Rörsjödröm med magisk utsikt

Rörsjöstaden, Malmö

S:t Pauli Kyrkogata 6

Budgivning pågår
Utgångspris
3 795 000 kr
Avgift
6 625 kr
Antal rum
4
Boarea
103 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Rörsjödröm med magisk utsikt

På tredje våningen ligger denna förtjusande Rörsjödröm anno 1924 med oslagbar utsikt mot vackra S:t Pauli kyrkan.

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hörnet där S:t Pauli Kyrkogata möter Kungsgatans lummiga allé är kanske Rörsjöstaden som allra vackrast. Ingången från S:t Pauli Kyrkogata välkomnar dig till en vacker och tidsenligt trapphus. Hissen leder dig upp till fastighetens tredje våningsplan där du möts av denna ljuvliga 20-talsvåning som genomsyras av rymd, ljus och charm. Byggnadsåret gör sig påmint i form av generös takhöjd, vackra originalgolv, spröjsade fönster och charmiga originaldörrar. Det ljusa hörnläget och de pampiga fönsterpartierna skapar en ljus och trivsam boendemiljö med oslagbar vy mot den vackra S:t Pauli kyrkan som tornar upp sig utanför bostadens salonger är i det närmaste magisk. Här bor du, helt insynsskyddat, på ett av Malmös absoluta A-lägen utan att störas av trafikljud och citymyller. Bostaden har under senare år genomgått varsamma renoveringar och erbjuder idag en interiör i absolut toppskick. Här har inga val lämnats åt slumpen. Moderna lösningar varvas med bevarade originalattribut vilket ger en träffsäker mix av gammalt och nytt. Planlösningen fördelar sig över två pampiga rum i fil, ett renoverat kök med genomtänkt materialval och utgång till kökstrappan, en möblerbar pigkammare med fransk balkong (balkongen kommer att byggas under 2018/2019 ), ett stort sovrum och ett smakfullt badrum med inbyggd badkar. Utöver detta ges goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare, tre inbyggda garderober och ett praktiskt skafferi. På S:t Pauli kyrkogata 6 bor du på citynära adress med närhet till allt staden har att erbjuda. En kortare promenad längs Kungsgatans allé och du når stadens breda utbud av butiker och restauranger. Vill du koppla av tar Rörsjöparkens gröna famn emot dig under årets varma månader. För den som pendlar finns Centralstationen på gångavstånd samtidigt som smidiga bussförbindelser erbjuds runt hörnet.

Välkommen på visning!

Interiör

Hissen leder dig upp till tredje våningen där du genom huvudentrén välkomnas till en vinklad hall med plats för avhängning. Till höger om entrén finner du en inbyggd garderob. På golvet vilar original fiskbensparkett och väggarna kläs av en tapet från Casamance.

Till höger av entrén hittar ni det stora sovrummet. Rymligt med bra förvaringsmöjligheter för kläder med både en garderob och en inbyggd garderob. Väggarna pryds av en tapet från Casamance och på golvet en fin ekparkett.

Ytterligare ett par kliv in i bostaden breder de förtjusande sällskapsrummen ut sig. Hemmets sällskapsrum finner sin naturliga plats i anslutning till det ljuvliga burspråket mot anrika S:t Pauli kyrkan. När mörkret faller låter du dig hänföras av den upplysta kyrkan utanför. Väggarna är målade och fiskbensparketten påminner om byggnadsåret.

I fil med sällskapsrummet ligger matsalen som är stort nog att rymma ett stort bord för stora bjudningar. Här finner du två spröjsade fönsterpartier mot kyrkan och fiskbensparkett. Den väl tilltagna takhöjden blir särskilt påtaglig i detta luftiga sällskapsrum. Väggarna är målade.

I den östervända delen av bostaden finner du köket som under senare år (2015) genomgick omsorgsfulla renoveringar. Här har man verkligen lyckats med att kombinera modern funktionalitet med det bästa från 20-talet. Släta ljusa gråa luckor med mässing handtag i kombination med en bänkskiva i betong samt målade väggar och original brädgolv målade i grått skapar en unik atmosfär. I anslutning till köket finns ett rymligt skafferi. Köket är utrustat med gasspis (Smeg), dubbelugnar, kombinerad kyl/frys, köksfläkt och diskmaskin (Smeg). En kökstrappa leder dig raka vägen ner till föreningens innergård.

