Renoverad trea på första våningen med inglasad balkong

Söderkulla, Malmö

Södra gulsparvsgatan 54

På förhand
Utgångspris
1 295 000 kr
Avgift
5 081 kr
Antal rum
3
Boarea
80,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Renoverad trea på första våningen med inglasad balkong

Renoverad 3:a på bekvämt våningsplan på lugnt läge med balkong mot grönska! Genomgående och insynsskyddad lägenhet med rymliga sällskapsytor. Välkomna

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade och renoverade 3-rummare om hela 80,5 kvadratmeter. En halv trappa upp i huset med en stor inglasad balkong mot grönska erbjuds du här ett bekvämt utrymme med många rum som enkelt kan disponeras just efter dina/familjens behov och önskemål. Härliga sällskapsytor i såväl kök som vardagsrum med trivsam atmosfär. Genomgående planlösning med goda förvaringsytor och ljusinsläpp från två väderstreck. Perfekt bostad för både den lilla och stora familjen!

I närmaste närområdet finns all tänkbar service att önska, så som skolor, butiker, apotek, vårdcentral, god kommunikation samt inre ringvägen. Inte långt från bostaden nås även en Malmös nyare stadskärnor Hyllie. Med Emporia till vårt förfogande, som numera utgör Malmös nya mötesplats, uppnår vi fantastiska shoppingmöjligheter såväl som goda kommunikationsmöjligheter som tar oss till Danmark, Köpenhamn samt Lund med omnejd. På behagligt avstånd hittar vi även Mobilia som erbjuder ytterligare shopping och kommunikationsmöjligheter.

Varmt välkommen på visning

Interiör

Interiör: Välkommen till Söderkulla och Södra Gulsparvsgatan 54

Hall
Vi välkomnas in i den stora hallen med släta vitmålade väggar och nylagt ekparkett. Redan här ges känslan av den charm som denna lägenhet skänker besökare. Här finns bra med plats för avhängning och förvaring i dem rymliga garderoberna på höger sida.

Kök
Stort och fint kök som renoverades under 2017. Här finns bra med plats för matbord och förvaring. Väggarna är målade i vitt och passar fint till dem fina köksluckorna. Fint kakel ovanför bänkskivan i laminat. Här finns alla nödvändigheter för den matintresserade så som inbyggd ugn, mikrovågsugn, häll, separat kyl och frys, fläkt och diskmaskin. Som pricken över i:et ges här tillgång till en fantastisk inglasad balkong.

Vardagsrum
Stort härligt vardagsrum med breda fönsterpartier ut mot lugna renoverade gården. Detta skapar ett fint ljusinsläpp hela dagen. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett. Rummet erbjuder yta för såväl matplats som sällskapsplats där du kan tillbringa mysiga hemmakvällar.

Sovrum 1
Här finner vi det härliga sovrummet som harmonierar med resten av lägenheten. Ekparkett på golv och väggarna är vitmålade. Här finns plats för garderob, dubbelsäng och skrivbord.

Sovrum 2:
Detta ljusa och framförallt praktiska rum ger lägenheten en extra touch. Rummet kan användas som arbetsrum, sovrum, barnrum eller gästrum för den som är i behov av det. Här finns plats för garderober, dubbelsäng och skrivbord. Ett rum med harmoni och ro. Härifrån nås även balkongen.

Badrum:
Det mycket smakfulla men framförallt praktiska badrummet renoverades under 2017, kvalitetsdokument finns. Fina färger som passar alla med klinker på golvet och helkaklade väggar. Badrumsutrustningen består av badrumsskåp, WC, dusch, tvättställ med underskåp och vattenburen handdukstork.

Gäst wc:
Renoverades under 2017. Perfekt för den större familjen! Utrustningen består av WC, tvättställ med underskåp samt spegel. Interiören utgörs av vitkaklade väggar och klinker på golvet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Isolde 1

Ombyggnad, Renoveringar

2017 Renovering av badrum
2017 Renovering av gäst-wc
2017 Renovering av kök
2017 Renovering av samtliga golv och ytskikt.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd tillhörande lägenheten om ca 6-7 m². Det finns två tvättstugor i källaren med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Cykelförråd finns i källaren samt barnvagnsrum. Festlokal finns i grannhuset. Det finns ett mindre gym som går att använda för 300 kr/halvår samt tillgång till solarium, soltid betalas av den boende.

