Sällsynt gatuhus anno 1909 med oändlig charm och friköpt tomt som andas idyll mitt i Malmö stad!

Sofielund, Malmö

Klaragatan 13

Budgivning pågår
Utgångspris eller Högstbjudande
5 295 000 kr
Antal rum
4
Boarea / Biarea
150 kvm / 10 kvm
Typ
Kedjehus
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
353 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 5 600 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sällsynt gatuhus anno 1909 med oändlig charm och friköpt tomt som andas idyll mitt i Malmö stad!

Unikt tillfälle att förvärva ett gatuhus om 150 kvm mitt i Malmö stad som sällan blir till salu tillsammans med egen mormorsträdgård!

 • Ansvarig mäklare

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76

Planskiss

Planlösning
Planskiss entréplan
Planlösning
Planskiss entréplan 3D
Planlösning
Planskiss övre plan
Planlösning
Planskiss övre plan 3D

Beskrivning

Beskrivning

Ta chansen att bo bekvämt i mitten av puls och folkliv i ett vackert gathus från det omtyckta sekelskiftet. Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta med både bussarna runt hörnet och stationen ett stenkast bort. Men framförallt promenerar eller cyklar ni till det mesta i innerstaden på några få minuter.

Klaragatan 13 är ett sällsynt, vackert och extraordinärt cityboende i två plan anno 1909. På denna adress är det som att bo i en stad i staden. Vackra omgivningar och ett härligt lugn för både kropp och själ är vad som väntas här.

Interiör

Inne i detta gedigna och unika gatuhus får ni uppleva en genuin samt energisprackande atmosfär från alla vackra ljusinsläpp. Hela hemmet präglas av tidlös elegans i ljusa toner, vackra detaljer från förr som lever i harmoni med nya moderna lösningar.

Detta är en ljuvlig familjebostad i två plan som inrymmer fyra rum med möjlighet till fem då två rum i fil på bottenvåning har öppnats upp och istället skapat en större sällskapsyta med ett vackert valv i renässans-anda. Det finns tre sovrum, två helkaklade badrum och ett fantastiskt Tibrokök som harmonierar med resten av det vackra hemmet. I anslutning till köket får ni en pampigt stor matsal med utgång till den grönskande och insynsskyddade tomten. Ni förses även med många bonusytor tack vare en lyxigt stor klädkammare och en oinredd vind med stora potential.

Den gröna oasen till trädgård är fint insynsskyddad och är en dröm under sommarhalvåret. Här florerar växtligheten och det enda som fattas är en karaff med jordgubbssaft samt nybakta kanelbullar när solen tittar fram och fåglarna kvittrar. Ni får även chansen att använda era gröna fingrar och skapa ett litet trädgårdsland för säsongens odlingar om så önskas. Här finns även gott om plats för barnens lek och spring samtidigt som ni kan njuta av ett glas av er favoritdryck medans den goda maten grillas.

Bostaden stoltserar med ett vackert Tibrokök med inredning i oljad al, köksö med vask och praktiskt inbyggd köksmaskin. I köket får ni även kyl och frys från Gaggenau och från Siemens spis, ugn, tallriksvärmare, fläktkåpa, mikro och vår allas vän diskmaskinen. Samtliga vitvaror är från 2007. I anslutning till köket får ni plats för ett större matbord. Detta är en levande plats där allt från familjens söndagsfrukostar till torsdagskvällens matlagning eller lördagskvällens fördrink med vännerna spenderas. Här finns gott om plats både för familjehögtiderna och till större middagar med många gäster runt bordet.

På nedre plan finner ni även kanske bostadens huvudnummer, de två generösa sällskapsytorna i fil som delas av genom ett vacker valv i renässans-anda och med ljusa trägolv och vita väggar. Detta är en plats som lämpar sig för fest, mingel och högtider. Men också för familjens vardagsaktiviteter, lek och återhämtning. Faktum är att rummet med enkla medel kan delas av och bli två separata rum om så önskas.

