Fiskehamnsidyll

Skillinge, Simrishamn

Byggmästaregatan 7

Exklusiv
Utgångspris
8 700 000 kr
Antal rum
7
Boarea
250 kvm
Tomtarea
851 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fiskehamnsidyll

Ett vackert hus från förra sekelskiftets början, idylliskt beläget i Skillinge fiskeläge.

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01

Bilder

Välkommen till Byggmästaregatan 7. Byggmästaregatan 7 - Bjurfors
Välkommen till Byggmästaregatan 7
Baksida med carport. Byggmästaregatan 7 - Bjurfors
Baksida med carport
Utsikt där Bornholm finns i horisonten. Byggmästaregatan 7 - Bjurfors
Utsikt där Bornholm finns i horisonten
Del av baksida med utsikt, uteplatser mm. Byggmästaregatan 7 - Bjurfors
Del av baksida med utsikt, uteplatser mm
Baksida med uteplats och köksentré. Byggmästaregatan 7 - Bjurfors
Baksida med uteplats och köksentré

Planskiss

Planlösning
Planritning
Planlösning
Planritning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På charmigt läge i pittoreska Skillinge hittar du denna ytterst välbevarade skatt. I den före detta lärarbostaden från 1878, kan du frossa i detaljer och tidstypiska attribut från byggåret. Handsla-get tegel, synliga takbjälkar, puts, vackra beslag och spröjs för att nämna några. En tillbyggd del, som harmoniserar till fullo med den äldre, tillför moderna lösningar och en optimal planlösning. Den magiska havsutsikten med Bornholm i horisonten tröttnar du aldrig på och den kan avnjutas från såväl bubbelbadkaret som balkongen. En charmig vinkällare, ett master bedroom med öppen planlösning och ett underbart växthus är några av bostadens många guldkorn, som uppskattas lite extra. Här får du ett mysigt hem för familjen, med gott om plats för gäster. Ett fristående gästhus och övre plan erbjuder fina utrymmen för de som vill övernatta - för vem vill väl inte det?

Interiör

VÄLSKÖTT OCH CHARMIGT. Det är vissa hus som framkallar det där pirret i magen som bara äldre, välbevarade fastigheter kan göra. Detta är ett sådant. Charmen fångar dig på studs och du vill bara komma in och kika närmre på insidan. Redan vid första anblick är det tydligt att bostaden är oklanderligt skött. Fasaden med handslaget tegel med inslag av gråsten och de välvda spröjsade föns-terpartierna utstrålar ljuvligt 1800-tal. Husets andra del som är vitputsad är uppförd för bara några år sedan men har vackra och tidsenliga detaljer som gör att övergången sker i harmoni. Trägården som omger bostaden är underbar och bjuder bland annat på ett växthus för stämningsfulla sommarkvällar och en balkong med havsutsikt. Stensatta gångar leder till olika uteplatser där du både kan välkomna och gömma dig från solens strålar. Entrén nås från Byggmästaregatan via en smidesgrind och stenlagd gång in till en betongtrappa med en vacker pardörr av Simrishamnmodell, som du ofta ser på äldre Österlenska hus. Hallen är sval, luftig och öppen med gott om plats för dina ytterkläder. På golvet lig-ger ett vackert handslaget tegelgolv och på väggen på vardera sida om ytterdörren finns två runda fönster som ger ett marint inslag. Från hallen når du ovanvåning via en murad och vitmålad trappa. Här får lite medelhavskänsla. Till vänster kommer du vidare till den nyare, tillbyggda delen. Här up-penbarar sig ett ljust allrum med stora fönsterpartier mot öster och en fantastisk utsikt över havet med Bornholm i horisonten. Rummet har klinker på golvet, vita väggar och infällda spots i taket för en be-haglig ljussättning. Detta är ett mysigt rum, både för att krypa upp i soffan och se på film med familjen i och för att umgås med vänner. Härifrån kan du öppna upp de glasade dubbeldörrarna till den gene-rösa balkongen med samma underbara utsikt. En underbar plats för kaffet i morgonsolen. I anslutning till allrummet ligger ett stort helkaklat badrum med WC, dusch och bubbelbadkar. När du ligger i badet har du lyxen att kunna avnjuta havsutsikten härifrån. Mer rogivande än så kan det väl knappast bli. Intill badrummet finns även en större klädkammare som är väl värdig benämningen walk in closet. Vidare kommer du till en rymlig tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, grovvask med mera. Häri-från har du även en groventré som nås från trädgårdssidan.

