Västra Hamnen, Malmö

Sundspromenaden 1

Utgångspris
1 350 000 kr
Avgift
1 428 kr
Antal rum
1
Boarea
21 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På absolut första parkett intill Marinan och strandpromenaden i Västra Hamnen ligger denna renoverade etta med hotellkänsla

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

 • Extra kontaktperson

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Sundspromenaden 1. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
Sundspromenaden 1
Välkommen till Sundspromenaden 1. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
Välkommen till Sundspromenaden 1
Ytskikt och garderob renoverat 2018. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
Ytskikt och garderob renoverat 2018
Totalrenoverat badrum från 2018. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
Totalrenoverat badrum från 2018
Plats för både säng och soffa. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
Plats för både säng och soffa
Smarta lösningar med rymlig garderob och ugn. Sundspromenaden 1 - Bjurfors
Smarta lösningar med rymlig garderob och ugn

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Sundspromenaden 1 och denna renoverade etta med hotellkänsla där inget har lämnats åt slumpen. Här bor du billigt på ett av Västra Hamnens absolut bästa lägen med både Havet, Marinan och Sundspromenaden som granne. Lägenheten renoverades i februari 2018 och här finns alla bekvämligheter som du kan tänka dig och denna bostad passar utmärkt för förstahandsköparen, studenten, övernattningslägenhet eller ett mindre praktiskt boende.

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkomnande hall genom säkerhetsdörren och på golvet ligger ett enhetligt ljusgrått trägolv från februari 2018 och väggarna är vita.

Till höger ligger det lilla delvis renoverade köket. Köket går i modernt grått med bra förvaring, praktisk bänkskiva, två spisplattor, ny varmluftsugn från 2018, vask, rostfri blandare, vit kyl med frysfack.

Rummet är trevligt beläget in mot innergården på svalt och avskilt läge samt med utsikt mot Turning Torso. På golvet ligger även här det ljusgråa trägolvet från februari 2018, väggarna är vita i det vita taket finns en ljusramp med LED-belysning. Här finns plats för både säng, matbord, TV och vid badrummet finns en rymlig inbyggd garderob med spegelskjutdörrar.

Totalrenoverat badrum från februari 2018 med ljusa helkaklade väggar och ljust klinkergolv. Utrustat med vägghängd toalettstol, duschhörna med vikbara duschväggar, vask med kommod, förvaringsskåp och speglar.

Fakta

Uteplats/balkong

Föreningen har gemensam innergård som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Ombyggnad, Renoveringar

Lägenheten renoverades under 2018 med helt nytt badrum, nya golv, nya ytskikt och ugn sattes in.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät, bredband och IP-telefoni via Com Hem. Utöver månadsavgiften tillkommer en fast kostnad för detta om 325 kr/mån. I denna kostnad ingår bredband med en hastighet om 100/10 Mbit/s (högre hastigheter är tillgängliga mot en extra kostnad) samt TIVO Mellan.

Parkering

Garage finns i fastighetens källarplan med bilhiss. Kostnaden för garageplats tillkommer månadsavgiften med 715 kr/mån. En garageplats följer med lägenheten om så önskas. Önskas ingen garageplats tillfaller denna föreningens separata kösystem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 428 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten. Obligatoriska tillägg tillkommer på 325 kr för bredband och 267 kr för el.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,924%
Andel av årsavgiften är
1,19969%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 350 000 kr
Lägenhetsnummer
6
Våningsplan
2 av 5*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
21 kvm**

* Våningsplan 2 av 5.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2001

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Marinan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
33
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Marinan är en äkta förening som bildades 2003 och förvärvade då Salongen 1 som uppfördes 2001 och består av 33 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. 1997 vann arkitekterna Ola Kjellander och Stefan Sjöberg den internationella arkitekttävlingen Bo2000 med detta hus. Huset uppfördes och invigdes i samband med utställningen Bo01. Fastigheten är friköpt. Ekonomisk förvaltare är SBC.

Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året. Kontrollerat 2019-07-05.

Juridisk person accepteras ej som medlem.
Delat ägande accepteras under förutsättning av den som bor i bostaden äger lika mycket som resterande ägare.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information: www.marinan.bostadsratterna.se

Ovanstående information är hämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018 nymålning av garage och passage, reparation och ombyggnad av bilhiss.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2028.

Parkering

I föreningen finns 11 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 775 kr/månad.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har gemensam innergård som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i fastigheten men denna får endast nyttjas av bostadsrättsinnehavarna på andra våningen då resterande lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin/torktumlare. Cykelförråd finns att tillgå i föreningen.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
200 kr
Summa
200 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
126

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Sundspromenaden 1

Sundspromenaden 1,
211 16 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

 • Extra kontaktperson

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Västra Varvsgatan 16G
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  1 606 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  26 kvm

  Visning: 2019-10-20 18.10 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra varvsgatan 16G
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  1 606 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  26 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!