Ni får även ytterligare ett rymligt rum på nedre plan som kan användas som arbetsrum eller inredas till gäst- eller sovrum om önskan finns för det. På ett bekvämt avstånd från sällskapsrummen finner ni ett helkaklat badrum i sobra toner utrustat med wc, handfat, handdukstork och praktisk dusch i anslutning till hallen.

Innan ni lämnar entréplan får ni inte missa den funktionella tvättstugan. Här finns tvättmaskin (Miele, 2010) och torktumlare (Bosch, 2014).

Följ med den slingrande trappan upp till övre plan där ni blir bemötta av en varm och genuin atmosfär. På detta plan finns två väl tilltagna sovrum med charmiga vinklar som gör rummen unika. Här finns gott om flödande ljus och plats för möblemang. Intill det mindre sovrummet får ni access till en oerhört lyxig och generös klädkammare som är en dröm för alla som har kläder och skor som sitt intresse. Den oinredda vindsdelen på cirka 16 kvm (uppmätt av f.d ägaren) nås på samma plan och kan nyttjas efter era önskemål och behov. Ovanvåningen bjuder även på ett trivsamt helkaklat badrum. Här finns wc, dusch, handfat samt en handdukstork för varma handdukar året om.

Sammantaget är detta ett unikt gatuhus med oändlig charm endast minuter från gator och torg utav caféer och restauranger från alla världens hörn samt Möllevångens trevliga folkliv.

Hjärtligt välkomna på visning till denna gedigna och familjära bostad!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Klotet 26

TV/bredband

Fiber finns via ComHem, men inte uppkopplat nu.

Planbestämmelser

Stadsplan (1985-03-28) Tomtindelning (1945-07-16)

Parkering

Ja, garage.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 031 000 kr
Byggnadsvärde
1 782 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
1 000 kr
Hushållsström
8 600 kr
Värme
21 700 kr
Försäkring
5 500 kr
Renhållning
1 900 kr
Vatten/Avlopp
4 300 kr
Summa
43 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

Renoveringar sedan 2010
2017 Slipning och lackning av parkett i köket.
2014 Total renovering av fasaden med nytt murbruk och målning.
2014 Ny trappa inomhus och målning av väggarna i hallen.
2013 Nya element insatta i hela huset utom i det mindre sovrummet/klädkammaren (uppe) och i köket nere.
2013 Badrum (uppe) totalrenoverat.
(Målning har skett löpande av nuvarande ägare)

Renoveringar innan 2010 (förra ägaren)
2007 Köket totalrenoverat med helt ny inredning, ny el, putsade väggar.
2007 Arbetsrum nedre plan - ny el, putsade väggar, slipad parkett.
2007 Hall (ingång från gatan) nya innerväggar, målat tak, klinker (2006)
2007 Allrum/TV-rum ommålat, nya väggar (puts) mot kök och hall, målat tak, slipat och lackat golv.
2007 Hall mot trädgård, ny el, ommålade väggar + tak, klinker (2006)
2007 Hall ovanvåning, målat väggar + tak, klinker (2006)
2007 Största sovrummet övre plan, nya väggar puts, nytt tak, nytt golv (lackat), ny el .
2007 Minsta sovrummet övre plan, målat väggar + tak, inredning för garderob.
2000 Badrum nedre plan, renoverat av tidigare ägare.

Information

Typ
Kedjehus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris eller Högstbjudande
5 295 000 kr
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
150 kvm*
Tomtarea
353 kvm
Biarea
10 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Kedjehus
Byggår
1909
Fasad
Tegel och puts
Grund
Betong och tegel
Stomme
Tegel
Bjälklag
Tegel
Uppvärmning
Vattenburen fjärrvärme
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
2 glas kopplade samt treglas

Källare finns under hela huset, låg takhöjd.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
96
Energideklarationsdatum
2010-05-21

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadionvägen ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak. ovan. ta en promenad runt dammarna i pildammsparken så har du fått dagens motion. nedan. roa dig i folkets park, grundad av frank suell på 1800-talet.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innestadens 3 västa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Klaragatan 13

Klaragatan 13,
214 34 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76