Slottsstaden, Malmö

Nicoloviusgatan 6A

Utgångspris
3 450 000 kr
Avgift
5 256 kr
Antal rum
3
Boarea
97 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Smakfullt renoverad genomgående våning på attraktivt läge, belägen på 4:e vån med hiss. 2 sovrum, samt balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-26 37 01

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På 4:e våningen med hiss finner ni denna ytterst välplanerade och mycket trivsamma våning med balkong. Lägenheten har varsamt renoverats vad gäller kök, badrum och ytskikt. Genomtänkt planlösning bjuder 2 rymliga sovrum, stort vardagsrum, kök med matplats och ett rymligt badrum. Fina originalattribut som hallens vackra kalkstensgolv sätter sin prägel på denna trevliga våning.

Ribersborg är ett av Malmös mest populära områden, nära till såväl hav och parker som till city. Flera små konditorier och caféer finns i direkt närhet och är man sugen på något matigare finns även flertalet välbesökta restauranger med varierande kök. I området finns utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar och närhet till Citytunneln. Här bor du på lugnt läge endast ett stenkast från Ribersborgs sandstrand med härlig strandpromenad och salta stänk. Ett mycket efterfrågat läge på stark adress.

Välkomna på visning!

Interiör

Planlösning: Praktisk hall välkomnar med det vackra originalgolvet i kalksten och ljusa väggar samt en fondtapet. Plats för avhängning samt gott om garderober finns i anslutning.

Hallen bjuder oss vidare mot kök samt resterade våning. I köket finns mindre matplats med fönster mot grönskande innergård. Väggarna är ljusa och på golvet finner vi skeppsgolv. Köksinredningen är från Ikea i vitt med gott om förvaringsmöjligheter och maskinparken består av spishäll, ugn, kyl /frys i helhöjd, micro, diskmaskin samt fläkt.

Vardagsrummet rymmer med lätthet både soffgrupp och matsalsmöblemang. Väggarna är tapetserade och golvet pryds av den klassiska fiskbensparketten, här i originalutförande. Från vardagsrummet når ni balkongen som ligger i sydvästläge.

Master bedroom ligger i anslutning till vardagsrummet, åtskilt av vackra dubbeldörrar med glas. Väggarna är tapetserade och golvet prytt med originalparkett i fiskbensmönster.

Sovrum 2 ligger också detta i anslutning till vardagsrummet. Här är väggarna tapetserade golvet pryds även här av ekparkett.

Badrummet ligger i anslutning till hallen och är renoverat 2013. Helkaklat med toalett, tvättställ, högskåp, handdukstork samt dusch på både vägg och tak.

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Ribersborg 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
136
Antal hyresrätter
11
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1125*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ribersborg 1 är en äkta förening som bildades 2008 och består av två bostadshus med adresserna Sergels väg 12A-B och Nicoloviusgatan 6A-B. I föreningen finns det 136 lägenheter varav 11 är hyresrätter och 3 är hyreslokaler. Ekonomisk förvaltning sköts av Örehus förvaltning. Tomten är friköpt.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-01-04).

EL
Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang som läses av varje månad. Kostnad för den individuella elförbrukningen och en fast elnätsavgift om 50 kr/mån tillkommer utöver månadsavgiften. Föreningen kommer att utföra en ny energideklaration inom de kommande veckorna (kontrollerat 2019-01-14).

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande mellan barn och förälder. Ingen speciell ägarfördelning önskas. Juridisk person godkänns endast vid uthyrning av lokal.

Hemsida
Besök föreningens informativa hemsida för mer info: https://www.ribersborg1.se/

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2009 - Avloppsstammarna rensade.
2009 - Styrelserum har färdigställts.
2009 - Nya maskiner installerades i alla tvättstugor.
2009 - Besiktning av tak utfört.
2009 - Nya gårdsarmaturer.
2010 - Byte av portar i två av garagen, byte av torktumlare, färdigställande av gästlägenheten.
2011 - Omläggning av tak, totalrenovering av balkonger, omfogning och tvättning av fasader, byte av tvättmaskiner.
2012-2013 - Uppförande av nytt underjordsgarage väster om Nicoloviusgatan med anläggning av nya utemiljöer.
2013 - Gårdsrenovering, ny anslutning mellan garage och källare på Sergels väg 12.
2014 - Värmeväxlare och styrutrustning för värmesystemet har bytts ut, installation av bredbandsnät i samtliga lägenheter.
2015 - Installation av gemensam el med individuell mätning, nya ventilationsdon i alla lägenheter, tätskiktet till garaget öster om Nicoloviusgatan är färdigrenoverat och ny trädgård är anlagd ovanpå med miljöstation, lekplats, gräsmattor och grillplats.
2016 - Färdigställande av gårdsmiljö mellan husen. Nytt tätskikt på underjordsgaragen mellan husen.
2017 - 3 st nya garageportar. Taggar till garagen.
2018 - Fönsterrenoveringen avslutades i mars 2018. Under arbetet moterades energiisolerglas på insidan av fönstret, tätningslister och dammlister byttes mot nya. Dessutom monterades nya koppelbeslag samt säkerhetsskruv på ytterbågen.
2018 - Renovering av tappvattenstammar.

