Välfungerande planlösning och moderna renoveringar

Slottsstaden, Malmö

Köpenhamnsvägen 45A

Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
2 946 kr
Antal rum
1,5
Boarea
44 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 7
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • onsdag 21/2, KL 17:30 - 18:00

  BOKAD VISNING. ANMÄLAN VIA BOKNINGSFUNKTIONEN PÅ BJURFORS.SE. VÄLKOMMEN!

Boka visning

Välfungerande planlösning och moderna renoveringar

Optimalt disponerad 1,5-rumslägenhet med fräscha renoveringar och rymlig möblerbar balkong. Här bor du på omtyckt läge i stabil HSB-förening.

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 62

Bilder

Utvald detaljbild. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors

Rymligt allrum med stilrena ytskikt

. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
Utvald detaljbild. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
Välkommen till Brf Trumman. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
Välkommen till Brf Trumman
Med eget gym.... Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
Med eget gym...
... och bastu.. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
... och bastu.
Natursköna Rönneholmsparken i direkt närhet. Köpenhamnsvägen 45A - Bjurfors
Natursköna Rönneholmsparken i direkt närhet

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till omtyckta Brf Trumman och Köpenhamnsvägen 45A!

På en klassiskt stark adress i hjärtat av västra innerstaden finner vi denna ytterst trivsamma 1,5-rumslägenhet med rymlig balkong. Bostaden stoltserar med moderna, stilrena materialval och framförallt en väldigt funktionell och effektiv planlösning.

Läget i Västra innerstaden är optimalt med direkt närhet till Rönneholmsparken och gång- & cykelavstånd till Ribersborgs vidsträckta sandstrand såväl som stadskärnans citypuls. En kort promenad bort växer Slottsstadens utbud av populära restauranger, caféer och dagligvarubutiker och i området finns utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar. Närheten till både hav, parker och centrum har medfört att det idag är ett av stadens mest trivsamma områden att bo i.

Interiör

Hall: Säkerhetsdörr, vita väggar och svart klinkergolv innanför dörren som kombineras med ett mörkgrått laminatgolv längre in i hallen. Bra förvaringsmöjligheter i garderober längs ena väggen i hallen.

Allrum: Väggarna är enhetligt vita och det mörkgrå laminatgolvet från hallen återfinns även i vardagsrummet. Rummet är stort och rymmer soffgrupp, mediamöbler och matsalsgrupp. Härifrån når man dessutom balkongen.

Kök med sovalkov: Modernt och funktionellt kök med vit skåpsinredning, svart bänkskiva och vitt kakel. Det grå laminatgolvet pryder golvet och väggarna är vita. Maskinparken består av: häll (2012), ugn (2017), mikro (2014), integrerad kyl/frys (2012), fläkt (2015) och integrerad diskmaskin (2012).

Från köket når man den funktionella sovalkoven som gör att bostaden i praktiken kan disponeras likt en tvårummare. Om så önskas kan man istället inreda med matplats och ha sovplats i allrummet.

Badrum: Badrum med wc-stol, tvättställ med underskåp, spegelskåp och duschhörna med vikbara glasdörrar. På golvet ligger en mörk klinker/mosaik och väggarna är vitmålade med undantag för duschhörnan som är kaklad i vitt och mörkgrått.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i öster med morgon- förmiddagssol.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Övrigt

Säljaren upplyser inte om några kända fel och brister.

Säljaren informerar om att hatthyllan och balkongskyddet ingår i överlåtelsen.

Lägenheten är hos HSB registrerad till ca 41,5 kvm. Lägenheten är uppmätt (av tidigare ägare) till ca 44 kvm. Om du anser att exakt areauppgift är avgörande och har stor betydelse för köpet, då uppmanas du att själv vidta en egen uppmätning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 946 kr

Angiven avgift inkluderar:
- Värme
- Vatten
- Kabel-TV
- Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

Ett obligatorisk tillägg om 59 kr/mån tillkommer avseende bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,16203%
Årsavgift i föreningen
35 352 kr
Andel av årsavgiften är
0,16203%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
215
Våningsplan
1,5 av 7*
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
44 kvm**

* Bostaden ligger en halvtrappa upp över entréplan.