ANNO 1878. Till höger om hallen vid huvudentrén når du den ursprungliga och bostadsdelen från sent 1800-tal. Du träder in i en öppen del med allrum och trappa upp till ovanvåningen. Allrummet ligger i vinkel och har flera fönster som ger rummet ett vackert ljus. En murad braskamin tillför både värme och mysfaktor. Här finns både en sällskapsavdelning och matplats med ljuvliga ytor. Sällskaps-avdelningen har trägolv, putsade stenväggar och vitmålade, synliga bjälkar. Detta rum ansluter till mat-platsen som är öppen mot köket. Matplatsen har handslaget tegelgolv med värme, synliga bjälkar och en värmande gjutjärnskamin. Här avnjuts middagarna året runt och det ryms många runt bordet. Extra mysigt är det här under vintertid med skenet och det sprakande ljudet från kaminen. Från matplatsen är det öppet till det härliga köket, som inbjuder till matlagningsglädje. Även här vilar det vackra golvet av handslaget tegel med golvvärme. Köket är inte bara välplanerat och av hög standard, utan även vackert att se på. De generösa bänkskivorna är av svart granit, väggarna har vitt falsat metrokakel och de vita skåpsluckorna pryds av vackra mässingsbeslag. Gasspis, fläktkåpa, micro, kyl/frys och vinkyl kommer från de stilsäkra och kvalitativa varumärkena Ilve och Smeg. Från köket finns en groventré som leder ut till baksidan med uteplatser, växthus och carport. I anslutning till köket finns en hel-kaklad toalett med duschhörna.

LJUSFLÖDE OCH HAVSUTSIKT. Den fina murade trappan tar dig upp till plan två i den nya till-byggda delen. Trappräcket i järn är både ett modernt och unikt inslag. Planlösningen här är öppen. Till vänster finns ett härligt allrum med ett underbart ljusflöde från flera stora takfönster. På gaveln finns en glasdörr med fransk balkong med utsikt över havet. I vinkel mellan den äldre och nyare delen finns ett master bedroom med öppen planlösning mot allrummet. Härifrån kommer du vidare in till den äldre bostadsdelen, med trappan som leder ner till sällskapsrummet. Ett rymligt allrum med kupa har en underbar utsikt ner mot hamnen och havet. Intill allrummet finns ett sovrum och en helkaklad toa-lett. På gaveln finns ytterligare ett stort sovrum som vid behov kan delas av till två sovrum. På källarplanet, under den äldre bostadsdelen, finns en charmerande vinkällare som har inretts på ett smakfullt och mysigt sätt. Här återvänder medelhavskänslan och du kan lika gärna befinna dig i Toscana. Golv med handslaget tegel, tjocka stenväggar, svart trävirke och gjutjärnsfönster pryder utrymmet. Här njuter du gärna av lite vinprovning tillsammans med chark, ost och bröd en lördagseftermiddag. Under den nybyggda delen finns en stor källare med förvaringsutrymmen och möjlighet för hobbyrum.

LJUVLIG UTEMILJÖ. Utemiljön kan bäst beskrivas som sagolik. Hamnen, havet och Skillinges mysiga by ligger alldeles runt husknuten. Här är det lugnt, fridfullt och idylliskt. I trädgården njuter du inte bara av utsikten. Huset är vackert, grönskan stor och uteplatserna många. De mysiga stensatta platserna med allt från singel till grändsten är strategiskt utplacerade i sol och skugga. Nivåskillnaderna ger en spännande effekt. Det underbara växthuset används flitigt som en stämningsfull matplats om kvällarna från vår till tidig höst. Ett sött och rött gästhus har plats för övernattande gäster och carporten rymmer två bilar. Den före detta lärarbostaden erbjuder allt du kan drömma om för dig som önskar bo på ett fantastiskt läge som detta och älskar detaljer från svunna tider. Fasader och golv med handslagen tegel, gra°stenens tyngd, handsmidda haspar och beslag. Patina och karakta¨r i sann harmoni med det moderna - utfört med en omsorgsfull och stilsäker hand.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kvarnby 171:6

Övriga byggnader/utrymmen

I förlängningen av carporten finns ett praktiskt gästhus för övernattande gäster, barn eller barnbarn.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1967-09-27) Stadsplan (1937-11-19)

Parkering

Carport med plats för två bilar.

Vägbeskrivning

Byggmästaregatan 7, Skillinge. Välkommen på visning!

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 108 000 kr
Byggnadsvärde
1 499 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
8 700 000 kr
Rum
7
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
250 kvm*
Tomtarea
851 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
500 kr
Värme
33 000 kr
Försäkring
5 000 kr
Renhållning
1 600 kr
Vatten/Avlopp
9 500 kr
Summa
49 600 kr

I uppvärmningskostnader ingår även hushållsel.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

Tillbyggnad av fastigheten 2010 då också del av befintlig byggnad renoverades samt att taket lades om på den gamla bostaden. Carport och stenmurarbyggdes 2014

Tomt

Stora delar av tomten är vackert stenlagd med kullerstensbeläggning, singel samt betongsten där många uteplatser strategiskt är utplacerade för att hitta en plats med sol eller skugga vid behov. Det inglasade växthuset är en av uteplatserna där man flyttar in vid de sena timmarna och söker utsikten och ljuset på Bornholm. Stenmurar finns på flera ställen längstomten

