Stora Uppåkras gamla skola nu till salu!

Stora Uppåkra, Staffanstorp

Stora Uppåkravägen 101-10

Utgångspris
8 300 000 kr
Antal rum
10
Tomtarea
4937 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
364 kvm / 40 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stora Uppåkras gamla skola nu till salu!

Med absolut närhet till Lund och Hjärup finns nu Stora Uppåkras gamla skola till salu! 364 kvm med oändliga möjligheter.

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Knappt fem kilometer söder om Lund på en liten höjd finner vi Stora Uppåkras gamla skola som nu är till salu. Tillsammans med den vackra grannen Uppåkra kyrka så vilar fastigheten på historisk mark känd för sina exklusiva arkeologiska fynd som vittnar om en av Skandinaviens största städer under Järnåldern. Idag är det en avskild plats men med absoluta närhet till Lund eller pendling mot Malmö.

Förbi en underbar trädallé kör man upp till huset. Den gamla skolbyggnaden är en fullkomligt underbar byggnad på ca 364 kvm boarea att utnyttja till allt vad man kan tänka sig. Den gamla skolan är uppförd 1907 och har med varsam hand renoverats av nuvarande ägare. Alla stora tunga renoveringar såsom takomläggning, eldragning, värmesystem, V/A-ledningar med mera är utfört från 2005 och framåt. De tidigare skolsalarna på entréplan har inretts som konstateljéer medan övre plan bland annat har en stor musikstudio där det en gång i tiden varit gymnastiksal. För en ny ägare finns såklart möjlighet att bedriva verksamhet alternativt som eget boende. Eller varför inte både och?! Mot gatan finns även en lastbrygga vid behov. Välkommen på visning av en fastighet med underbart många möjligheter där enbart fantasin sätter gränser. Bra förskolor och grundskolor finns nära tillhands i Hjärup.

Interiör

Entréplan med två olika ingångar och entréer med klinkergolv och finsnickerier såsom bröstpanel av pärlspont, breda dörrfoder, och höga golvlister. Vidare på entréplan finns tre stora skolsalar som idag används som ateljéer, kontor, kök, rum för förvaring (i dagsläget av konst) och wc. Eftersom byggnaden är så stor går det enkelt att dela av till två hushåll eller verksamheter då det som sagt finns två entréer. Takhöjden är generös och ljusinsläppet helt magiskt. Från mittensalen finns stora dubbeldörrar som man fördelaktigt slår upp och tar ett par steg ut för att njuta av den fina utsikten mot Uppåkra kyrka. Dubbelmurade tegelväggar ger bra isolerande funktion men ger framförallt fönsterbänkarna och rummen en mycket trivsam karaktär.

Förbi en bred stentrappa tar vi oss upp till övre plan. I hallen var det tidigare avhängning och ombyte för skoleleverna innan det var dags för idrott på schemat. Den stora gymnastiksalen är idag en musikstudio där stora svenska artister spelat in alster under årens lopp. Här finns såklart fina möjligheter till annan verksamhet för den som så önskar. Takhöjden är imponerande i musikstudion och i ena änden finns ett ljudbås som står löst för den som vill plocka bort det.

Den tidigare slöjdsalen är även det ett stort luftigt rum. Vidare på övre plan finns ett, sovrum med William Morris-tapet,pentry samt ett badrum från 2005. Fina originaldetaljer är bevarade även på detta plan såsom de äldre brädgolven, brädade tak och diverse snickeridetaljer.

Källaren har två ingångar utifrån. Del av källaren har av nuvarande ägare varit uthyrd stundtals. I källaren finns ett stort rum med klinkergolv och akustikplattor, ett gäst-wc och ett pannrum.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Stora Uppåkra 8:9

Ombyggnad, Renoveringar

2005/2006 - Urval: Nytt yttertak, all el utbytt, nyputsad fasad, ny ventilation, nytt värmesystem, nya fönster samt altandörrar, ny vattenledning i hela huset, förråd på ca 24 kvm, parkeringsplan med singel, asfalterad basketplan.

Tomt

Fastigheten är klassad som industrifastighet (Tax kod 432). Går att taxeras om efter önskemål.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Ledningsrätt Starkström, 1230-363.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
8 300 000 kr
Rum
10
Boarea
364 kvm*
Tomtarea
4937 kvm
Biarea
40 kvm

* Säljarens information

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med delvis källare
Byggår
1907
Fasad
Kalkputs
Grund
Källargrund och krypgrund
Stomme
Dubbla tegelmurar
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärme från 2005/2006 (2 kompressor från 2014)
Takbeklädnad
Glaserade tegelpannor (2005)
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glas isoler, specialbeställda träfönster, spröjs

Jordvärmeslingorna ligger under "fotbollsplanen."

Uteplats/balkong

Ljuvlig tomt på nästan 5000 kvm. Egen fotbollsplan som ligger en nivå ner bakom förrådsbyggnaden. Egen basketplan och en stor trädgårdssida. En storartad lindallé leder upp mot fastigheten från stora vägen. Tomten är omgärdad av stor växtlighet men eftersom tomten är stor är känslan och upplevelsen luftig.

Övriga byggnader/utrymmen

På tomten finns en förrådsbyggnad på ca 24 kvm samt en mur. Båda är uppförda 2006 i samma stil som huvudbyggnaden.

Planbestämmelser

Områdesbestämmelse (1998-10-09) Fornlämning (1 st)

Ekonomi

Fastställt
2013
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
45 000 kr
Summa
45 000 kr

Hushållsel och uppvärmning är i samma post då det är Jordvärme som uppvärmning.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp från 2005/2006

Området

Att bo i Staffanstorps kommun

Staffanstorp och Hjärup ligger strax söder om Lund. Landskapet domineras av den flacka Lundaslätten och här finns Sveriges bästa jordbruksmark. Omgivningarna erbjuder många naturområden och våtmarker med stor artrikedom. Här har du utmärkta kommunikationer till de större städerna i Öresundsregionen. Kommunen har också mycket att erbjuda när det gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser. Här finns möjlighet att prova på bowling, ridning, skytte, miniracing, hunddressyr och scouting. För den som är historiskt intresserad rekommenderas ett besök till Uppåkra, Sydsveriges största och fyndrikaste järnåldersbosättning.

I Hjärup finns bostadsområdet Jakriborg där husen är utformade som en modern efterlikning av en medeltida hansastad. Bland de små slingrande gatorna och det charmiga lilla kullerstenstorget finns det mesta du kan önska dig vad gäller service. Varje år håller man en uppskattad julmarknad med olika delikatesser och gediget hantverk, och man har även cirkus, loppmarknader och mycket annat. Från Hjärup tar du dig på bara några minuter med Pågatåget till centrala Lund.

Köpa eller sälja bostad i Staffanstorps kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Staffanstorp! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stora Uppåkravägen 101-10

Stora Uppåkravägen 101-10,
245 93 Stora Uppåkra

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55