Bo på centralt läge med nära till Drottningtorget!

Slussen, Malmö

Slussgatan 9

På förhand
Utgångspris
2 795 000 kr
Avgift
6 128 kr
Antal rum
3
Boarea
118 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Bo på centralt läge med nära till Drottningtorget!

Lägenhet högst upp i huset med hiss från markplan och härlig söderbalkong!

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till området Slussen och dess växande kvarter. Området är lugnt och harmoniskt, ett kvarter bort finns Caroli köpcenter, Drottningtorget där det finns trevliga restauranger, uteserveringar och caféer samt populära och välbesökta boulebaren som ligger i det gamla ridhuset mitt på torget!
Vi tar hissen från markplan upp till våning 7. Här möts vi av en trevlig och rymlig trea med stor öppen planlösning och härligt ljusinsläpp! Lägenheten är genomgående och har utsikt mot den lugna innergården som är nyrenoverad och på andra sidan har man utsikt mot bangården, hela vägen mot turning torso. Från det stora sällskapsrummet kommer man ut på den stora, inglasade balkongen som ligger i ett härligt söderläge, vilket gör att man kan njuta av solen från morgon till kväll med utsikt över den lugna innergården!
I dagsläget finns två sovrum som ligger in mot den lugna innergården och det finns även möjligheter till ett tredje sovrum. Badrummet är kaklat och utrustat med ett stort, inbyggt badkar samt en dusch. Det finns även en gästtoalett i andra sidan av hallen. Köket med utsikt över bantorget, är rymligt och här finns plats för matbord.
Detta boende blir perfekt för den som vill ha närhet till Malmö Central där både bussar och tåg går, samt närhet till gågatan, shopping, caféer och trevliga restauranger. Detta är ett fantastiskt boende för den som vill bo centralt med nära till allt vad Malmö har att erbjuda!
Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkommen in i den rymliga hallen med ljust laminatgolv tillsammans med vita väggar. Här finns garderob för förvaring av ytterplagg samt en större klädkammare för förvaring.

Sällskapsrum:
Från hallen kommer man in i sällskapsrummet som ligger i en öppen planlösning. Golvet är ett skeppsgolv tillsammans med vita väggar. Här finns plats med stor soffgrupp och bokhyllor samt matsalsdel med plats för stort matbord för trevliga middagar. I anslutning till sällskapsrummet ligger den stora söderbalkongen med utsikt över den nya, fina innergården och dom trevliga takåsarna!

Kök:
Köket ligger i anslutning till matplatsen/biblioteket samt hallen. Golvet går i ljust laminat tillsammans med vita väggar. Köksluckorna är i bok tillsammans med bänkskiva i trä och stänkskydd i vitt kakel. Här finns gott om förvaring och köket är utrustat med spis, ugn, diskmaskin samt kyl och frys. ( Fabrikat Ikea).

Sovrum:
Från vänster i hallen finns ett av sovrummen som ligger beläget mot den lugna innergården. Golvet är i ljust laminatgolv tillsammans med ljusa väggar. här finns plats för dubbelsäng och byrå.

Sovrum:
Det andra sovrummet ligger också i anslutning till hallen på vänster sida. Här finns garderob med skjutdörrar och plats för säng. Även detta sovrum ligger med utsikt över den lugna innergården.

Badrum:
Från vänster i hallen ligger det stora badrummet och är kaklat i terracotta färg tillsammans med vita inslag. Badrummet är utrustat med en duschkabin och ett inbyggt badkar samt stor vask med kommod och det finns gott om förvaring i badrumsskåp. (Renoverat 2006)

WC:
Från höger i hallen ligger gästtoaletten/WC. Väggarna går i vitt tillsammans med en fondvägg i mörkröd färg tillsammans med skeppsgolv.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kasper 33

Om föreningen

Namn
HSB Brf Kasper
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
82
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kasper bildades i samband med att huset byggdes år 1984 och består av 82 bostadslägenheter samt en lokal. Föreningen fördelar sig över adresserna Östra Förstadsgatan 10-14 och Slussgatan 9-11. Föreningens tomt är friköpt och den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Skåne.