Övrigt

Säljarens tankar kring bostaden och läget:
Alldeles speciell charm med havsutsikt tom från källaren, många trevliga uteplatser inte minst det inglasade växthuset/orangeriet som alltid tillåter oss att "sitta ute" oavsett väder havsutsikt. På höst och vinter möjligheten att tända upp våra kaminer och krypa ihop framför våra kaminer. Huset tillåter stora familjen och mycket umgänge. Den ursprungliga bostaden är uppförd på vacker gråstensgrund där handslagen tegel finns som fasad
Ja huset har allt man kan önska sig, helt enkelt.
Del av huset är ursprungligen från 1878 uppförd i vackert handslagen tegel i skiftande färger, under de tidigare åren fungerade huset som lärarbostad till Skillinge skolans lärare. Huset har under nuvarande ägare genomgått en totalrenovering där all el, vvs bytts ut samt att man ändrat planlösning till en ljus, öppen och modern planlösning, bostaden har också byggts till på ett smakfullt och varsamt sätt som som lyft utsikt och möjligheter för uteplatser, balkonger samt en mysig vinkällare.
Stora delar av tomten är vackert stenlagd med kullerstensbeläggning, singel samt betongsten där många uteplatser strategiskt är utplacerade för att hitta en plats med sol eller skugga vid behov. Det inglasade växthuset är en av uteplatserna där man flyttar in vid de sena timmarna och söker utsikten och ljuset på Bornholm. Stenmurar finns på flera ställen längs tomten

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggår
1878
Fasad
Tegel, puts
Stomme
Tegel och leca isoblock
Bjälklag
Betong,trä
Uppvärmning
Vattenburet via luft/vatten o luft/luft värmepump
Takbeklädnad
Papp av modell shingel
Ventilation
Självdrag samt fläkt i våtutry
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
Tvåglas kopplade med spröjs samt energiglas
Grundmur
Gråsten/natursten samt betong

Området

Att bo på Skillinge

Av Österlens sju ursprungliga fiskelägen är Skillinge ett av de charmigaste. Idag en levande by under årets alla månader med livsmedelsaffär, förskola, äldreboende och bebyggt av villor samt fritidshus i modern stil. Men här finns också ett historiskt arv i form av välbevarade kaptenshus, fiskarebostäder och smala strädden ner mot småbåtshamnen samt ett vibrerande kulturliv.

Det heter faktiskt att bo ’på’ Skillinge. I forna tider bodde man på något av Österlens fiskeläger som sedan revs och flyttades till annan plats utmed Östersjökusten. Skillinge är idag en by med året-runt-service som livsmedelsffär, förskola och äldreboende. Här finns caféer, restaurang, B&B med en välbesökt småbåtshamn med skeppsvarv och båtklubb i centrum för folklivet. Ursprunget manifesteras även i ett sjöfartsmuseum. Idag är Skillinge också något av ett kulturellt centrum för besökare under den årliga Konstrundan. Det är många konstnärer som valt byn till sin plats på jorden och här finns även ett aktivt scenliv genom uppsättningarna på Skillinge Teater.

Bebyggelsen, som speglar utvecklingen genom århundraden, är mycket varierad. Storslagna kaptensgårdar, uppförda främst under 1800-talet blandas med charmiga fiskarbostäder som kanta smala strädden. Ett område med ny arkitektur och moderna villor är fint placerat nära småbåtshamnen. Gislöv är en av de minsta byarna på Österlen. Husen och gårdarna samlas kring korset som bildas av vägar till Simrishamn, Skillinge, Borrby och Brantevik. Här finns det vackra lövskogsområdet Gislövs stjärna och mitt i skogen tronar också utomhusdansbanan Österlens stjärna. Två kilometer därifrån ligger idylliska Gislövshammar där ett femtontal hus och länger kantar smala gator. Naturen är särpräglad med trappstegsformade kalkstenshällar invid strandlinjen. Havet vid Gislövshammar är mycket populärt bland vindsurfare. Fågelskådare uppskattar djurlivet och det går ett vackert promenadstråk vidare till Brantevik. Östra Nöbbelöv, där merparten av bebyggelsen är från mitten av 1800-talet, ligger inåt land inbäddad i det mjukt kuperade landskapet. Det finns goda bussförbindelser mellan alla byarna vidare utmed kust- och inland samt till Simrishamn där Pågatågen går in till Malmö.

Att äta gott är något av en skånsk specialitet och på Skillinge med omnejd erbjuds flera möjligheter till detta. Hamnkrogen i Skillinge bjuder på en livlig atmosfär medan Karnelund Krog & Rum i Gislövs by erbjuder vällagat mat, lugn och ro. På Sparrisgården har man odlat sparris, och annat gott, i tjugo år. Under den årliga Krusbärsfestivalen i Skillinge står istället det taggiga lilla bäret i fokus. Här tävlar man om godast krusbärsbakverk och i marknadsstånd vid hamnen erbjuder lokala producenter sina varor.

Köpa eller sälja bostad på Skillinge? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skillinges 3 bästa

3
 • Karnelund Krog & Rum
  Stilla ställe för mat och avkoppling
 • Krusbärsfestivalen
  Trevligt firande för hela familjen
 • Sparrisgården
  Gårdsbutik och självplock

Karta

Byggmästaregatan 7

Byggmästaregatan 7,
276 60 Skillinge

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jörgen Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 01