Parkering

Föreningen har två stycken garage, kostnad för garageplats är 295kr/månad. Föreningen har också 30 parkeringsplatser, kostnad 145 kr/månad. Det är också möjligt att hyra MC-plats för 135 kr/månad, mopedgarage 60 kr/månad och cykelbox 30 kr/månad. Kösystem tillämpas.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 081 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,36469%
Andel av årsavgiften är
0,36469%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 295 000 kr
Lägenhetsnummer
43
Våningsplan
1 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
80,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1966-1968

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
153
Energideklarationsdatum
2009-11-05

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Silversmeden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
289
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1968. Det finns 289 lägenheter i föreningen. Här finns 6 bostadshus med adresserna Södra Gulsparvsgatan 32-76. Marken innehas med tomträtt, tomträttsavgälden omförhandlas år 2020. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Kommande avgiftshöjningar:
Årsavgiften regleras den 1/1 varje år. Den 1/1 2019 höjdes avgiften med 2 %.

Föreningen tillåter delat ägande där den boende måste äga minst 10%.
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem i föreningen.
Styrelsen tillåter inte någon annan juridisk person än kommun och landsting så som bostadsrättshavare i föreningen.

Föreningen utför tillsyn av lägenheten i samband med en överlåtelse.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information https://www.hsb.se/malmo/brf/silversmeden/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens ekonomi

Årsavgiften regleras den 1/1 varje år. Den 1/1 2019 höjdes avgiften med 2 %

Renoveringar - Utförda och planerade

2011 alla fönster utbytta.
2011 omfogning av fasader.
2011 alla hissar utbytta.
2011 alla frånluftsfläktar på taken utbytta.
2014-2016 spolning av både horisontella och stående avloppsledningar samt stick till lägenheterna har
utförts med gott resultat. Det finns därför i nuläget ingen planering för utbyte eller
relineing av avloppsnätet.
2016-2017 har föreningen bytt ut alla tätningslister på balkonginglasningarna.
2018 renovering av garage samt nyanläggning av lilla gården.

Pågående renoveringar/underhåll:
Nyanläggning av stora gården.

Föreningen följer en underhållsplan. Planerade renoveringar/underhåll:
En renovering och uppgraderingbehov av värmesystemen kommer de närmaste åren.
Eventuellt renovering av oljeavskiljare i garagen kommer göras.

Parkering

Föreningen har två stycken garage, kostnad för garageplats är 295kr/månad. Föreningen har också 30 parkeringsplatser, kostnad 145 kr/månad. Det är också möjligt att hyra MC-plats för 135 kr/månad, mopedgarage 60 kr/månad och cykelbox 30 kr/månad. Kösystem tillämpas.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via ComHem eller HSB Bolina. Den boende har möjlighet att ansluta sig till ComHem eller Bolina via uttag i lägenheten och väljer därmed själv hastighet/kostnad.

Gårdsplats/innergård

Välskött innergård med utemöblemang, grill och lekplats. Angränsande till huset ligger ett grönområde.

Gemensamma utrymmen

I trevånings och åttavåningshusen finns vardera två tvättstugor. I femvåningshusen finns vardera tre tvättstugor. Tvåvåningshuset har ingen tvättstuga. De som bor där tvättar i närmsta hus. Cykelförråd finns i källaren samt barnvagnsrum. I föreningen finns en festlokal för ca 20-25 personer. Festlokalen kostar 200 kr att hyra per gång samt en depositionsavgift om 300 kr. Det finns ett mindre gym som går att använda för 300 kr/halvår samt tillgång till solarium, soltid betalas av den boende.

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Köpa eller sälja bostad på Söderkulla? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Södra gulsparvsgatan 54

Södra gulsparvsgatan 54,
215 61 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Södra Gulsparvsgatan 40
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 928 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-08-05 17.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Berguvsgatan 6B
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  2 918 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Humanistgatan 4A
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  2 611 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!