.

Den medeltida stadsplanen i centrala Trelleborg är till stor del orörd, men många byggnader har gått förlorade. De äldsta bevarade delarna finns kring Gamla torg. Den tidiga bebyggelsen består till största delen av charmiga gatuhus i ett och ett halvt plan.

Trelleborgsområdet har många parker och grönområden, alla med sin egen speciella karaktär. Stadsparken är något mer romantisk i sin stil, i motsats till Östervångsparken som har stora rena ytor. Klosterträdgården har hämtat inspiration från 1200-talet och Flaningen är omtalat för våtmarksområdet med sitt rika fågelliv.

För den som söker kulturupplevelser i form av konst, litteratur eller musik finns många möjligheter. Du kan besöka Trelleborgs Museum, Konsthallen eller Kulturskolan. Söderslätthallen inbjuder till sportaktiviteter med en ishall, bowlinghall, styrketränings- och brottningslokaler, bordtennishall och skjutbana. Badhuset har bland annat två motionsbassänger, äventyrsbad och varmvattenbassäng.

Köpa eller sälja bostad i Trelleborg? Kontakta Bjurfors mäklare i Trelleborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.