** Areauppgifter enligt säljaren/mätning.

Driftskostnad (per månad)

Driftskostnad tillkommer i form av exempelvis hushållsström och hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal för hushållselen, driftkostnaden är personlig och baseras på din faktiska förbrukning. Kostnaden kommer som tillägg på avin för månadsavgiften. Kostnad för hemförsäkring är personlig och varierar beroende på avtal (bostadsrättstillägget till hemförsäkringen ingår i avgiften).

Byggnadssätt

Byggår
1952

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
160

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Trumman
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
397
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Trumman är en äkta bostadsrättsförening som bildades då husen byggdes 1952 och fördelar sig över adresserna Köpenhamnsvägen 41, 43, 45, 47 och 49 (A, B & C). Föreningen består av 397 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 7 lokaler varav 2 upplåts med hyresrätt. Föreningen hette fram till 2005 Brf Mellanheden. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av Sydsverige Entreprenad.

Ekonomi:
I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna avgift återbetalas vid utträde från HSB. Föreningen innehar marken med tomträtt vars befintliga tomträttsavtal löper ut/omförhandlas år 2024. Från och med april 2018 planerar föreningen att höja avgifterna med 2%. Föreningen avser att framöver göra mindre höjningar årligen (ca 2%), istället för att riskera behöva göra stora höjningar vid enstaka tillfällen. Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal för hushållselen som infördes den 1/11-2016. Betalning sker efter faktiskt förbrukning och kommer som ett tillägg på avin för månadsavgiften. Föreningen har tecknat en kollektiv BR-tilläggsförsäkring för föreningens lägenheter.

Överlåtelse/medlemskap:
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Delat ägande accepteras under förutsättning att den boende i bostaden har en ägarandel om minst 10%. I samband med en överlåtelse önskar föreningen göra en standardiserad lägenhetstillsyn tillsammans med säljare och köpare. Tillsyn bokas av säljaren med styrelsemedlem.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1996 Ventilationens inlopps- och frånluftsventiler byttes ut och kanalerna rensades.
1997-2000 Byte av elledningar, byte av strömbrytare och jordade uttag, jordade takproppar, doslock, spisuttag samt porslinarmatur till WC/bad. Även elen i de offentliga utrymmena byttes.
1998-1999 Vattenstammar byttes och golvbrunnarna renoverades. Tvättstugorna renoverades.
1999/2000 Renovering av bastu och trapphusen målades om 2000-2001. Renovering av fönster.
2002-2005 Hissarna rustades upp.
2004 Alla entrépartier byttes och försågs med kodlås. Bredband installerades i alla lägenheter.
2005-2009 Fläktarna på taket byttes ut till elektroniska fläktar som endast är igång när de behövs, tre per tak. Ventilationen sågs över.
2008-2010 Balkonger, fasader, tak och sophus renoverades. Miljöhus och cykelgarage uppfördes på gårdarna 41, 43 och 47.
2013 Källarmålning, byte av värmeväxlare, byte av tilluftsventilerna.
2014-2015 Bytte stamventilerna i källaren, samtliga radiatorventiler i föreningen byttes till moderna termostater och bottenavloppen renoverades med metoden relining (relining av bottenavlopp färdigställdes 2016).
2015 Fastighetskontor, gym och fritidslokal återställda efter översvämningen. Byte av termostater i lägenheterna.
2016 Övernattningslägenheten färdigställdes och en OVK-besiktning utfördes. Föreningen införskaffade även gruppanslutning av bredband samt gemensam el. Dränering framför hus 49 genomfördes. Garantibesiktning av tak och fasad utfördes.
2017 Byte av ventilation i butikslokalerna och i garaget. Samtliga källardörrar är utbytta mellan trapphus och källargång. Ny belysning för portnummer installerades. Personbilsgaraget har målats om.

Planerade renoveringar:
Projektering och inhämtning av anbud för relining av vertikala avloppsstammar pågår.
Föreningen planerar under de närmsta fem åren att måla fönster, byta balkongdörrar och relina de vertikala avloppsstammarna (relining av de horisontella bottenavloppen färdigställdes 2016). Vid tidpunkt för inhämtande av dessa uppgifter är inga vidare beslut fattade.

Parkering

I garaget finns det 90 bilplatser som kan hyras för 460 kr/mån och 5 mc-platser som kan hyras för 230 kr/mån. Till garaget är det separat kö (kontakta vicevärden om du önskar ställa dig i kö). Avgifterna för garage- och mc-platserna höjs årligen (per den 1 januari) med 2%. Cyklar kan parkeras i cykelställ på innergården eller i cykelrum i källaren. Det finns även möjlighet att hyra en plats i ett låsbart cykelgarage på innergården för 25 kr/mån.

