Ljus Slottsstadenpärla omgiven av härlig grönska

Slottsstaden, Malmö

Nordlinds väg 94C

Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
2 850 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 4
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus Slottsstadenpärla omgiven av härlig grönska

Välkommen till denna ljusa tvårummare, omgiven av härlig grönska, i välskött HSB-förening med närhet till hav, parker och city. Balkong i söder!

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Bilder

Utvald detaljbild. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
Utvald detaljbild. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
Utvald detaljbild. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
Utvald detaljbild. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
Njut av sommaren på föreningens idylliska innergård. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
Njut av sommaren på föreningens idylliska innergård
Välkommen till HSB Brf Gamban. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
Välkommen till HSB Brf Gamban
Föreningen erbjuder två gemensamma takterrasser. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
Föreningen erbjuder två gemensamma takterrasser
I närområdet kryllar det av mysiga caféer och restauranger. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
I närområdet kryllar det av mysiga caféer och restauranger
Under sommarhalvåret kan du njuta av härliga soltimmar på dess uteserveringar. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
Under sommarhalvåret kan du njuta av härliga soltimmar på dess uteserveringar
Slottsstadens paradgata ligger endast ett par minuter från bostaden. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
Slottsstadens paradgata ligger endast ett par minuter från bostaden
Här bor du på kort gångavstånd från Kallbadhuset och Ribersborgsstranden. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
Här bor du på kort gångavstånd från Kallbadhuset och Ribersborgsstranden
På cykelavstånd från pendlarvänliga citytunnelstationen vid Triangeln. Nordlinds väg 94C - Bjurfors
På cykelavstånd från pendlarvänliga citytunnelstationen vid Triangeln

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I Slottsstadens eftertraktade kvarter finner du denna väldisponerade tvårummare som är belägen i en stabil förening med låga avgifter och välskött fastighet. Här bor du omgiven av härlig gårdsgrönska med närhet till hav, parker och city. Lägenheten ligger på lugnt och skyddat läge mot föreningens välskötta innergård.

Den väldisponerade planlösningen fördelar sig över ett fullutrustat kök med matplats för fyra personer, ett trivsamt vardagsrum med utgång till en ljuvlig balkong i solsäkert söderläge, ett rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler samt ett helkaklat badrum. Förvaringsmöjligheter erbjuds i sovrummet och i de två förråden som tillhör bostaden.

På Nordlinds väg 94C bor du på cykelavstånd från city och Ribersborgs vidsträckta sandstrand. Ett stenkast från bostaden ligger Fridhems exklusiva villakvarter och välsorterade livsmedelsbutiker. Slottsstadens serviceutbud lockar runt knuten med mysiga caféer och välbesökta restauranger. För längre promenader finns Slottsparken och Pildammsparkens fina promenadstråk. I området finns utmärkta kommunikationer via innerstadsbussar och närheten till Citytunnelns Triangelstation underlättar pendlarens vardag.

Välkommen på visning!

Interiör

Innanför säkerhetsdörren möts du av en möblerbar hall med vitmålade väggar och stavparkett i originalutförande. Ljuset strömmar in i hallen från bostadens samtliga rum. I hallen finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder och förvaringsmöbler.

Mittemot entrén ligger bostadens trivsamma kök som består av träfärgade luckor och grått kakel ovan bänkskivan i laminat. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i under- och överskåp. Köksinredningen består av kyl/frys, spishäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt och diskmaskin. Matplatsen i köket rymmer fyra personer. På köksgolvet ligger ett nylagt linoleumgolv. Väggarna är vitmålade.

I fil med köket ligger det härliga vardagsrummet som är stort nog att rymma soffa, matplats och mediamöbler. De luftiga ytorna ger flertalet möbleringsmöjligheter. Byggnadsåret gör sig påmint i form av bevarad originalparkett. Väggarna är målade i vitt. Från vardagsrummet nås den underbara balkongen som är belägen i soligt söderläge mot föreningens grönskande innergård.

I det väl tilltagna sovrummet finns det gott om plats för dubbelsäng, arbetsplats och förvaringsmöbler. Sovrummet är utrustat med två platsbyggda originalgarderober med överskåp. På golvet ligger en vacker stavparkett i originalutförande och väggarna är målade i en rogivande skogsgrön nyans. Här sover du lugnt och tryggt tack vare det optimala gårdsläget.

Bostadens badrum består av vita, helkaklade väggar och mörkblått klinkergolv. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, badrumsskåp och badkar.

