Bjurfors Exklusiv presenterar en sagolik, nyrenoverad våning invid Kungsgatans vackra allé

Rörsjöstaden, Malmö

Kungsgatan 24

Exklusiv
Utgångspris
7 995 000 kr
Avgift
8 960 kr
Antal rum
6
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 4
Boarea
182,1 kvm

Visning

 • söndag 20/10, KL 11:55 - 12:10

  Obligatorisk föranmälan via webben

Boka visning

Bjurfors Exklusiv presenterar en sagolik, nyrenoverad våning invid Kungsgatans vackra allé

En totalrenoverad bostad med välbevarad charm och nutida inslag, helt i enighet med dess ursprung

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Underbar våning med vackra attribut
. Kungsgatan 24 - Bjurfors
. Kungsgatan 24 - Bjurfors
. Kungsgatan 24 - Bjurfors
. Kungsgatan 24 - Bjurfors
. Kungsgatan 24 - Bjurfors
. Kungsgatan 24 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Låt oss bjuda in dig till en tvättäkta paradvåning i Rörsjöstaden på Malmös kanske mest bildsköna gata. I denna charmerande och centrala del av staden vrids tiden tillbaka till förra sekelskiftet med bilfria promenadstråk och lummig parkmiljö. Trots denna idyll, väntar stadens rika utbud på dig en kort promenad bort. Alldeles intill den ståtliga allén finns en ljuvlig våning från 1902 med alla önskvärda attribut från tidsepoken; fiskbensparkett, stuckatur, hög bröstpanel, originalbeslag, spegeldörrar och en takhöjd så det förslår. I våningen finns två ljuvliga balkonger; en mot innergården och den med ljuvlig utsikt mot Kungsgatan. Här behöver du inte tänka på renoveringen. De nuvarande ägarna har gjort bostaden fullständigt inflyttningsklar genom att förnya alla ytskikt, kök och bad samt optimera planlösningen. Samtliga arbeten har gjorts med en ytterst varsam och stilsäker hand. Det enda du behöver göra är att flytta in och möblera.

Interiör

VÄLBEVARAD CHARM. Det som skiljer Rörsjöstaden åt från andra centrala stadsdelar i Malmö är den oerhört välbevarade miljön. Längs Kungsgatan och de kringliggande gatorna uppvisar fortfarande fastigheterna sin forna glans, som polerats det senaste århundradet. Kvarteret växte fram på 1870-talet med tydlig inspiration från Paris och stadens breda boulevarder, vilket kanske bidrar till Rörsjöstadens stora dragningskraft. Att ha den vackra allén som leder mot St Pauli kyrka är en ynnest att kalla sin gata. Fastigheten som är adresserad Kungsgatan 24 bär tydliga karaktärsdrag från jugendstilen, som i högsta grad var i ropet vid byggnadsåret 1902. Här syns böljande former, växtornament, utsmyckningar och torn som är så karaktäristiskt för arkitekturen. Husets välskötta fasad är vitputsad med grå sockel, balkongerna har smidesräcke och dörrar och fönsterpartier är målade i olivgrönt. Fönsterpartierna är väl tilltagna och är av T-postmodell med småspröjsade partier högst upp. Tornet är tidstypiskt beklätt med röd plåt.

BAKOM PORTEN. Liksom fastigheten, utstrålar trapphuset en storslagen känsla. Här välkomnas du av ursprungligt schackmönstrat viktorianskt klinkergolv, blyinfattade fönsterglas med blomstermotiv och marmorbeklädda väggar. Den gedigna trappan har steg av terrazzosten och ett räcke av smide. På plan tre av fyra når du våningen som har en generös yta om hela 182 kvadratmeter och som består av stora sociala ytor, tre sovrum, två badrum samt kök med matplats. Genomgående för hela bostaden är dess stora ljusinsläpp, rymd och magnifika takhöjd på 3,3 meter. Våningen är översållad av välbevarade originaldetaljer med inslag av nya, men tidsenliga detaljer. Det är ett sällsynt tillfälle att hitta bostäder där gammalt och nytt förenas med sådan enhetlighet och charm.

FÖR UMGÄNGE. Ytterdörren öppnar upp till en tambur med bra avhängningsplats, fiskbensparkett och vitmålade väggar. En vacker spegeldörr med glaspartier leder in till ett sällskapsrum som kan användas som sovrum om så önskas. Här möts du av sagolik rymd, hisnande takhöjd, ornamenterade taklister och ett fantastiskt ljusflöde. Väggar, tak och snickerier är vita och på golvet ligger fiskbensparkett. Till vänster om hallen kommer du in i det första av två sällskapsrum i fil, vardagsrummet. Även här pryds taket hela vägen runt av väl vackra stuckaturer. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusgråa. I rummet finns ett vackert burspråk som får ljuset att strömma in från flera håll. Genom tidstypiska skjutdörrar med speglar och mässingsbeslag kommer du vidare in till den pampiga matsalen som har en balkong med utsikt över Kungsgatan. Dörr- och fönsterstycke omges av vackra snickerier och här uppnår stuckaturerna en helt annan nivå i tak. Den generösa ytan i rummet gör det enkelt att ha stora middagsbjudningar. Från matsalen finns en lång hall, den ursprungliga serveringsgången, som leder hela vägen ner till köket. Längs väggarnas båda sidor löper tidstypiska, höga bröstpaneler. Det väl tilltagna köket är ett vällyckat exempel på modern och tidlös inredning. Kökets eleganta svarta inredning kommer från danska Kvik och är välfördelad på de stora ytorna. Köket består i princip av två rum där beredning och tillagning är något åtskilda, vilket ger fantastiskt svängrum vid matlagningen. Här finns också en rymlig matplats. Ovanför arbetsytorna finns vitkaklade väggar, som är lagda i förband med svarta fogar. Samtliga maskiner är svarta och integrerade i inredningen, vilket skapar stor harmoni. I köket finns även tvättmaskin och torktumlare.