Från köket nås bostadens pigkammare med tapetserade väggar från "Svenskt tenn" och schackmönstrat brädgolv. Här finns även en fransk balkong som vetter mot föreningens gårdsmiljö i öster. (under 2018/2019 balkong ska byggas, säljaren bekostar kostnad för balkongen). I pigkammaren finns en inbyggd garderob.

Lägenhetens smakfulla badrum genomgick en totalrenovering under 2014. Väggarna består till 3/4-delar av svart kakelmosaik. Golv pryds av kakel från Mats Theselius, Marrakech design. Inbyggt badkar med mässing dusch. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Uteplats/balkong

Typ av mark
Balkong

Balkong ska byggas under 2018/2019 med utgång från pigkammare. Nuvarande säljaren bekostar balkongen.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband via Com Hem ingår ej månadsavgiften. Hastighet: 30/50 Mbit/s.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga garage eller parkeringsplatser. Boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan görs hos Malmö gatukontor på tel 040-34 45 00.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 625 kr

Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100kr/mån avseende kabel-TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,676%
Andel av årsavgiften är
5,5794%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 795 000 kr
Lägenhetsnummer
1203
Våningsplan
3 av 5*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Boarea
103 kvm**

* Våningsplan 3 av 5.

** Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1924

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
146

Om föreningen

Namn
Brf Paula 27
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
26
Antal hyresrätter
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Paula 27 bildades 2002 och fördelar sig över adresserna Kungsgatan 34, Kungsgatan 34A samt S:t Pauli Kyrkogata 6. Föreningen förvärvade fastigheten 2011 och består av totalt 26 lägenheter (varav 3 hyresrättslägenheter). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Riksbyggen har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
Det finns inga planerade avgiftsförändringar för 2019. I framtiden beräknas avgifterna höjas med 2-3% per år. Kontrollerat med styrelsen 2019-01-02.

För att stärka ekonomin har föreningen valt att delvis bygga om hyreslokaler för att bygga /utöka antal lägenheter i föreningen. Resterande del av lokalen kommer att hyras ut.
Föreningen tillåter så kallat delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten.
Juridisk person accepteras ej.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://sites.google.com/site/brfpaula27/?

Den slutlige köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse. Styrelsen kan nås via mail: brf.paula27@gmail.com

Renoveringar - Utförda och planerade

På 90-talet byttes tappvattenstammar i kök och badrum.
Under 2011 installerades en ny värmeväxlare för tappvatten och varmvatten till radiatorer. Samma år byttes elstigarna och elcentralen i fastigheten.
2012 bytte föreningen elledningar i samtliga lägenheter. Samtliga lägenheter är även utrustade med automatsäkringar och jordfelsbrytare.
2012 renoverades tak samt kupfönster med tillhörande plåtarbete.
2013-2014 spolades avloppsstammarna. Under samma period rensades ventilationskanalerna och nytt gårdsplank monterades.
2014 OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
2016 Omputsning och målning av fasaden

Planerade renoveringar, kontrollerat med styrelsen 2019-01-02:
2019: Relining av avloppssystem (planeras påbörjas kvartal 3).
Bygglov för byggnation av balkonger har erhållits. Förhandlingar pågår angående balkongbygge. Föreningen har tagit in olika offerter som just nu håller på att utvärderas. När balkongfrågan är utredd planeras en fönsterrenovering (preliminärt 2019-2020), inga beslut tagna i dagsläget.
Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. Bredbandshastighet: 50 Mbit/s. Utöver månadsavgiften tillkommer en kostnad om 100 kr/mån för kabel-TV och bredband.

Gårdsplats/innergård

På innergården finns gemensamma utemöbler och cykelparkering.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i gårdshusets källare och nås via ingången på Kungsgatan 34B. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en torkrum och en mangel.

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

S:t Pauli Kyrkogata 6

S:t Pauli Kyrkogata 6,
211 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kungsgatan 30 B
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 519 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  105 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-06-02 15.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kornettsgatan 5A
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 319 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Majorsgatan 6
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm