På attraktivt, havsnära läge

Västra Hamnen, Malmö

Västra Varvsgatan 27

Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
3 231 kr
Antal rum
2
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På attraktivt, havsnära läge

Trivsam tvåa på insynsskyddat läge i omtyckta Västra hamnen. Stor balkong med fri utsikt över Varvsparken och Turning torso.

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu har du chansen att förvärva en lägenhet där det bara är att hänga av sig jackan och börja trivas. Lägenheten erbjuder 54 kvadratmeter som fördelas i en social, insynsskyddad planlösning där varje vrå utnyttjas. Tack vare de stora fönsterpartierna skapas ett härligt ljus vilket bidrar till en rymlig känsla i boendet. På den stora och trivsamma balkongen kan du njuta av både frisk luft och solens strålar tillsammans med nära och kära.

I Västra Hamnen bor du i ett av Malmös mest attraktiva områden med all service, matbutiker och stadens utbud på nära håll. Gott om restauranger och caféer i absolut närhet. Favoriter som Bar Italias glassortiment ligger på Sundspromenaden en kort promenad bort. Scaniabadet ligger direkt utanför, perfekt för sol och bad. Bra läge för pendling till både Köpenhamn och övriga Skåne med centralstationen på cykelavstånd. Här finns verkligen allt för dig som vill bo centralt och njuta av det bästa Malmö har att erbjuda.

Interiör

Två rum och kök fördelat över 54 rymliga kvadratmeter. Nedan följer en konkret beskrivning av bostadens rum med materialval och attribut.

Hall:
Öppen hall med förvaringsmöjligheter i två garderober samt på hatthylla och krokar. I hallen och genom hela bostaden löper ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Kök:
Socialt kök med många beredningsytor och gott om förvaring. Vita, släta luckor matchas fint mot den grå bänkskivan och det grå kaklet. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt. Köket är utrustat med en maskinpark bestående av spis (Electrolux), fläkt (Franke), mikro (Electrolux), kyl/frys (Electrolux) och diskmaskin (Electrolux).

Sällskapsrum:
I anslutning till köket finns det rymligt sällskapsrummet. Här finns plats för både soffgrupp och matbord för minst fyra personer. Från sällskapsrummet nås balkongen belägen i söderläge. Balkongen är möblerbar och bjuder på fri utsikt över Varvsparken. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Sovrum:
I anslutning till sällskapsrummet finns det trevlig sovrummet. Här ryms med enkelhet fullstor säng och andra sängmöbler. Goda förvaringsmöjligheter ges tack vare de fyra inbyggda garderoberna. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs i ekparkett.

Badrum:
Stort, helkaklat badrum med ljust kakel och klinker i grått. Här finns dusch, tvättställ, spegelskåp, wc, tvättmaskin och torktumlare.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kommendörkaptenen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
86
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kommendörkaptenen 1 ombildades under 2019. Byggnaden uppfördes på fastigheten under 2008. Föreningen innehar tomträtten Malmö Kommendörkaptenen 7 med adress Flaggskeppsgatan 2, Flöjelgatan 4 och Västra Varvsgatan 25-37, 211 14 Malmö. Föreningen består av 86 bostadslägenheter och två lokaler. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Föreningen innehar fastigheten Malmö Kommendörkaptenen 7 med tomträtt.

Föreningen har ett gemensamt elavtal och tillämpar individuell mätning och debitering. Avläsning sker varje månad.

Avgiftsförändring
I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring (kontrollerat 2020-01-08)

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande om släktskap mellan ägarna kan fastställas. Juridiska personer accepteras inte.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring (kontrollerat 2020-01-08)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2018 genomfördes en OVK-besiktning och två av fyra hissar byttes.
2019 byttes de kvarvarande två hissar.

Vänligen kolla i upprättad underhållsplan i fråga om framtida renoveringar och underhåll av fastigheten. Ingen planerad renovering i dagläget (kontrollerat 2020-01-08).

Parkering

Parkering i garage tillhandahålls av Q-Park. Totalt finns 66 parkeringsplatser som vardera kostar 800 kr/mån. För mer information kontakta Q-Park.

TV/bredband

Kabel-TV samt bredband via Telia.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga och lägenhetsförråd.

Övrigt

Styrelsen nås på brf.kommendorskaptenen@gmail.com

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 231 kr

ink. värme, vatten, tv och bredband. Föreningen har individuell mätning och debitering (IMD) av elförbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,9318%
Andel av årsavgiften är
1,21622%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
01252
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja*
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54 kvm**

* Hiss från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
290 kr
Summa
490 kr

Byggnadssätt

Byggår
2008

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-11-04

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Västra Varvsgatan 27

Västra Varvsgatan 27,
211 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Masttorget 5
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 910 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Lilla Varvsgatan 19A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 958 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Stormastgatan 9
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 190 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!