Renoveringar:
- Nytt linoleumgolv i köket 2019
- Slipning och lackning av originalgolv i hall, sovrum och vardagsrum 2018
- Ytskiktsrenovering i hall och sovrum 2018
- Nytt elskåp 2018

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gamban 2

Om föreningen

Namn
HSB Brf Gamban
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
54
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Gamban bildades 1952 och består av 54 bostadsrättslägenheter, fyra bostadsrättslokaler och en hyresrättslokal. Föreningen fördelar sig över adresserna Nordlinds väg 94A-C och Major Nilssonsgatan 15A-B. Bostadshusen är ritade av SAR Sven Grönqvist och stod färdiga 1952. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen innehar marken med tomträtt och avtalet med Malmö kommun sträcker sig fram till 2025-01-01.

Ekonomi:
I dagsläget finns det inte några beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med ordförande 2019-03-13). Den förväntade höjningen av tomträttsavgälden kan dock komma att påverka avgifterna i framtiden.

Medlemskap:
Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder. Ingen speciell fördelning av procenten efterfrågas.
Föreningen kan godkänna juridiska personer. Varje ärende prövas enskilt.

För mer information se gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/gamban/
Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1991 Balkongerna renoverades och nya fönster sattes in
1998 Tappvattenstammarna byttes
2001 Bredband installerades
2002 Avloppsstammarna spolades
2003 Elledningar byttes och nya elcentraler installerades
2008 Föreningens tre gemensamma tvättstugor totalrenoverades med helt ny maskinutrustning samt nya golv och väggar. I samband med detta förbättrades ventilationen i tvättstugorna och taket ljudisolerades.
2010 Renoverades båda husens yttertak och fasader
2011-2013 Upprustning av rabatter runt husen, omläggning av markplattor och kantsten på tomten, komplettering av inhägnad av tomten samt gallring/nyplantering på innergården
2014 I samband med återställningsarbetet efter översvämningen sensommaren 2014 renoverades och målades källarutrymmena i bostadshusen
2016 Spolades och filmades avloppsstammarna som visade sig vara i gott originalskick. Samma år utfördes även en OVK-besiktning i fastigheten.
2017 Målades husens samtliga franska balkongräcken (23 stycken).

Planerade renoveringar (kontrollerat med ordförande 2019-03-13):
- Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2020. Under de närmsta åren (2019-2020) finns inga större renoveringar planerade. Endast mindre målningsarbeten planeras.
- Runt år 2020 planerar föreningen att undersöka om det finns behov för renovering av avloppsstammarna i kök och badrum. Enligt ordföranden kommer det med största sannolikt bli tal om relining. Som det ser ut i dagsläget har föreningen möjlighet att finansiera renoveringen av avloppsstammarna med egna medel. Ordföranden räknar därför inte med att den kommande renoveringen kommer att påverka månadsavgifterna. I dagsläget är inga vidare beslut tagna och tidpunkten för stamrenoveringen kan komma att ändras med tiden.

Parkering

Föreningen erbjuder 8 parkeringsplatser som är belägna på Major Nilssonsgatan och kan hyras för 450 kr/mån. Separat kösystem tillämpas, i dagsläget är det 5-6 personer i kö (kontrollerat med ordförande 2019-03-13).

Kommunal boendeparkering råder i området. För mer info besök: malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Bredband via ComHem eller HSB Bolina (Telia Stadsnät). Genom HSB Bolina kan man välja bredband, IP-telefoni och digital-tv från nio olika leverantörer.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en stor, inhägnad innergård med gräsmatta, anlagda rabatter, utemöbler och grillplats. Utöver detta finns en avskiljd avdelning på innergården med lummiga buskar och växter där man kan koppla av under ett parasoll med bord och karmstolar.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till två härliga takterrasser som är belägna på Major Nilssonsgatan 15 och på Nordlinds väg 94. Takterrasserna är utrustade med utemöbler.
I föreningen finns tre gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren på Nordlinds väg 94. Två av tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Den tredje tvättstugan är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkrum. I anslutning till tvättstugorna finns även ett mangelrum. Cykelrum och plats för att ställa barnvagnar finns i källaren.

Övrigt

I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna avgift återbetalas vid utträde från HSB.

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett matkällarförråd.

Säljaren upplyser om kända fel/brister:
- Ugnsluckans lås- och barnsäkerhetsfunktion fungerar ej

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 850 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,67936%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
25
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
53 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1954
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
152
Energideklarationsdatum
2019-02-21

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar. Här finns köpcenter, bowlingoch tennishall.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Nordlinds väg 94C

Nordlinds väg 94C,
217 73 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 42A
  Utgångspris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 184 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 45A
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 189 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Östra kristinelundsvägen 18A
  Utgångspris
  2 375 000 kr
  Månadsavgift
  4 738 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  73 kvm

  Visning: 2019-03-24 14.15 Boka här

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Tärningholmsgatan 13C
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 477 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 45C
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 172 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra ryttmästaregatan 25
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 983 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kramersvägen 2B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 478 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 47C
  Pris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 858 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Skvadronsgatan 20A - Gårdshuset
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 451 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2019-03-24 12.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Ryttmästaregatan 18A
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  5 240 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!