Magnifikt renoverad 3:a/4:a på insynsskyddat läge med balkong, öppen spis, nytt kök och badrum!

Slottsstaden/Ribersborg, Malmö

Major Nilssonsgatan 11a

Pris
3 495 000 kr
Avgift
4 982 kr
Antal rum
4
Boarea
97,9 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Balkong
Ja

Visning

 • tisdag 18/6, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning.

Boka visning

Magnifikt renoverad 3:a/4:a på insynsskyddat läge med balkong, öppen spis, nytt kök och badrum!

I hjärtat av slottsstaden finner vi en renoverad och tidstypisk 3:a / 4:a med öppen spis, nytt kök och badrum samt balkong i solsäkert söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0703-114 115
  Telefon: 040-608 30 31

 • Extra kontaktperson

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med direkt närhet till Rönneholmsparkens grönska och Ribersborgs vackraste strandpromenad finner vi på lugn och avskild sidogata ett förtjusande boende förunnat få. Denna 3:a (4a) erbjuder allt man kan tänka sig. Vi förförs av byggnadsårets vackra och tidstypiska drag där tilltagen takhöjd, fiskbensparkett och vackra strama linjer bara är några av de detaljer som delges. Redan när vi kliver in på förenings öppna innergårdar känner vi att detta är ett trivsamt boende. Välskötta trädgårdsgångar och härlig flora döljer något ut över det vanliga. Vi tar den enkla trappan upp mot säkerhetsdörren på våning två. Väl innanför ytterdörren omfamnas vi av intrycken arkitekten en gång velat delge samtidigt en unik touch i sann modern hippster anda. Första blicken sveper över detaljer så som vackert kalkstenstensgolv som med enkelhet övergår till älskvärd mörkbetsad fiskbensparkett. Vi delges vackra tapeter och mörkbetsade fiskbensparkettgolv som förför oss längre in i bostaden.

Bostadens placering på gavel gör att ljusinsläppet från tre håll ger ett härligt ljusspel där solkatterna sveper över golvytorna och de vita nyrenoverade väggytorna. Vardagsrummet syns direkt från hallen och mitt i denna öppna lösning mellan kök och vardagsrum pryds gaveln av ett bedårande burspråk. Det är inte färdigt där, den rymliga sällskapsytan som sammanflätas med köket erbjuder även en fungerande öppenspis. Utanför i rakt söderläge finner vi också en av föreningens största balkonger. För att göra bostaden komplett bjuds även den mest kräsna bostadsköparen ett nyrenoverat kök i rymligt öppet utförande mot matplatsrummet. Ett helt fantastiskt rum. Därtill ett totalrenoverat badrum som vilken inredningsarkitekt som helst velat sätta sin signatur på. Bostaden andas en perfektion och både för hussäljaren så som för barnfamiljen vävs det praktiska in med egen tvättmaskin och gott om förvaring för att på så sätt sätta pricken över i för vår nyfunna kärlek. Här bor du med låg månadsavgift på bra läge nära Ribersborgsstranden och Centrum. På sommaren kan du grilla på föreningens trevliga innergård. Ni bor ett stenkast från Ribersborgs kommers och shoppingstråk. Närhet till både matbutiker och områdets bästa restaurangutbud.

Interiör

Hall/entré: med kalkstensgolv och ljust grå väggar. Plats för avhängning samt två klädkammare. Säkerhetsdörr

Vardagsrum: med mörkbetsad och hårdvaxoljad fiskbensparkett och tapetserade väggar (Morris). Plats för soffgrupp och matsalsmöblemang. Burspråk samt ett stort fönsterparti bestående av tre fönster med fönsternisch i kalksten. Fungerande öppen spis! Fönster i dörr med utgång mot balkongen i söderläge.

Kök: med grått industrigolv (Trelleborg gummi Checker stud) och grågröna väggar. Köksinredning i vitt med beslag i mässing. Vitt kakel samt hyllplan i ek ovan arbetsbänk i massiv ek. Utrustning: inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, integrerad tvättmaskin/torktumlare samt kyl och frys. Skafferi. Köksinredning på tre sidor. Ett fönster med fönsternisch i kalksten.

