Tunby, Tomelilla

Tunbyholm 165

Såld, 2018-09-18
Slutpris
1 750 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1075 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
147 kvm / 49 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Anna Bjurnemark

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 02

Bilder

Välkommen till Tunbyholm! Här bor man avskilt, granne med porlande bäck, naturen och slottet. Tunbyholm 165 - Bjurfors
Välkommen in!. Tunbyholm 165 - Bjurfors
Interiörbild. Tunbyholm 165 - Bjurfors
Generösa ytor och ett rymligt kök med gott om arbetsytor. Tunbyholm 165 - Bjurfors
Visst tar det lite andan ur en, svårt att föreställa sig denna rymd från utsidan. Tunbyholm 165 - Bjurfors

Visst tar det lite andan ur en, svårt att föreställa sig denna rymd från utsidan

Inbjudande, varmt och med plats för många!. Tunbyholm 165 - Bjurfors

Området

Att bo i Smedstorp

Med Smedstorp som nav finns ett stycke Österlen med växtkraft. I det öppna landskapet någon mil utanför centralorten Tomelilla erbjuds service som skolor och goda pendlingsmöjligheter i genuina byar med enfamiljshus och gårdar. I Smedstorpsbygden är småföretagarandan stark.

I Smedstorp möts man av en charmig bygata med typiskt skånska låga hus, många uppförda för hundratals år sedan. Runt kärnan har sedan nyare bebyggelse etablerats i form av främst fristående enfamiljshus. De flesta av de knappt 500 invånarna i Smedstorp och de kringliggande byarna är åretruntboende och i det expansiva området finns en stark småföretagaranda. Det ligger t ex flera gårdsbutiker i trakten.

Det lokala medborgarhuset är samlingspunkt och förutom service som lanthandel, bilverkstad, gallerier och kafé ligger också en välkänd kökstillverkare i byn. Här finns förskola samt åk 1-6, fritidsverksamhet och bibliotek. Friluftsbadets tempererade bassänger, där man håller sommarsimskola för barn, är särskilt populära men här erbjuds också minigolfbana, motionsspår, idrottshall och fotbollsplan där Smedstorp IF huserar. Den årliga Smedstorpsmarknaden är mycket populär.

Nära belägna är byarna Gårdlösa, Listarum, Marietorp och Månstorp. Dessa mindre samhällen vilar lugnt i det öppna landskapet och här finns fristående enfamiljshus men även mindre och större gårdar samt lantbruk. Ett sådant är Petersborgs gård som producerar äkta skånsk senap.

Smedstorp och systerbyn Gårdlösa ligger tätt, knappt en km skiljer orterna åt. Hela området kring Smedstorp är en kulturarvsbyggd och mest känd är fornlämningen i Gårdlösa. Den har fått namnet Silverflickan efter gravfyndet av ett silverarmband med inristade runor. Listarum, nära ett lummigt naturreservat, ligger mot norr på ett avstånd av 4,5 km i högt läge på en ås. Marietorp väster mot inlandet på ett avstånd av knappt 7 km.

Ett boende i Smedstorp ger ett gott pendlingsläge med pågatågen som erbjuder flera avgångar till Simrishamn och Malmö där man lätt kan ta sig över sundet till kontinenten. Centralorten i kommunen Tomelilla ligger inom ett avstånd av 11 km och kustens stränder invid Ystad finns på ett avstånd av knappt 30 km.

Läget, i Österlens inland, är vackert med öppna fält och grönskande träddungar under en hög himmel. Kring Gårdlösa är det särskilt populärt att rida och vandra bland stenbrott och fornlämningar.

Köpa eller sälja bostad i Tunby? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Smedstorps 3 bästa

3
 • Petersborgs gård
  Gårdsförsäljning av senap.
 • Gårdlösaleden
  Vandring i kulturmiljö.
 • Friluftsbadet
  Minigolf och bassänger.