Härligt grändläge mot Turning Torso, Njut mitt i hamnen av inglasad balkong och närheten till city.

Västra Hamnen, Malmö

Västra Varvsgatan 18C

Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
4 042 kr
Antal rum
3
Boarea
73 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 22/9, KL 15:00 - 15:30

  Bokad visning.

Boka visning

Härligt grändläge mot Turning Torso, Njut mitt i hamnen av inglasad balkong och närheten till city.

Härligt grändläge mot Turning Torso. Njut mitt i hamnen av inglasad balkong och närheten till city. Våning tre erbjuder härliga vyer och köks - ö !

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Hissen tar oss till våning tre i huset och till ett kvadratsmart boende om 73 kvadratmeter. Ett fint boende på gavel med stor delvis inglasad balkong med tilltagna kvadratmeter. Ett härligt läge mot den lilla gränden och kanalens vattenbryn alldeles nedan. Vi njuter av utsikten mot Turning torso med sol från tidig förmiddag men framförallt ett härligt solnedgångsläge på sen kväll. Här går det verkligen att njuta! Utsikten över Turning Torso, grönområden samt kanaler lugnar själ och sinne.

3 rum och kök i utmärkt disposition. Vi ges stora sällskapsytor där kök och vardagsrum samspelar på bästa sätt med härlig köks - ö som rumsavdelare. Fina detaljer som burspråk och skjutdörrar gör bostaden unik. Utmärkt med förvaring. Väldisponerat sovrum samt arbetsrum/barnrum gästrum. Stort tilltaget badrum med egen tvättmaskin och torktumlare för bekvämlighetens skull. Fastigheterna stod färdiga 2012 och 2014 och till lägenheten valdes trevliga materialval som höjer känslan i lägenheten.

Denna bostad tillhör Ankarparkens första etapp som uppfördes av Hökerum Bygg. Fastigheten är miljöcertifierad och utrustad med två stora takterrasser, fyra övernattningsrum och två relaxrum. Relaxavdelningar med bastu finns att nyttja fritt för medlemmarna. Inom föreningens område finns gott om cykelparkeringar och härliga grönytor. Miljötänket gör sig bland annat påmint i form av solceller på taket och fastigheten stoltserar med fantastiska energivärden. Härtill finns även två Havsterrasser på fastigheternas tak för medlemmarnas disposition med goda grillmöjligheter och odlingslådor. Perfekt tillhåll privat eller i större sällskap på taket med klart västerläge och fantastisk vyer som glänser även längs solnedgång.

Läget på Västra Varvsgatan lämpar sig utmärkt för så väl gammal som ung. Här bor du med restauranger, butiker och salta bad alldeles runt knuten. Diverse träningsaktiviteter så som Kockums fritid med is/simhall m.m erbjuds i bostadens omedelbara närområde och Malmö Högskola nås på några minuter. På cykelavstånd finner du pendlarvänliga Centralstationen och citys utbud av shopping och nöjen. Kort sagt ett utmärkt boende för den som önskar bo bekvämt på havsnära adress.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Vitmålade väggar och mörka klinker leder oss vidare in i lägenheten. Två garderober.

Badrum:
Helkaklat fräscht badrum. Vitt kakel pryder väggarna och på golvet ligger mörkt klinker som ger snygga kontraster. Fondvägg. Här finner vi tvättmaskin och torktumlare, dusch, vask, handdukstork, spegelskåp samt wc. Golvvärme och infällda spots i taket. Mora takdusch. Samtlig utrustning från 2014

Vardagsrum:
Härligt vardagsrum i öppen planlösning med köket. Stilren parkettgolv och vita väggar. Ett trevligt rum som ger utrymme till flera valbara möbleringar. Köks-ön är flyttbar vilket gör att rummet med enkelhet kan utföras med stor matplatsyta. Här finns gott om plats för matbord samt soffa idag.

Sovrum:
Mysigt sovrum med stor skjutdörrsgarderob längs hela väggen. Vacker parkett och vita väggar. Rymligt samt klok arkitektonisk lösning med två dörrar för att optimera nyttjandet av ytan.

Sovrum: 2 är ett mindre men väl fungerande sovrum/arbetsrum. Parkettgolv, vita väggar samt 1 garderob. Trevligt burspråk. Fungerar utmärkt som barnrum.

Kök: Charmigt kök med köks-ö. Toppmodernt kök från Vedum. Fin köksinredning samt påkostade vitvaror. Härliga arbetsytor samt en social planlösning gör att här kan man samlas. Här finner vi spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys samt kockens bästa vän diskmaskinen.

Balkong: likt ett eget rum erbjuds vi en stor balkong som delvis är inglasad. Här erbjuds yta för loungemöbler samt ytterligare yta för möblemang.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ankarparken 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
107
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 107 lägenheter och 4 lokaler fördelat på sex hus. Husen färdigställdes 2014 och beställare var Hökerum Bygg AB. Bredablick handhar föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning. Föreningen fastighet är friköpt.

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-09-11.

Föreningen accepterar ej juridiska personer.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.brfankarparken.se

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Då huset är nybyggt föreligger inga planerade renoveringar.

Parkering

Föreningen har upplåter 66 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 950 kr/månad samt 6 garageplatser för MC som kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad. Kösystem tillämpas och i dagsläget är det kö.

TV/bredband

Kabel-TV och bredband via Comhem.

Gårdsplats/innergård

Två takterasser med grillmöjligheter och möblemang.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd finns.
I föreningen finns ett relaxrum med bastu som går att hyra för 100 kr. Föreningen har yttreligare en bastu (utan relaxrum) som kan hyras för 50 kr.
Föreningen har tre gästlägenheter som går att hyra för mellan 100-200 kr/natt.

Övrigt

Alla lägenheter är utrustade med tvättpelare förutom ettorna i hus 1. Ettorna har tvättstuga på vardera våningsplan.

Till alla bostadsrätter hör ett förråd.

Föreningen utför tillsyn vid överlåtelse.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 042 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för kabel-TV och bredband om 187 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,127%
Andel av årsavgiften är
1,127%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
632
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
73 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
563 kr
Försäkring
285 kr
Summa
848 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2013-2014

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
96

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Västra Varvsgatan 18C

Västra Varvsgatan 18C,
211 15 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Barometergatan 90
  Utgångspris
  4 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 194 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Västra Varvsgatan 21D
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 840 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-09-22 14.50 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Masttorget 5
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 910 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Flöjelgatan 4
  Pris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 753 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2019-09-23 17.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Västra Varvsgatan 35
  Pris
  2 575 000 kr
  Månadsavgift
  3 531 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Varvsgatan 27
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 231 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Västra Varvsgatan 16E
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 938 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Märsgränd 19
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 870 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2019-09-23 16.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Lilla Varvsgatan 19A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 958 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Salongsgatan 17
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 255 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!