Alla bilder

Söderkulla, Malmö

Tornfalksgatan 2A

Budgivning pågår
Utgångspris
1 295 000 kr
Avgift
3 718 kr
Antal rum
3
Boarea
78 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mäklare

 • Ansvarig mäklare

  Jennifer Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 38

Alla bilder

Trevligt vardagsrum som ligger på gaveln. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Trevligt vardagsrum som ligger på gaveln
Utsikten måste upplevas på plats!. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Utsikten måste upplevas på plats!
Fantastisk utsikt från våning 6!. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Fantastisk utsikt från våning 6!
Fint kök som går i vitt. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Fint kök som går i vitt
Sovrum 1 - här får vi plats med dubbelsäng om så önskas. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Sovrum 1 - här får vi plats med dubbelsäng om så önskas
Rakt fram ser vi sovrum 2. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Rakt fram ser vi sovrum 2
Här trvs man. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Här trvs man
Njut på den stora balkongen. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Njut på den stora balkongen
Inglasningen är lätt att öppna. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Inglasningen är lätt att öppna
Interiörbild. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Nyare kyl och frys. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Nyare kyl och frys
Rymlig hall. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Rymlig hall
Fräscht halvkaklat badrum. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Fräscht halvkaklat badrum
Varmt välkomna till Tornfalksgatan 2A!. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors
Varmt välkomna till Tornfalksgatan 2A!
Planlösning. Tornfalksgatan 2A - Bjurfors

Beskrivning

Svårslagen utsikt på bra läge i Söderkulla!

Beskrivning

I den välskötta och populära HSB föreningen Söderkulla hittar vi denna ljusa gaveltrea som är belägen ut mot öresundsbron. Här är det lätt att trivas med ljuset som strålar in från stora fönsterpartier, rymliga rum och härliga ytor. På den stora ljuvliga balkongen sitter vi gärna och njuter av solen hela dagen. Köket är arbetsvänligt med mycket förvaring i både över- och underskåp. De båda sovrummen är rymliga. Stort sällskapsrum med plats för både soffa och större matsalsmöblemang. Bostaden går i ljusa färger. Fräscht badrum och en rymlig klädkammare hittar vi hallen. En bostad som måste ses!

Bostaden ligger i ett lugnt område med närhet till köpcentrumet Mobilia där det finns möjlighet till bra shopping. Goda kommunikationer in till city, med bil tar det ca 10 minuter och ca 15 minuter med kollektivtrafik. För Öresundspendlaren är närheten till Emporia/ Svågertorp en trevlig bonus.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivningar

Hall - Välkomnande ljus hall med plats för avhängningsmöjligheter till höger och till vänster hittar vi en stor klädkammare som rymmer mycket. Väggarna är vitmålade och parkett på golvet. Säkerhetsdörr finns.

Sovrum 1 - Stort ljust sovrum med stort fönsterparti. Här får vi plats med dubbelsäng och förvaringsmöbel om så önskas. Parkettgolv och en ljuskulör på väggarna.

Vardagsrum - Rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Lägenheten blir extra ljus då den ligger på gaveln. Här får både den stora soffgruppen och matbordet plats. Perfekt när vi har gästerna över eller för familjen. Här hittar vi en av utgångarna till balkongen.

Sovrum 2 - Sovrum 2 når vi från vardagsrummet. Här får vi plats med säng och kontorsdel om så önskas. Parkettgolv och väggarna är vitmålade.
Badrum -

Kök - Smakfullt kök med bra arbetsytor. Här finns gott om förvaringsutrymmen, i både över- och underskåp. Inredningen går i vitt med guldiga handtag. Arbetsbänk i rostfritt stål och laminat. Ovan arbetsyta sitter skyddande kakel i en ljuskulör. Här finns plats för matbord och stolar. På golvet ligger plastmatta och väggarna är tapetserade. Utrustning: nyare kyl och frys, fläkt ugn och spis. Från köket når vi även balkongen.

Balkong - I anslutning till både köket och vardagsrummet når vi balkongen. Mysig stor balkong i bästa söderläge. Här njuter vi gärna av solen hela dagen. Balkongen ligger belägen mot Öresundsbron ich här har viu en fantastisk svårslagen utsikt! Det ligger heltäckningsmatta på balkongen.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong i söderläge.

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Söderkulla
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
596
Antal lokaler
4
Överlåtelseavgift
1120*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Söderkulla bildades 1964/1965 och består av 596 lägenheter och 4 lokaler som är belägna på Tornfalksgatan 1-2, 4, 6, 8 och Södra Gulsparvsgatan 23-27 och 29. Föreningens tomt är friköpt.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna betalas tillbaka vid utträde från HSB.