TV/bredband

Kabel-tv via ComHem (grundutbudet ingår i månadsavgiften). Bredband via Bahnhof med hastighet 100/100 Mbit/s (via uttag i hallen). Kostnad för bredbandet tillkommer utöver månadsavgiften med 59 kr/mån (debiteras via avgiftsavin).

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder välskötta innergårdar mellan husen med utemöbler, grillplatser, boulebanor, lekplatser och fina planteringar.

Gemensamma utrymmen

- I varje hus finns det två tvättstugor i källaren som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, tillhörande torkrum och mangelrum. Grovtvättstuga för mattor finns att tillgå.
- I källarna finns barnvagnsrum och cykelförråd.
- På Köpenhamnsvägen 43 finns en festlokal med tillhörande köksdel som är utrustad med med bord/stolar, en del köksutrustning, spis/ugn och kaffekokare. Hyran för festlokalen uppgår till 500 kr kvällstid och 300 kr dagtid (fram till kl 18:00).
- Varje hus har egen bastu i källaren med tillhörande omklädningsrum och dusch.
- Gym är beläget på Köpenhamnsvägen 45 och årsavgiften för gymmet uppgår till 400 kr/år.
- Ett övernattningsrum med fyra sängplatser finns att hyra för 200 kr/natt på Köpenhamnsvägen 45. Toalett finns i hallen utanför övernattningsrummet och duschmöjligheter finns i 45:ans bastu lite längre bort i källarkorridoren.
- På Köpenhamnsvägen 45 finns även ett hobbyrum som kan användas till snickeri och målning.

Övrigt

Informationen som berör föreningen är inhämtad via föreningens hemsida, årsredovisning och kontakt med representant från föreningen. Spekulanter uppmanas av säljare och mäklare att själva kontrollera alla information, framförallt om något är av stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/trumman, här finns även kontaktuppgifter till föreningen.

Länkar

Området

Att bo i Slottstaden

Slottsstaden i Västra innerstaden är ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Här bor du mitt i stan med shopping och nöjen runt hörnet men ändå med direkt närhet till havet. I området finner du även vackra parker som Pildammsparken och Slottssparken som gör det är lätt att ta sig ut på en löparrunda eller bara för att njuta av naturen.

Slottsstaden ligger i Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många av de boende har bott där sedan dess. Detta har gjort att stadsdelen idag i folkmun kallas för Käpparstaden. Även om detta har ändrats och vi ser en helt ny ung generation återigen florera på gatorna. Slottsstaden är idag väldigt populärt bland unga tack vare närheten till centrum, triangeln och Citytunneln. Området är perfekt att bo i om du pendlar till Danmark eller norr ut i Sverige. Under 2010 invigdes den nya tågstationen Triangeln där du på mindre än en halvtimma kan ta dig till Köpenhamn.

Köpenhamnsvägen och Mariedalsvägen är huvudgatorna i området. Här finner du många mysiga specialbutiker, blomsteraffärer, caféer och restauranger. För den som väljer att flytta till Slottsstaden erbjuder området det du behöver i form av service och kommunikationer. På bara några minuters promenad från huvudgatorna befinner du dig i härliga Pildammsparken.

Bostadsområdet Hästhagen ligger mellan Regementsgatan och Östra Rönneholmsvägen och väster om pampiga Fersens väg. Namnet kommer som det hörs från att det förr betade hästar här. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet i klassicistisk stil. Sockerbolagets hus och Pilstorpsparken ger området karaktär. Området har många restauranger och butiker samt höghuset Kronprinsen med köpcenter och restaurang på 26:e våningen med utsikt över hela Malmö.

Fågelbacken är det bostadsområde som ligger mellan Fågelbacksgatan och Köpenhamnsvägen, öster om Mariedalsvägen. Bebyggelsen består av flerfamiljehus, både bostadsrätter och hyresrätter varav de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Ett par hus är byggda i början av 1900-talet men de flesta uppfördes under 1940- och 1950-talet och kvarteret Papegojan som byggdes på 1980-talet.

Köpa eller sälja bostad i Slottstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 040-608 30 62