Unikt tillfälle

Skurup, Skurup

Ugglesjö 22

Exklusiv
Utgångspris
9 500 000 kr
Antal rum
10
Typ
Gård, inriktning hästgård
Areal
8 ha

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unikt tillfälle

Välskött hästgård med underbart läge i den skånska landsbygden

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Håkansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 04

Bilder

På väg till Ugglesjö 22. Ugglesjö 22 - Bjurfors
På väg till Ugglesjö 22
Underbar uteplats. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Underbar uteplats
Fasad. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Fasad
Balkong. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Balkong
Uteplats. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Uteplats
Stallbyggnad och gårdsplan. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Stallbyggnad och gårdsplan
Terrassdörr till framsidan. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Terrassdörr till framsidan
Stenvägg och trädgård. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Stenvägg och trädgård
Rymlig hall. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Rymlig hall
Hall. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Hall
Pampigt allrum. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Pampigt allrum
Allrum/matrum. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Allrum/matrum
Allrum/matrum. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Allrum/matrum
Stort fönster vid trappa. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Stort fönster vid trappa
Öppen spis i allrum. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Öppen spis i allrum
Pampig Trappa. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Pampig Trappa
Kök. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Kök
Ateljé. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Ateljé
Butik. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Butik
Butik. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Butik
Sovrum. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Sovrum
Sovrum. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Sovrum
Sovrum. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Sovrum
Sovrum. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Sovrum
Allrum uppe. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Allrum uppe
Sovrum. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Sovrum
Badrum ovanvåning. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Badrum ovanvåning
Toalett och dusch. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Toalett och dusch
Hästboxar i stall. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Hästboxar i stall
Välkommen till Ugglesjö 22. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Välkommen till Ugglesjö 22
Hagarna. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Hagarna
Entré till boningshuset. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Entré till boningshuset
Fastighetskarta. Ugglesjö 22 - Bjurfors
Fastighetskarta

Planskiss

Planlösning
Planskiss entréplan
Planlösning
Planskiss ovanvåning
Planlösning
Planskissgästvåning
Planlösning
Planskiss gästvåning
Planlösning
Planskiss garage
Planlösning
Planskiss garage
Planlösning
Planskiss stall
Planlösning
Planskiss stall

Beskrivning

Beskrivning

Bland böljande rapsfält och åkermarker finner du Rickardholms gård som i dag består av bostadshus, butik samt en stor anläggning för hästhållning med stall, beteshagar, paddock och travbana. Marken har en totalyta om hela 7,7 hektar. Här finns alla faciliteter på plats för att kunna leva ut drömmen om professionell hästsport. Gården har ett underbart läge på den skånska landsbygden mellan Malmö och Ystad. Endast några kilometer bort ligger Skurup, som har allt du behöver av dagligvaror. På ännu närmre avstånd finns Svaneholms slott som erbjuder många aktiviteter. Omgivningarna runt gården är magiska. Inifrån bostaden har du milsvida vyer över skog och mark. Bostadshuset har sitt ursprung från tidigt 1900-tal och bjuder på generösa ytor i två plan med en genomgående ombonad känsla. Djupa fönstersmygar, spröjsade fönsterpartier och öppen spis förstärker den varma atmosfären. På husets baksida väntar en lummig oas med en generös stensatt uteplats där sommarens måltider gärna serveras. I husets västra flygel inhyses i dag en butik med kontor och förråd med intilliggande ateljé. Här kan du lätt inreda för verksamhet, hobby eller bara utöka de sociala ytorna. Möjligheterna är många.

VID HAGARNA. På vägen till Rickardholms gård passerar du det anrika slottet Svaneholm, med ursprung från 1500-talet. Här erbjuds diverse aktiviteter för alla åldrar året om och slottets restaurang dukar fram allt från lunch till brunch. Från Nellevadsvägen viker du av mot gården, som ligger en bra bit in från vägen, inbäddad av ljuvlig grönska. Den välräfsade gårdsplanen är signifikativt för fastighetens skick. Det går inte att ta miste på att nuvarande ägare har ett genuint hästintresse. De har förvaltat och förädlat gården sedan 1977. På de knappt 8 hektar mark som tillhör fastigheten finns en travbana, paddock samt åtta hästhagar med alla faciliteter såsom el, vatten och nyare staket. Fem av de åtta hästhagarna är hingsthagar. Det stora stallet rymmer 15 hästboxar, spolplatta, foderkammare, sadelkammare, mindre kök/personalrum och toalett. På Rickardholms gård finns allt på plats för att du ska kunna skapa din drömtillvaro inom hästsport.