Planerade renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2019-01-12):
- Hissar.
- Avloppsstammar. Det är ännu inte bestämt om det blir relining eller stambyte men relining är högst troligt enligt styrelsen. Styrelsen räknar att fatta beslut om vilken typ av renovering det blir, och när den ska utföras, under året.
- Löpande underhåll utförs kontinuerligt i båda fastigheterna.

Parkering

I föreningen finns 131 garageplatser varav 5 MC-platser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 625 kr/mån och MC-plats kan hyras till en kostnad om 300 kr/mån. I dagsläget är det 3-4 personer i kö till garageplatserna (kontrollerat 2019-01-01). I övrigt råder kommunal boendeparkering i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem. Kostnad: 99 kr/mån.
Bredband via Ownit. I alla lägenheter finns det ett bredbandsuttag med tillhörande tjänstefördelare/router. Kostnad: 150 kr/mån. Hastighet: 100/100 Mbit/s (symmetrisk överföringshastighet till varje hushåll).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en välskött förgård med lekplats, grillplats och sittmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor i varje fastighet. Varje tvättstuga är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp eller torkrum och separata mangelrum.

Föreningen har en gästlägenhet som kan bokas via hemsidan mot en avgift om 300 kr/natt (400 kr/natt vid storhelg). Lägenheten ligger i källaren på Sergels väg 12 (ingång vid gaveln).

I båda fastigheterna finns även cykelrum och barnvagnsrum.

Det finns möjlighet att hyra andra rum/utrymmen (förråd) i fastigheten som står tomma. Priset varierar beroende på storlek och utrymme (kontrollerat 2019-01-04).

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera informationen med föreningens styrelse. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.ribersborg1.se

Ombyggnad, Renoveringar

Se under fliken Föreningen.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd (ca 5 kvm) samt ett vindsförråd (ca 8 kvm) I huset finns två tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner vardera, torktumlare och tillgång till torkrum samt mangelrum. I fastigheterna finns även barnvagnsrum och cykelgarage som man har tillgång till genom en deposition på 500 kr.

Föreningen har en övernattningslägenhet för uthyrning på Sergels väg 12. Där finns det tre sängplatser, pentry och badrum. Lägenheten kostar 300kr/natt förutom under storhelger då den kostar 400 kr/natt.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Ansluten till bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit.

Parkering

I föreningen finns 131 garageplatser och 5 MC-platser. Garageplats kan hyras till en kostnad om 625 kr/mån och MC-plats kan hyras till en kostnad om 300 kr/mån. Kommunal boendeparkering i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 256 kr

Inkl värme, vatten, kabel TV, bredband samt nätavgift på el. Elförbrukning debiteras efter avläsning och tillkommer på avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,928%
Andel av årsavgiften är
0,867%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 450 000 kr
Lägenhetsnummer
135
Våningsplan
4 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
97 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
476 kr
Summa
476 kr

Elen avläses en gång i kvartalet och debiteras efter verklig förbrukning i efterskott.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1958

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
130

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar. Här finns köpcenter, bowlingoch tennishall.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Nicoloviusgatan 6A

Nicoloviusgatan 6A,
217 57 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Liselott Åström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-26 37 01

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Östra Stallmästaregatan 3B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 447 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Visning: 2019-03-19 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Herrestadsgatan 3A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 432 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  86 kvm

  Visning: 2019-03-20 18.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Östra kristinelundsvägen 18A
  Utgångspris
  2 375 000 kr
  Månadsavgift
  4 738 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  73 kvm

  Visning: 2019-03-24 14.15 Boka här

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 11A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 220 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  86,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Ryttmästaregatan 18A
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  5 240 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!