Matrum: med mörkbetsad och hårdvaxoljad fiskbensparkett och vitmålade väggar. Matplats för 6–8 personer. Ett fönster med fönsternisch i kalksten.

Sovrum/master: med mörkbetsad och hårdvaxoljad fiskbensparkett och ljust rosa väggar. Plats för dubbelsäng och en arbetshörna om så önskas. Ett fönsterparti bestående av två fönster med fönsternisch i kalksten.

Badrum: helkaklat med hexagonalt blå klinker (Byggfabriken) och vitt kakel. Wc, handfat i vitt porslin med kommod i grått, ovanskåp med spegel (Byggfabriken) handdukstork (vattenuppvärmd), två extra förvaringsskåp i vitt samt tak- och handhållen dusch med vikbara glasdörrar.

Sovrum 2: med mörkbetsad och hårdvaxoljad fiskbensparkett, vita väggar och tapetserad fondvägg. Plats för dubbelsäng. Ett fönster med fönsternisch i kalksten.

Övrigt: Balkong i söderläge!

Övrigt: Källar- och vindsförråd finns.

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Majoren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Majoren upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt. Fastigheten bebyggdes 1946. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.
Fastigheten är upplåten med tomträtt. Nytt tomträttsavtal träder i kraft i juni 2019.

Inga avgiftshöjningar som är beslutade men styrelsen flaggar för hödja avgifter med ca 1-2 % under hösten 2019/årsskiftet 2020.

Föreningen tillåter ej juridisk person som ägare.
Föreningen vill att ägare till lägenheten ska bo i huset och är därför inte för delat ägande.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018 uppfört miljöhus på gården. Nytt system för portar och källardörr
2016 relining av avloppsstammarna. Stambyte av tappvattenstammarna.
2015 ventilationskontroll (OVK). Rensning av ventilationskanaler. Installation av springventiler.
2011-2012 spolning/fräsning av avloppsstammarna
2009 el - inspekterad
2008-2009 värmeanläggning, ny värmeplatta/cirkulationspump.
2006 dränering av gården.
2004 fasad putsad och målad. Helt nya balkonger. Helt nytt tak lagt.
1996 nya ytterfönster.

Planerat underhåll
2020 översyn av källarfönster och ev. åtgärder.
2020 elcentral och stigar.
2021 sotning.
2021 OVK.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 till 2055.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till TV och bredband via ComHem.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns plats att ställa cyklar och barnvagnar. Här finnes även tvättstuga med tillhörande torkrum samt hobbyrum.

Byggnadssätt

Byggår
1946

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
193

Parkering

I området råder boendeparkering.

Övrigt

I folkmun kallas ofta Slottsstaden för ”Käppastan”, eftersom så många äldre människor bodde här förr i tiden. Idag är den bilden högst förlegad, då området genomgått en genomgående generationsväxling och i stället blivit ett attraktivt tillhåll för unga par och familjer. Nu kallar vi denna del av staden för ”Nappastan”!

Den vackra bebyggelsen och mysiga bakgatorna tilltalar de flesta. Matscenen är fräsch med italienska läckerheter på Qui, nybakat från Gateau eller Spoonery, som gjort soppan till en konstform. Om du är på väg till stan kan du antingen ta den sceniska promenaden genom Slottsparken eller hoppas på 4:ans buss och vara på Gustav Adolfs torg på nolltid. Du kommer att älska denna fantastiska del av Malmö!

Vägbeskrivning

Se gärna Hitta.se och eniro.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 982 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Obligatoriskt tillägg för bredband om 196 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,9%
Andel av årsavgiften är
4,82211%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
29
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
97,9 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
300 kr
Summa
500 kr

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Major Nilssonsgatan 11a

Major Nilssonsgatan 11a,
21752 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0703-114 115
  Telefon: 040-608 30 31

 • Extra kontaktperson

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :