Bostäder till salu i Tomelilla

Hitta din nya bostad i Tomelilla

Attraktiva bostäder till salu i Tomelilla

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Tomelilla just nu!

Brösarps Backar
1
 • Avstyckad gård

  Brösarps Backar, Tomelilla

  Adress
  Bonaröd 104
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Antal rum
  9
  Sovrum
  4-6
  Boarea / Biarea
  313 kvm / 196 kvm
  Tomtarea
  2152 kvm
Myrestad
1
 • Friliggande villa

  Myrestad, Tomelilla

  Adress
  Myrestadsvägen 4
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  138 kvm
  Tomtarea
  14979 kvm

  Visning: 2020-01-26 14.30 Boka här

Onslunda
1
 • Friliggande villa

  Onslunda, Tomelilla

  Adress
  Bröderna Nilssons väg 2
  Utgångspris
  4 200 000 kr
  Antal rum
  10
  Sovrum
  5-6
  Boarea / Biarea
  336 kvm / 225 kvm
  Tomtarea
  1821 kvm
Sillaröd
1
 • Vinterbonat fritidshus

  Sillaröd, Tomelilla

  Adress
  Sillaröd 701
  Utgångspris
  1 800 000 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea / Biarea
  105 kvm / 19 kvm
  Tomtarea
  6747 kvm
Tomelilla
1
 • Friliggande villa

  Tomelilla, Tomelilla

  Adress
  Nybogatan 9
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  155 kvm / 30 kvm
  Tomtarea
  724 kvm

Området

Att bo i Tomelilla

I Österlens inland ligger trevliga Tomelilla. Runt torgets kullerstenar ståtar sekelskiftets imponerande tegelbyggnader där restauranger och butiker nu huserar. Här finns service i form av vårdcentral och skolor från f-åk 9 och goda pendlingsmöjligheter med tåg till Malmö och regionbussar. Lugn och ro kan locka lika mycket som ett besök på Tosselilla, hela Skånes sommarland.

I Tomelilla kommun arbetar man med målet att skapa förutsättningar för hög livskvalitet och att njuta av Österlen! Själva kommunen har knappt 14 000 invånare, varav 6 000 bor i centralorten. Här finns god service året runt som vårdcentral och privat läkarmottagning, förskolor samt åk 1-9, fritidsverksamhet som kulturskola, flera butiker och restauranger. Regionbussar och pågatåg erbjuder goda pendlingsmöjligheter till Lund och Malmö samt till angränsande orter på Österlen.

De äldre centrala delarna av Tomelilla präglas av järnvägens framväxt i slutet av 1800-talet, en tid då samhället expanderade kraftigt. I rätvinkliga kvarter med det trevliga torget som mittpunkt ligger stadsmässiga hus och villor i rött tegel med mönstermurning eller rik putsarkitektur. Bebyggelsen i centrum är småskalig med flerfamiljshus i två till tre våningar och med friliggande enfamiljshus i kringliggande områden som Lindeborg, Björkebo och Sälshög.

Lugnt belägna i det kulliga landskapet på cykelavstånd på 5-8 km från centralorten ligger Benestad, Ramsåsa, Ullstorp och Tryde. Lantligt läge bland böljande ängar har även samhällen som Everöd, Karlsborg och Toarp. Mot öster ligger lilla Tosterup, byn som är välkänd genom det imponerande slott som uppfördes där redan på 1300-talet. Från slottets torn har man fri sikt ända till havet.

Man kan hålla formen i löp- och promenadslingor på rekreationsområden som Kronoskogens naturområde eller i simhallen Österlenbadet och Välabadets friluftsbassäng som ligger mitt i centrum. Ortens idrottsföreningar är aktiva och här finns fotbollsplan samt gymnastik- och badmintonhall.

Uppskattade marknader med varustånd och artistuppträdanden hålls två gånger om året och det är många som under sommaren har Tosselilla som utflyktsmål. Det välkända äventyrslandet ligger ca 3 km från centrum. I närheten ligger även gokartbana, bowlinghall, ponnytrav och golfbana. I Tomelilla finns biograf och konsthall samt ett museum tillägnat svensk filmhistoria. Vännerna Hasse Alfredson och Tage Danielson var humoristiska stilbildare och deras underfundigheter fortsätter att roa än idag.

Köpa eller sälja bostad i Tomelilla? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Tomelillas 3 bästa

3
 • Tosselilla
  Hela Skånes sommarland.
 • Tosterups slott
  Gårdsförsäljning av cider.
 • Tomelilla marknad
  Klassiskt sommarnöje