Topprenoverad bostad på en av rörsjöstadens bästa adresser!

Rörsjöstaden, Malmö

Kungsgatan 28

På förhand
Utgångspris
3 595 000 kr
Avgift
4 299 kr
Antal rum
2
Boarea
80 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Topprenoverad bostad på en av rörsjöstadens bästa adresser!

Underbar sekelskifteslägenhet med fantastiska attribut och varsamt renoverat i lyxiga materialval!

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På Rörsjöstadens absolut bästa läge finner ni denna otroliga våning anno 1903 med en utomordentlig kvalitet och känsla. Alldeles intill
S:t Pauli kyrka där Kungsgatans lummiga allé löper förbi är kanske Rörsjöstaden som allra mest gemytligt. Här tornar sig även en vacker byggnad upp. Tar man hissen upp i det vackra huset väntar denna otroliga bostad som breder ut sig över 80 m², där inte en kvadratcentimeter har lämnats oberörd. Unika stuckaturer, fiskbensparkett, vackra dörrar och takhöjd på över tre meter gör den här bostaden till någonting alldeles unikt! Förutom de vackra och eftersökta äldre kvaliteterna så bjuds ni på ett totalrenoverad hem med en magnifik sällskapsavdelning som huserar det lyxiga köket med full maskinell utrustning och vacker köksö med detaljer i carrera marmor, som ligger i fil med salongen med slående utsikt över rörsjöparkens allé. Ett lyxigt badrum gör den här våningen fulländad samt ett helt underbart sovrum med en fantastisk walk in closet som bidrar till en härlig och lyxig känsla! Föreningen är mycket välskött och har en sund ekonomi. Alla stora renoveringar är utförda. Äntligen finns en bostad att köpa som har allt det där man kan önska sig, en underbar känsla och stil. Det attraktiva läget i Rörsjöstaden erbjuder gångavstånd till Malmös enorma utbud inom mat, kultur, shopping och nöjen. Detta är en bostad som måste upplevas på plats!
Välkommen på visning!

Interiör

Entré
Via porten på Kungsgatan 28, tar man hissen till fjärde våningen. I entrén möts vi av vackert golv i carrera marmor tillsammans med gråmålade väggar och detaljer som vacker stuckatur och höga kantlister. Här finns plats för förvaring av ytterplagg och skor. Rakt fram når man köket.

Kök
Från entrén når vi det stora och lyxiga köket där stora sällskap kan få plats. Det finns gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Köket ligger i fil med sällskapsrummet och sovrummet. Rummet pryds av vacker fiskbensparkett, stuckaturer, och vackra fönster mot parken med utsikt över trädtopparna, något alldeles extra. Köksluckorna går i vitt och bänkskiva i fin carrera marmor samt en påkostad köksö i matchande carerra marmor där köksfläkten (Franke) är elektrisk och går upp ur marmorskivan samt induktionshäll. Vidare är köket även utrustat med diskmaskin, kyl/frys, mikrovågsugn samt ugn (smeg).

Sällskapsrum
I anslutning till köket finner ni sällskapsrummet med en fantastisk rymd som påminner om en svunnen tid. Stuckaturerna, den vackra fiskbensparketten, kakelugnen (ej i funktion) och burspråket med imponerande utsikt över parken gör den här salongen till någonting utöver det vanliga. Här kan stora sittningar avnjutas i goda vänners lag.

Sovrum
På motsats sida i fil med köket ligger ett stort och härligt sovrum. Fiskbensparkett, stuckatur och ett stort vacker fönster med utsikt över parken. Här finns bra förvaringsmöjlighet i en stor och lyxig walk in closet som rymmer det mesta.

Badrum
Totalrenoverat i lyxiga materialval som dom halvbeklädda väggarna i carrera marmor tillsammans med golv i samma material och utrustat med badkar, toalett och tvättställ samt stort badrumsskåp. Det är även förberett för att sätta in tvättmaskin.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Maria 1

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV/bredband

Comhem

Bolina

Parkering

I området råder boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 299 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-TV (grundutbud).

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,72216%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 595 000 kr
Lägenhetsnummer
43
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
80 kvm*

* Enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1902/1903
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
148
Energideklarationsdatum
2019-06-27

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Paulus i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Paulus är en äkta förening bildades 1984 och omfattar 48 lägenheter och 2 lokaler i fastigheterna Olga 12 och Maria 1. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Tomten är friköpt.

Ekonomi
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-11-20.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Medlemskap
Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningen har som villkor i sina stadgar att samtliga som äger andel i föreningen även ska permanent bo i föreningen, annars kan föreningen vägra dem medlemskap.

Föreningen utför tillsyn av bostaden i samband med överlåtelsen. Denna bokas av säljaren tillsammans med styrelsen.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår
bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningens två fastigheter totalrenoverades under 1980-talet.
1984: Byte tappvattenstammar och avloppsstammar, samt elstammar
1997: Yttertak
2005: Trapphus
2008: Fönster/Dörrar, samt innergård
2010: Tvättstuga
2013: Nya tvättmaskiner
2014: Tak och fasad, målning av fönster samt balkongrenovering
2015 Bytt torktumlare
2016: Renovering av hissarna, spolat avloppsstammarna och sotat ventilationen.
2018: Nytt system för porttelefoni.
2019: Restaurering av en väggmålning i trapphuset som vetter mot Sturegatan.

Kommande renoveringar: Kontrollerat (2019-11-20).
Nästa stora underhållspunkt är byte av fönster 2022. Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-TV via Comhem. Ett begränsat antal kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband från valfri leverantör. Fiber är indraget i huset.

Gårdsplats/innergård

Underbar innergård med fin sekelskifteskänsla. Gemensamma utemöbler och grill samt utrymme för småbarn i helt sluten gårdsmiljö.

Gemensamma utrymmen

Det finns plats för cyklar på innergården där de kan förvaras under tak, det går även bra att ställa cyklar och barnvagnar i källaren.

Föreningen har en gästlägenhet som ligger tvärs över gården i Olgahuset, Kungsgatan 30, som kan hyras för 200 kr/natt. På gården finns en renoverad gemensam tvättstuga där det finns två tvättmaskiner, en tumlare och ett torkskåp.

Det finns två hobbyrum. I källaren på Kungsgatan 28 finns ett hobbyrum där man kan snickra. I källaren på Kungsgatan 30 finns även där ett hobbyrum, där man kan utföra målning och annat arbete som inte alstrar något störande ljud.

Övrigt

Besök föreningens hemsida:
www.brfpaulus.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening och avstämd med en representant i styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Kungsgatan 28

Kungsgatan 28,
21149 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Andréegatan 6
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 548 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72,53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Drottninggatan 5A
  Pris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 369 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Gabriel Jönssonsgatan 1B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 575 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 6
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 244 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  110 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!