Gaveltvåa högst upp i huset med stor balkong

Rosengård, Malmö

Thomsons väg 18

På förhand
Utgångspris
595 000 kr
Avgift
4 313 kr
Antal rum
2
Boarea
66 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Gaveltvåa högst upp i huset med stor balkong

Trevlig rymlig tvåa om ca 66 kvm på gavelns med trevliga sällskapsytor och stor inglasad balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Tom Flydalen

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här på Thomsons väg kan du nu bo trevligt och bekvämt på sjätte våningen. Denna lägenhet erbjuder en bra planlösning som du har möjligheten att inreda snyggt, modernt och tidlöst. Öppen och ljus lägenhet med trevliga sällskapsytor och härlig utsikt. Lägenheten har rymligt vardagsrum, stor möblerbar balkong, kök med matplats för minst 4 personer och perfekt sovrum med en stor klädkammare. Låt dig ta del av en välskött förening. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivningar

Hall

In genom säkerhetsdörren når du den rymliga hallen med laminatgolv och ljusa väggar. Plats att hänga av ytterkläderna direkt till höger. Två praktiska garderober.

Kök

Rymligt kök med ljus köksinredning och vita luckor. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är ljusa. Matplats för minst fyra personer, bra med förvaring och arbetsytor. Utrustat med kyl/frys, spis med ugn, fläkt, rostfri bänkskiva.

Vardagsrum

Placerat på gaveln med härlig utsikt över gräsytor och trädtoppar. Parkettgolv, ljusa väggar, vitt tak. Fönster i två väderstreck och utgång till den möblerbara balkong som blir som extra rum.

Sovrum

Bra storlek att möblera dubbelsäng, skrivbord och garderob. Här finns också en rymlig klädkammare för ytterligare förvaring. Parkettgolv, ljusa tapeter och fönster i österläge.

Badrum

Halvkaklat badrum i vitt, vitmålade väggar och tak. Utrustat med löst badkar, wc, vask, förvaringsskåp och speglar.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong, läge öster.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband 100 Mbit/s för 99kr. Leverantör: Com Hem. Går även att välja annan leverantör.

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 300 kr/mån.
Parkeringsplats. Går att hyra för 100 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 313 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,28391%
Andel av årsavgiften är
0,28391%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
595 000 kr
Lägenhetsnummer
263
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
66 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
95 kr
Summa
345 kr

Byggnadssätt

Byggår
1970

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
174

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Arvid i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
324
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Arvid i Malmö förvaltar tomträtterna Kontoristen 1, Taxeringsinspektören 2-3, Taxeringsassistenten 3 samt Rosengård 131:38. De totalt 324 bostadsrätterna fördelar sig på fyra bostadshus med adresserna Widells väg 1-5 och Thomsons väg 6-26. Det finns 8 lokaler i föreningen som är upplåtna med hyresrätter. Föreningen bildades år 1970. Tomträttsavgäld fram till 2021-01-01. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Föreningen har en egen hemsida: www.brfarvid.se

Föreningsinformationen kommer huvudsakligen från föreningen. Den slutlige köparen ombedes att själv kontakta föreningen för att få informationen bekräftad.

Föreningens ekonomi

Årsavgiften för 2017 upprättade budgeten och visade ett höjningsbehov med 2%. Detta för att det ligger större planerade underhåll som hissar, tappvatten och fasader. Styrelsen har inte bestämt hur man kommer att göra ännu och kommer att återkomma i den frågan. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Renoveringar - Utförda och planerade

Senaste renoveringar: balkongerna har glasats in, utemiljön är renoverad.
Föreningen har relinat vattenstammar både i kök och badrum/toalett.

Underhåll:
Under året har föreningen genomfört större underhållsåtgärder:
Reliningen i centrum - stort projekt som under 2016 är utfört.
Byte av dörrar till tvättstugor
Målning av hissdörrar
Underhåll efter vattenskador
Styrelsen har dessutom under räkenskapsåret genomfört följande åtgärder:
Köpt dator och ett program, uppdatering och uppgradering av kontorets mjukvara.
Tömning av oljeavskiljare
Storstädning av båda underjordiska garagen
Förbättringar och uppdateringar i låssystemet
Förebyggande åtgärder så som kameror i miljöhusen
Besiktningar av olika slag för att förebygga oförutsedda skador

Planerade åtgärder ska finansieras med egna medel som kompletteras med så lite lån som möjligt.

Styrelsen anser att amortera rimlig nivå för att inte skapa negativa siffror. Styrelsens intention är att amortera ner skulderna för att bättre utrymme att finanisera framtida underhållsbehov med nya lån. I syfte att begränsa riskerna har föreningen bundit lånen på olika bindningstider.

Kommande renoveringar som föreningen har framför sig.
Vattenledningar och hissbyte.

Parkering

I föreningen finns 150 mark parkeringsplatser att tillgå till en kostnad om 100 kr/månad. Det finns även 170 garageplatser belägna under fastigheten till en kostnad om 300 kr/månad. Två stora garage samt stor inhägnad parkeringsplats på Thomsonsväg samt en mindre på Widellsväg ej inhägnad. Kontakta förvaltningen för mer info.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och bredband via Ownit.

Gemensamma utrymmen

Det finns en festlokal för 50 personer som föreningens medlemmar kan hyra för 1 000 kronor (varav 500 kronor är depositionsavgift).
På Thomsons väg är tvättstugan belägen i källaren och på Widellsväg har vi våning 1 och extra tvättstugor i källaren. Bokningar sker digitalt där samtidigt kan man läsa i nyheter / meddelande vad som sker i föreningen

Länkar

Området

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Köpa eller sälja bostad på Rosengård? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Malmös 3 bästa

3
 • Zlatan court
  Fotbollsplanen som Malmöprofilen är intiativtagar till
 • Bennets bazaar
  Färgsprakande butiker längs Rosengårdsstråket.
 • FC Rosengård
  Malmös Damlag i Allsvenskan

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Tom Flydalen

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Rosengård, Malmö

  Adress
  Widells väg 3
  Utgångspris
  750 000 kr
  Månadsavgift
  5 489 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  84 kvm

  Visning: 2019-01-21 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rosengård, Malmö

  På förhand
  Adress
  Von lingens väg 124
  Utgångspris
  945 000 kr
  Månadsavgift
  6 309 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  95 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!