Sankt Knut när det är som bäst!

S:t Knut, Malmö

Amiralsgatan 44D

Budgivning pågår
Utgångspris
2 745 000 kr
Avgift
3 390 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
78 kvm

Visning

 • måndag 18/11, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

Boka visning

Sankt Knut när det är som bäst!

Underbar trerummare på populära S:t Knut. Genomgående planlösning, nyslipade brädgolv och stora fönster med fint ljusinsläpp.

 • Ansvarig mäklare

  Andrés Villalobos

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 70

 • Extra kontaktperson

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna upp till andra våningen till denna underbara trerummare om 78 kvm i detta trevliga hus mitt på populära S:t Knut. Här vågar vi lova att du känner dig hemma varje gång du öppnar dörren. Lägenheten har en genomgående planlösning och stora vackra fönster vilket bidrar till att den är väldigt ljus och luftig. På golven ligger nyslipade och fina brädgolv. En lyckad sammanslagning av två mindre bostäder ger bra med ytor och en spännande planlösning. Här samsas originaldetaljer som takrosetter, höga lister och spegeldörrar med ett modernare kök med induktionshäll och diskmaskin. Två större sällskapsrum och ett sovrum, separat duschrum och wc samt fyra inbyggda garderober ger oss allt vi behöver för ett hem att trivas i.

Med närhet till Folkets park, city, affärer, gym, kommunikationer och allt du kan tänka dig bor du här på ett perfekt läge på mysiga S:t Knut. Mitt bland kulturhusen och mysiga små caféer bor du här i grönskande kvarter med en trevlig innergård och i en välskött förening.

Interiör

Hall

Från den mysiga och grönskande innergården välkomnas vi upp till andra våningen. Hallen är öppen och stor och här slås vi av ljusflöde från flera håll. Till vänster når vi bostadens kök, till höger ett av sällskapsrummen och rakt fram kommer vi in till nästa del av bostaden som har samma planlösning fast spegelvänd, som den första delen. Denna mysiga lägenhet är alltså en lyckad sammanslagning av två tidigare mindre bostäder. Hallen pryds av från i år nyslipat brädgolv som löper vidare genom bostaden. Väggarna är vita och här finns två garderober för avhängning/förvaring.

Kök

Trevligt och fräscht kök med vita luckor och beslag i silver. Här finns många skåp på två sidor om rummet för mycket förvaring. Smart planerat Ikea-kök med inbyggd micro, inbyggd varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin, tvättmaskin (2019) och integrerad kyl/frys. Bänkskivan i massiv ek går hand i hand med glaskaklet i ljust turkos ovan bänken. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger laminat. Fönster ut mot den mysiga innergården och plats för matbord för fyra personer.

Sällskapsrum

Ett fantastiskt ljus dränker detta rymliga rum som idag används som sällskaps/vardagsrum som ligger i direkt anslutning till höger från hallen. Det nyslipade brädgolvet flyter vidare från hallen genom det stora valvet och den genomgående planlösningen skänker ljus från två håll. Här är väggarna målade i en ljusgrå ton. Idag används rummet som sällskapsrum och bibliotek.

Vardagsrum

Vidare från hallen går vi igenom den lilla gången för att komma till bostadens ”nästa del”. Idag används rummet till höger som vardagsrum men det kan med enkelhet användas som sovrum också om man önskar två st sådana. Med fönster ut mot härliga Folkets park och nyslipat brädgolv är detta ett rum att trivas i, vad ni än väljer att utnyttja det som. Ljusgråa väggar. Fina detaljer som takrosett, höga lister och vackra spegeldörrar till de två garderoberna för tankarna tillbaka till byggnadsåret.

Sovrum

På lugnt läge med fönstret mot den stilla innergården finner vi sovrummet. Här är ena väggen tapetserad med en vacker mörk tapet med blomstermönster. De andra tre väggarna är målade i vitt. Ovan fönstren finns en list framför gardinstången vilket ger ett lyxigt intryck där mörkläggningsgardinerna hänger ända från taket. Här finns plats för en dubbelsäng och nattduksbord. På golvet ligger nyslipat och fint brädgolv.

Duschrum

Separat duschrum som varsamt har renoverats med vita långsmala kakelplattor på väggarna och grå klinker på golvet. Snygg design med inbyggd hylla i väggen och takdusch.

WC

Enskild toalettrum med wc och handfat med mörk och stilren kommod. Spegelskåp som matchar med kommoden. Helkaklat i vitt och grå klinkel på golvet som matchar med duschrummets design.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Planeten 1

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 390 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband, sophämtning samt bostadsrättstillägg.

(Grundavgiften är 2000 kr därefter specificeras de obligatoriska tilläggen följande:
221 kr vattentillägg
845 kr värmetillägg
58 kr kabel-tv
101 kr sophämtning
165 kr bredband)

Ekonomi

Andel i föreningen
5,9316%
Andel av årsavgiften är
5,76718%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 745 000 kr
Lägenhetsnummer
1021
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
78 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
433 kr
Summa
433 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1933
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Planeten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Planeten bildades när huset byggdes 1933. Föreningen omfattar 22 lägenheter, samtliga med bostadsrätt. Föreningen har god sammanhållning och sköter delar av underhållet själva för att hålla kostnaderna nere. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen äger tomten. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (2019-08-21).