ROFYLLT OCH STILIGT. Efter matsalen, i anslutning till den långa serveringsgången nås två sovrum och två badrum. Direkt till höger finns ett sobert badrum med ljusgrått marmorgolv och vitkaklade väggar. Inne i duschen finns en vacker vägg med fjällformad marmor och infälld belyst hylla. Efter badrummet, till höger, finns ett rymligt sovrum med ett påkostat badrum en suite. På väggen finns en silvergrå mönstrad tapet som är matchar fint till de vita snickerierna. På golvet finns stavparkett. Bakom en charmig spegeldörr med frostat glasparti nås ett påkostat och smakfullt badrum som andas elegans. På golvet ligger svart marmor och väggarna är beklädda med kvadratiskt vitt kakel, lagt i förband med svarta fogar. Det svarta upptas vidare på hyllor och kommod. Badrummet är utrustat med duschhörna med glasdörr, tvättställskommod och wc. Bredvid sovrummet ligger ytterligare ett sovrum med stavparkett och gråa väggar. I detta rum finns lägenhetens andra balkong som vetter ut mot en lugn innergård.

På denna attraktiva adress bor du citynära i grönskande omgivningar. Restauranger, kultur och butiker finns inom promenad- eller cykelavstånd. Lugnet finner du i parken alldeles nedanför.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Balkong, läge nordväst mot kungsgatan.
Uteplats 2: Balkong, läge söder mot gården.

Månadsavgift

Avgift/hyra
8 960 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
7,87533%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 995 000 kr
Lägenhetsnummer
11
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Nej
Rum
6
Sovrum
3
Boarea
182,1 kvm**

* Våningsplan 3 av 4.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1902
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett vindsförråd

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
104

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kungslyckan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kungslyckan består av 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen bildades 1984 och brf Kungslyckan köpte fastigheten 1987. Den ekonomiska förvaltningen handhar SBC. Föreningens tomt är friköpt.

Juridisk person accepteras ej.
Delat ägande är tillåtet under förutsättning att stadgarnas bestämmelser om bland annat bosättningskrav anses uppfyllda. Hittills har 50% varit lägsta ägarandel, skulle någon vilja gå lägre behöver den frågan diskuteras i styrelsen före medgivande.

Föreningen sänkte avgifterna med 10% vid årsskiftet 2018/2019. Diskussion pågår angående en sänkning till vid årsskiftet 2019/2020, dock är inget beslutat ännu. Kontrollerat med styrelsen 2019-09-06.

Fastigheten är fullvärdesförsäkring.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningens ekonomi

Föreningen sänkte avgifterna med 10% vid årsskiftet. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. (Kontrollerat med styrelsen 2019-02-07)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1993 vattenstammar samt el utbytt.
1996 putsning av fasad.
2000 ny värmepump.
2004 renovering av "tornet" (fundament och plåtbeklädnad). Målning in- och utvändigt av fönster
2009 relining av avloppsstammar av fyra lägenheter på Stenbocksgatan 2.
2010 fastighetslan och bredband via fiber (100/100 Mbps) installerat.
2010 gårdsombyggnad.
2011 relining av avloppsstammar i resten av fastigheten. Nya stadgar antogs samma år.
2012 lades taket om.
2013 stuprör utbytta, gjort i ordning dagvattenledningar.
2013-2014 ny värmeanläggning, fjärrvärme och bergvärme. Nya radiatorer i lägenheterna.
2014-2015 källarrensning + nya vindsfönster Allt organiskt material borttaget i källaren efter skyfallet 2014.
2017 komplett renovering av originalbalkonger (gatusida, en våning upp).
2018 spolning, av avloppsstammar + OVK & besiktning av eldstäder. Underhåll av övriga balkonger. Renovering av fasad, entrépartier och fönster (gård och gatusida).

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till år 2036.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och bredband via Bredband2.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga utan varje lägenhet har sin egen tvättmaskin. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Cykelförråd finns på gården.

Övrigt

För mer information se gärna föreningens hemsida https://brfkungslyckan.wordpress.com/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Astrid och aporna
  Malmös största ekobutik med stort vegetariskt sortiment av livsmedel samt hygienartiklar.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Kungsgatan 24

Kungsgatan 24,
211 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 244 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  110 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!