Alla bilder

Västra Hamnen, Malmö

Vimpelgatan 9

Exkl.
På förhand
Pris
7 000 000 kr
Avgift
4 500 kr
Antal rum
4
Boarea
140 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5

Kommer snart ut till försäljning!

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

Alla bilder

Beskrivning

Arkitektritad våning om 140 kvm med havutsikt och två terrasser!

Beskrivning

De urbana villorna tilldelades det prestigefyllda Kaspar Salin-priset 2009. Villorna är staplade på varandra och har utformats med kluriga lösningar som gör det möjligt med bland annat egna odlingar på balkonger och gemensamma utrymmen med stort orangeri och odlingslotter. De 140 kvadratmeterna fördelas på tre fina sovrum, stort vardagsrum med panoramafönster mot havet och utgång till stor terrass som tillsammans med kök med helglasad och skjutbar vägg mot söderterrass suddar ut gränsen mellan ute och inne. Hiss från markplan rakt in i lägenheten. Bilplats vid entrén ingår. Ett helt magiskt boende som inte liknar något annat du har sett.

Fakta

Övriga utrymmen

Två balkonger

Övrigt

För finansiering kan vi i samarbete med Nordea erbjuda en rad produkter och tjänster som gör det enklare för dig som köper nytt boende. Kontakta gärna Nordea på 0771-22 44 88.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 500 kr
El ingår
Ja
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
54 000 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
7 000 000 kr
Våningsplan
4 av 5 *
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
140 kvm
*

Våningsplan 4 av 5.

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Karta

Vimpelgatan 9

Området

Att bo i Västra HamnenAtt bo i Västra Hamnen eller Dockan – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

Salta bad, idyllisk strandpromenad, exklusiva restauranger och bedårande utsikt finner du i Västra Hamnen och Dockan. Det är svårt att tänka sig att det i slutet av 1990-talet nästan uteslutande fanns industrier och skeppsvarv i området. Idag blomstrar stadsdelarna. På somrarna spenderar många Malmöbor lata dagar på strandpromenaden och på Dockan marina.

Stadsdelen Västra Hamnen började ta sin form under den europeiska bostadsmässan som hölls sommaren 2001. Det första bostadsområdet fick därför namnet Bo01. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur kustnära industrimark har kunnat göras om till ekologiskt hållbar stadsbebyggelse.

Idag är Västra Hamnen känd världen över för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som största turistattraktion. Den spektakulära 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som utlandet kommer för att beskåda den. Torson designades av den världsberömda arkitekten och skulptören Santiago Calatrava, som även har designat Milwaukee Art Museum och Olympiastadion i Aten.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Området var från början ett industriområde men har under de senaste tio åren förvandlas till ett mycket trevligt bostadsområde. Ett flertal stora företag, bland annat Mercedes och Sigma, har sina kontor i området. Här har även Bjurfors sitt huvudkontor. Den gamla Dockan har återanvänts och skapats till en mycket attraktiv småbåtshamn. Att blanda nytt och gammalt har blivit ledordet i uppbyggnaden av Dockan. Flertalet gamla byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har numera Malmö Högskola sin verksamhet i den gamla ubåtshallen.

Man kan knappast prata om Dockan utan att nämna den stora Kockumskranen. Den var med sina 140 meter den största bockkranen i världen. 2002 monterades kranen ned och skeppades till Sydkorea, efter att ha köpts av Hyundai Heavy Industries för den symboliska summan 1 USD. Den är idag rödmålad med texten ”HYUNDAI” i vitt och kallas nu för ”Tears of Malmoe”, då det sägs att stadens invånare grät när de såg sin kran bogseras i väg.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dokument och länkar

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.