FRIDFULL OAS. Gården ligger vackert infälld mellan gula rapsfält och utspridda skogsdungar, som är så karaktäristiskt för denna del av Skåne. Bostadshuset är en U-formad gård med ursprung från början av 1900-talet och ligger centralt placerad mellan stallbyggnaden och hagarna. Husets fasad är klädd med både gråsten och tegel med inslag av målade träpartier. I den vänstra längan finns butiken som har en glasad kundingång. Den privata entrédörren når du i den mittersta längan. Innanför dörren möts du av en stor och rymlig hall med vackert hexagonmönstrat klinkergolv och vitmålade tegelväggar. Här finns en tilltagen platsbyggd garderob till dina ytterplagg samt ytterligare yta för hallmöbler. Hallen delar upp husets två delar. Till vänster når du ateljé och butik, till höger bostadens sällskapsytor. Rakt fram i hallen finns ett gäst-wc. Köket som ligger till höger är mysigt och ansluter till matsalen. Köksinredningen går i vitt och väggarna är beklädda med träpanel. Köket har gott om arbetsytor, flera förvaringsskåp och ett separat skafferi. Maskinerna kommer från Miele. Här finns ett stort fönsterparti med småspröjsat glas och en utgång som leder ut till den fantastiska trädgården med cirkelformad uteplats. Här avnjuts grillmiddagar och fikastunder i massor under sommartid medan du betraktar vidderna och hagarna i norr. Trädgården är en inramad och uppvuxen dröm med flera stora gräsytor för lek, frodiga prydnadsträd, höga björkar, buskar, klättrande växter och vackra rabatter. Här är det njutbart att ligga med en bok och njuta av stillheten som råder här. Långt bort från städernas hektiska liv.

FÖR SÄLLSKAP OCH KREATIVITET. Hallen tar dig vidare in i allrummet via ett valv klätt med Öandssten. Allrummet har en imponerande storlek på över 90 kvadratmeter och ett underbart ljusinsläpp från fönster i söder, väster och norr. De höga fönsterpartierna har småpröjsat glas och djupa fönstersmygar, vilket ger ytterligare karaktär och känsla till rummet. Allrummets första avdelning har en gedigen enstavsparkett. En liten stentrappa med två trappsteg separerar den andra delen av samma rum. Den storslagna känslan i allrummet förstärks av den vackra öppna spisen i Ölandssten, som används flitigt. På dessa härliga sällskapsytor är det lätt att få plats med både mingel och många gäster runt middagsbordet. Husets vänstra del, som nås från hallen, bjuder på en stor dos charm. Via pardörrar av glas når du ateljén, som är ett rymligt och ljust rum med stora fönsterpartier åt både norr och söder. På golvet ligger parkett och väggarna är vita. Här flödar kreativiteten där resultatet uppvisas i delen intill, som i dag är butik och husets ena länga. Denna del är på hela 140 kvadratmeter och har tidigare varit stallbyggnad med tio boxar. Här är den ursprungliga charmen välbevarad med synliga takbjälkar, brädgolv och spröjs. Ett stort fönsterparti vetter ut mot det spektakulära landskapet utanför. I anslutning till butiken finns det även praktiska utrymmen såsom kontor med pentry, förråd och toalett. Från butiken finns portar i väster, som är kundernas ingång. Här bjuds det på oanade möjligheter. Kanske är det här du startar en keramikverkstad, ett café eller inreder ett stort lekrum till barnen? De flesta drömmar kan gå i uppfyllelse på dessa spatiösa ytor.

PRAKTISKT OCH PRIVAT. Den gedigna trappan från allrummet tar dig upp till ovanvåningen som består av allrum, badrum och fyra sovrum. Du kommer upp i allrummet som har en stor takkupa i söder- och österläge och gott om yta för avkoppling - ett perfekt familjerum. På ömse sidor av allrummet finns sovrum med textilmatta. Ett av dessa har en balkong i söderläge med vidsträckt utsikt över åkrarna och skogen. Du kommer vidare till den andra delen av ovanvåningen genom en hall där du har ett stort helkaklat badrum till höger. Här finns flera förvaringsskåp, dubbla handfat, badkar och duschavdelning. Från hallen kommer du vidare till ytterligare två sovrum.

Bredvid boningshuset finns ett dubbelgarage med ytterligare förvaring och en enklare tvättstuga. Ovanpå garaget finns en separat lägenhet med entré bredvid garage i entréplan. En trätrappa leder upp till gästbostaden. Lägenheten har hall, badrum med dusch, ett mindre kök och matplats samt ett allrum/sovrum med fönster på gavel med utsikt över vidderna.

Den stora stallbyggnaden har en vacker fasad av puts med korsvirke och svart sadeltak. Fasad och nya ventilationstrummor gjordes om 2011 Här ryms det 15 boxar, foderkammare, smedja, spolspilta, personalrum och wc. Ett stort höloft finns ovanför.

Markarealen på 7,7 hektar bjuder på beteshagar, paddock, en 875 meter lång travbana samt stora uppställningsytor. Från gården har du direkt närhet till ridvägar och skog.

TILLFÄLLE PÅ UNDERBART LÄGE. Mellan Ystad och Malmö, hittar du Ugglesjö 22, som är en unik hästgård på många olika sätt. Gården är belägen på ett behörigt avstånd, men ändå nära E65, som tar dig till Malmö och Köpenhamn och därmed hela kontinenten. På vägen till Malmö, cirka 2 mil från gården, passerar du flygplatsen Sturup. I Skurup, som bara ligger några kilometer från gården, finns matbutiker, affärer, apotek, vårdcentral och matställen. Här finns också tågstationen med Pågatågen som tar dig till Ystad, Malmö, flygplatsen Kastrup och Köpenhamn. Här bor du på landet i fridfulla omgivningar men bekvämt nära kommunikationer och stadspuls när den behövs. Bostadshus, gästlägenhet, butiksdel, stallbyggnader, beteshagar och marker erbjuder enorma möjligheter för den som vill kombinera ett boende på landet med hästintresset.