Medlemskap
Föreningen accepterar inte delat ägande, de vill att den som köper lägenheten ska bo där.
Juridiska personer accepteras inte.

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning och kontrollerats med representant från föreningen. Slutlig köpare uppmanas kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar
1990 Fönster byttes
2003 Ny värmeanläggning
2004 Nya vattenstammar
2004/2005 Taket byttes
2006 Fasad målades
2009 El byttes ut. Innergården fick ny markbeläggning. Barnvagnshus byggdes
2011 Löpande underhåll för belysning i trapphus, källare, tvätt- och torkrum
2013 Fiberbredband drogs in till huset. Avloppsstammarna spolades och filmades
2015 Husgrunden putsades om och målades mot Amiralsgatan. Grindar renoverades och förbättrades.
2016 Relining av köksstam. Tak reparerat runt skorsten. Löpande underhåll för belysning i trapphus och källare, barnvagnshus, tvätt- och torkrum.
2017 Grindar ombyggda.
2018 OVK (obligatorisk ventilationskontroll)

Kommande renoveringar
Ommålning av entrédörrar (från gården) samt eventuellt ommålning av trapphus samt relining av resterande avloppsstammar.
Relining har gjorts på ett par avloppsstammar, men inte alla. Datum är inte bestämt för renoveringarna.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2013-2032.
I dagsläget finns ingen aktuell energideklaration för byggnaden. Detta ska åtgärdas och föreningen planerar att det ska finnas en ny energideklaration inom loppet av 6 månader.

Parkering

Boendeparkering går att ansöka om i området genom Malmö Stad.

TV/bredband

Kabel-tv, basutbud via Comhem, tillkommer som en obligatorisk kostnad om 58 kr på månadsavin.
Bredband via Telenor, tillkommer som en obligatorisk avgift om 165 kr på månadsavin.

Gårdsplats/innergård

Obligatoriska städdagar vår och höst samt trapphusen städas på rullande schema. Gård, gräsklippning och snöskottning tas också hand om medlemmarna. Föreningen har pallkragar som är fria att plantera i och trevliga utemöbler samt gräsmatta.

Gemensamma utrymmen

I föreningens gemensamma tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum. Tvättstugan är placerad i källaren. På gården finns även ett barnvagnshus. Ett övernattningsrum beläget i källaren finns att hyra för 100 kr/natt.
Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd.

Länkar

Området

Att bo på S:t Knut

Om du vill bo med direkt närhet till citykärnans puls men ändå ha lugn och ro är området runt S:t Knuts Torg platsen för dig. Här är det lätt att slappna av, sätta dig på ett av de många kaféerna eller spatsera i en grönskande allé. Den naturliga samlingspunkten blir S:t Knuts Torg med flertalet kaféer, restauranger och barer.

Runt S:t Knuts Torg är det alltid liv och rörelse samtidigt som det är lätt att låta lugnet infinna sig. På sommaren förvandlas torget till en naturlig samlingsplats för alla som vill ta det lugnt. Runt torget finns ett flertal uppskattade fik som förlänger sina uteserveringar ända ut på torget med härliga solstolar och vackra trämöbler.

I området återfinns även det som kallas Engelska kvarteren bestående av vackra tegelhus i två plan. Ett besök här gör att det känns som du åker rakt tillbaka till 1930-talet. Området präglas av de låga husen med underbara gårdar med bersåer, rosenbuskar och örtträdgårdar. Som boende här kan du verkligen njuta av lugnet bland grönska samtidigt som du har city runt hörnet.

S:t Knuts Torg tillhör stadsdelen Södra Innerstaden. En sprudlande stadsdel som är fylld av vacker arkitektur, Sveriges äldsta folkpark och Malmös matmecka Möllevången. I området bor det många yngre vilket också har satt sin prägel på området. Från de många fina innergårdarna hörs barnskratt och lek och S:t Knut är ett perfekt tillhåll för barnfamiljen.

Grönområden och parker är något som du har direkt närhet till när du befinner dig på S:t Knuts Torg, framförallt Rörsjöparken. På sommaren kryllar parken av Malmöbor som tar igen sig och njuter av solen på en filt. I parken finns även en av Malmös många temalekparker. Tillgänglighetsparken, som lekparken heter, stod färdig år 2000. Här kan barnen roa sig i timmar med vattenspel, klätterväggar och gungställningar som är några av inslagen.

Är du en pendlare är S:t Knut en bra plats att bosätta sig på. Dels har du gång- eller cykelavstånd till det mesta i Malmö. Ska du resa längre tar du dig enkelt till Triangelns station för tågförbindelser inom Skåne och Danmark.

Köpa eller sälja bostad på S:t Knut? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

S:T Knuts 3 bästa

3
 • Söderberg & Sara
  Skånskt bakhantverk när det är som allra bäst.
 • Uggla kaffebar
  Hyllad och charmerande kaffebar som serverar frukost, lunch, fika - och så kaffe förstås.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren.

Karta

Amiralsgatan 44D

Amiralsgatan 44D,
21155 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Andrés Villalobos

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 70

 • Extra kontaktperson

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  S:t Knut, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Sankt Knuts Väg 6B
  Pris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 770 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  79 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  S:t Knut, Malmö

  Adress
  Amiralsgatan 29A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 531 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrätt

  S:t Knut, Malmö

  På förhand
  Adress
  Henrik Smithsgatan 8 B
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 106 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!