Ekonomi:
I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med ordförande 2019-04-10).

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar inte delat ägande (dvs att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den).

Föreningen önskar genomföra en tillsyn av lägenheten innan tillträdesdagen där både köpare och säljare deltar. Tillsynen bokas av säljaren.

För mer information se föreningens hemsida: www.brfkasper.se.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2004 - Nytt ventilationssystem installerades
2007 - Nya videoporttelefoner installerades
2008/2010 - OVK-besiktning utfördes
2009 - Avloppsstammarna spolades och inspekterades
2009/2010 - Värmesystem och element renoverades
2010 - Huset energibesiktigades
2011 - Tvättstugorna renoverades och nya maskiner installerades
2012 - Återvinningsaggregat till ventilationen byttes ut
2012 - Avloppsstammarna spolades
2014 - Dränering av Östra Förstadsgatan 10A-B
2014 - Lagning av fasad Östra Förstadsgatan 10A-B
2014 - Nya entréportar på Östra Förstadsgatan 12-14
2014 - Elcentraler i föreningens tvättstugor byttes ut
2014 - Ny hemsida
2015 - Takrenovering på Slussgatan 9-11
2015 - Lokaler omvandlades till bostadsrätter
2015 - Lagning av fasadsprickor på Slussgatan 9-11
2015 - OVK-besiktning utfördes
2016 – Omvandling av bland annat lokaler och gym till fyra nya bostadsrätter
2016 – Byte av avstängningsventiler, styrcentral och värmeväxlare
2016 - Installation av trådlösa givare/mätare i samtliga lägenheter
2017 - Renovering av innergård
2017 - Tätning av garagetaket
2017- Tvättat och impregnerat fasaden och taket på Östra Förstadsgatan

Under en 5-årsperiod beräknar föreningen att genomföra följande renoveringar (kontrollerat med ordförande 2018-10-05):
- Målning av trapphus och renovering av hissar (när detta ska påbörjas är ännu inte bestämt)
- Föreningen planerar att bygga 8 nya vindslägenheter. Just nu inväntar föreningen slutligt godkännande från kommunen varför det inte finns något exakt startdatum.

Parkering

Föreningen har ett garage med 29 parkeringsplatser. Bilplats kan hyras för 600 kr/mån och MC-plats kan hyras för 300 kr/mån. Separat kö tillämpas 30 stycken i kö för närvarande (kontrollerat 2019-04-10). I området råder kommunal boendeparkering. För mer info besök: www.malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.
Fiberbredband via HSB Bolina. Den boende får fritt välja bland ett par olika leverantörer och tecknar själv avtal.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en stor, sluten innergård som nyligen genomgått en totalrenovering. Renoveringen färdigställdes i början av 2018. På innergården kan du njuta av härlig gårdsgrönska, flera sittgrupper samt lekplats för föreningens minstingar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder cykelrum och cykelställ för ca 100 cyklar på gården.

Föreningen erbjuder tre gemensamma tvättstugor som är belägna i markplan. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum och en mangel.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i söderläge.

Övriga byggnader/utrymmen

källarförråd tillhör bostaden.

TV/bredband

Com Hem

HSB Bolina

Parkering

Föreningen har ett garage med 29 parkeringsplatser. Bilplats kan hyras för 600 kr/mån och MC-plats kan hyras för 300 kr/mån. Separat kö tillämpas. I området råder kommunal boendeparkering. För mer info besök: www.malmo.se/boendeparkering

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 128 kr

I avgiften ingår, värme, vatten samt kabel-TV.
Internet tecknas separat genom HSB Bolina och ingår ej i månadsavgiften.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,57279%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
15
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
118 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1984
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
90

Länkar

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Köpa eller sälja bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Slussgatan 9

Slussgatan 9,
211 30 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52