Utförda renoveringar:
2001-2012 Fasad med byte av vissa fönsterbalkar (där behov fanns) samt reparation av tegelfogar, nytt el-avtal, fler parkeringsplatser och handikappshissar.
2011-2015 Byte av tappvattenledningar samt relining avloppsstammar. Återstår garantibesiktning och reparation av ev. fel. Föreningen har även monterat in ventilationsfläktsystem på alla tvåvånings låghus. Under året har även byte av skyddsräcke till källargångar gjorts.
2015 Justering av värmen i alla lägenheter, byte av värmeväxlare.
2016 Individuell varmvattenmätning så att varje medlem endast får betala sin egen förbrukning.
2016/2017 Renovering av hissar i höghusen.

Pågående/kommande renoveringar:
2017 Föreningen planerar även att byta elstammarna till trefas upp till lägenheterna samt löpande underhållsarbete.

För mer information om detaljerad underhållsplan, se årsredovisning.

Ekonomi
Det finns i dagsläget ingen avgiftsförändring planerad (kontrollerad med styrelsen 2017-07-14). En avgiftshöjning skedde den 1 juli 2017 med 4%.

Föreningen har ett gemensamt elavtal. Individuell avläsning tillämpas av varmvatten och el, detta avläses en gång per månad och läggs på avgiftsavin. Föreningen har kollektivt tecknat bostadsrättsförsäkringstillägget för medlemmarna som ingår i månadsavgiften.

Föreningen godkänner inte delat ägande.
Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem.

Ovanstående information är inhämtad från föreningen.
Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Parkering

Föreningen disponerar över egna parkeringsplatser där separat kösystem tillämpas. I dagsläget är det långa väntetider. Garageplats kostnad 250 kr med 10 års väntetid samt p-plats kostnad 100 kr med cirka 6 månaders väntetid. På gatan i området är det gratis parkering.

Gemensamma utrymmen

Det finns tillgång till barnvagnsrum, barnuthyrningslokal, gym, hobbyrum, festlokal på området samt cykelförråd i föreningen. Det finns även möjlighet att hyra låst förråd och cykelbox om så önskas.

Övriga utrymmen

Det finns även tillgång till tre tvättstugor med två maskiner i varje rum och en torktumlare. I två av tvättstugorna finns det torkrum och i det tredje finns det ett torkskåp. Bokas med kolv på tavla utanför tvättstugorna. Det finns även ett mangelrum samt grovtvättstuga i föreningen som bokas genom förvaltningen.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns tillgång till barnvagnsrum, barnuthyrningslokal, festlokal på området samt cykelförråd i föreningen. Det finns även möjlighet att hyra låst förråd och cykelbox om så önskas.

Det finns även tillgång till tre tvättstugor med två maskiner i varje rum och en torktummlare. I två av tvättstugorna finns det torkrum och i det tredje finns det ett torkskåp. Bokas med kolv på tavla utanför tvättstugorna. Det finns även ett mangelrum samt grovtvättstuga i föreningen som bokas genom förvaltningen.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, grundutbud ingår i månadsavgift.

Bredband. Leverantör: Ownit 89 kr/månad för 100/100 Mbt. Tecknas separat av den boende hos Ownit.

Parkering

Föreningen disponerar över egna parkeringsplatser där separat kösystem tillämpas. I dagsläget är det långa väntetider. Garageplats kostnad 250 kr med 10 års väntetid samt p-plats kostnad 100kr med cirka 6 månaders väntetid. På gatan i området är det gratis parkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 718 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Årsavgift i föreningen
44 616 kr
Andel av årsavgiften är
0,16859%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 295 000 kr
Lägenhetsnummer
364
Våningsplan
6 av 8*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
78 kvm

* Våningsplan 6 av 8.

Byggnadssätt

Byggår
1964

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
125

Planskiss

Planlösning

Karta

Tornfalksgatan 2A

Området

Att bo i södra MalmöAtt bo i södra Malmö – Bjurfors hjälper dig hitta din nya bostad.

I södra delarna av Malmö har du alltid nära till shopping och nöjen samtidigt som det finns en mängd vackra parker och rekreationsområden precis runt hörnet. Tack vare den nyinvigda Citytunneln tar du tåget direkt till Köpenhamn utan byten. Utbyggnaden av Hyllievång kompletterar stadsdelarna med service, arbetsplatser och nya attraktiva bostäder.

I området Svågertorp blomstrar företagarandan och här växer ständigt nya butiker fram. Många Malmöbor väljer att bo i Svågertorp och arbeta i Köpenhamn, eftersom priserna på bostäder här är något lägre än i Danmark. Strax intill ligger Bellevuegården, ett område med en bra blandning av villor och radhus. Bellevuestadion har banor för bland annat tennis, badminton och squash.

Köpa eller sälja bostad i södra Malmö? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  Adress
  Kungsörnsgatan 9
  Utgångspris
  1 475 000 kr
  Månadsavgift
  5 991 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  105,5 kvm

  Visning: 2017-07-25 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Södra Gulsparvsgatan 54
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  3 693 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ormvråksgatan 62
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 231 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!