Interiör

Renoveringar
2005 Ny panna till jordvärmeanläggning
2008 Renovring av badrum
2009, gästlägenhet inreddes
2013, stensättning anlades
2011 Smidesgrindar sattes i trädgården
2009, renovering av fasad på stallbygnad, renovering av två skorstenar plus ventilationstrumma.
2009, nya staket runt hagar
2005 renovering av köket
1998, den västra flygeln byggdes om till butik med mera
1978, inkoppling av kommunalt vatten
1969 Omfattande ombyggnad av bostadshuset

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ugglesjö 2:2

Tomt

Tomtarea 2000 m².

Vägbeskrivning

Kör E65 från Ystad mot Malmö. Efter drygt 20 kilometer, sväng höger mot Svaneholm, väg 777. Följ vägen förbi Svaneholms slott. Vid skogsdunge, sväng vänster vid skylten "Boutique". Följ vägen, Du hittar fastigheten på höger sida.

Ekonomi

120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk, Taxeringsvärde
412 000 kr
Småhusbyggnad lantbruk, Taxeringsvärde (1970)
2 014 000 kr
Betesmark, Taxeringsvärde
322 000 kr
Ekonomibyggnader, Taxeringsvärde
197 000 kr
Totalt
2 945 000 kr

Driftskostnad (per år) - Sammanfattning

Summa
55 033 kr

Värme och el 36802 kr
Kommunalt vatten och enskilt avlopp 3549 kr
Renhhållning 2028 kr
Försäkring 11864 kr
Slamtömning Ragnsells 790 kr

Byggnadssätt

Fasad
Kalksandsten gråstensfasad, puts och träpanel
Grund
Betongpltta på mark
Stomme
Tegelstomme och betong
Uppvärmning
Jordvärme och värmepump luft/luft
Takbeklädnad
Takpannor
Fönster
2-glasfönster, kopplade och isoler
Grundmur
Gråsten, betong

AREAL

Arealkälla
Taxerad areal
Bete
6
Övrigt
2
Totalt
8

Mark

Betesmark

Areal: 6 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastn och kvalitet än normalt i omr.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Skattetal: Mantal 1/8

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Gård
Upplåtelseform
Äganderätt
Inriktning
Hästgård
Antal skiften
1
Utgångspris
9 500 000 kr
Byggnadstyp
1 ½ plan
Rum
10
Boarea
488*
Biarea
81
Byggnadsår
1909/1969

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
36 802 kr
Försäkring
11 864 kr
Renhållning
2 028 kr
Vatten/Avlopp
3 549 kr
Övrigt
790 kr

Angiven summa på 3680 kr avser både värme och hushållsel
Slamtömning cirka 790 kr/år

Vatten/Avlopp

Komunalt vatten, enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration

Övrig information

Husets konstruktion

Grund, betongplatta på mark
Grundmur, gråsten, betong
Stomme, Tegelstomme och betong
Fasad, Mexitegel, gråstensfasad, puts och träpanel
Tak, takpannor
Fönster, 2-glas kopplade och 2-glas isoler.

Länkar

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 320 kvm. Beskaffenhet: Bättre.

Området

Att bo i Skurups kommun

Inbäddad mellan Malmö och Österlen med Östersjön vid sina fötter, ligger Skurups kommun som en oas på Söderslätt. Här finns sköna naturområden, goda pendlingsmöjligheter och möjlighet till många olika fritidsaktiviteter.

Tätorten Skurup växte fram vid järnvägen mellan Malmö och Ystad under industrialismens barndom. Bebyggelsen består till stor del av enfamiljshus och villor, men har även några områden med flerfamiljshus i ett till tre plan. Andra populära bostadsområden i kommunen är Abbekås som från början var ett fiskeläge, omtalat redan på 1500-talet, och Västra Vemmenhög som är den plats varifrån Nils Holgersson påbörjade sin resa genom Sverige.

Skurups kommun har många vackra naturområden som erbjuder upplevelser för alla åldrar. Det populära friluftsbadet på Vaktgatan i Skurup har flera bassänger, bastu, ett stort grönområde samt lekplats, kiosk och café. Vid Svaneholmssjön strax norr om Skrurup ligger vackra Svaneholms slott som har ett eget museum och gästgiveri.

Vägnätet i kommunen är väl utbyggt och endast femton kilometer från kommunens centralort ligger Sturups internationella flygplats som tar dig ut i Europa. Med tåg når du Köpenhamn på mindre än en timme. I Skurup finns allt du behöver av bekvämligheter och service på nära hand. Centralorten har fina shoppingpärlor och det finns gott om gårdsbutiker på landsbygden.

Köpa eller sälja bostad i Skurups kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Håkansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 04